Товарният кораб "Прогрес" се скачи с МКС

Той носи над 2,6 тона продукти, вода, гориво и оборудване
23 юни 2011 20:29,
101
Товарният кораб "Прогрес" се скачи с МКС
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският товарен кораб "Прогрес" се скачи днес успешно с Международната космическа станция, предаде ИТАР-ТАСС.

Той носи над 2,6 тона продукти, вода, гориво и оборудване за екипажа на станцията - руснаците Андрей Борисенко, Александър Самокутяев, Сергей Волков, американците Роналд Герън и Майкъл Фосъм и японеца Сатоши Фурукава.

Освен стандартните неща, "Прогрес" достави на МКС и оборудване за научните експерименти "Кристализатор", "Релаксация" и "Биодеградация".

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: МКСТоварният кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hah грешиш 27 възход не са имали русия, нито една сонда нито един реално и добре работещ телескоп молиха се на НАСА за данни от луната от кометите от марс и т.н. 28 май Русия се наакват от щита затова толкова бучат къде щял да се монтира. Да има кое да води тополките, нарича се GPS познай от кой направен. Шефа на роскосмос беше уволнен заради провала на глонас ти ни говори за някакви пикливи тополки с които русия само да дрънчи. Гледам САЩ що терористи избиха, а в русия си живеят в комунизма и се прибраха от афганистан като победени пич. Затова мине се не мине и хоп някой терористичен акт от бивш съветски народ покоси москва. Докато държавите се обединяват русия се разпада. Първо да пуснат вода по кухните си и тогава да се борят за космоса. Нещо много се състезаваха с американците за кацането на луната, ама американците ги изпревариха с десетилетие и хоооп Руснаците се отказаха, защото щеше да излезе, че изобщо не могат да кацнат на луната. Както не могат и на марс да кацнат, а се хвалят с пратени до Венера балони. Трябват им на американците пиянки в космоса като се обследвали цялата вселена с какви ли не машини за които *** не могат да си представят даже. Що не кажете нещо за руското автомобило строене, или за самолетите им, или за битовата им техника пълен провал са Руснаците. Купуват всичко от китай сащ и европа и се кефят. Ама ще свършат природните блага и тогава ....
36
2
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
и престанете да сравнявате НАСА която има бюджет 20 милиярда долара с Роскосмос който има 3.7 милиярда...Руснаците от 20 години се оплакват че не се одтелят достатъчно пари за излседване на космоса и дори за армията...постояни съкръщения...и че вече все повече изостават от САЩ...това са думи на Руски генерали и учени...а банда русофили в бг не искат да го признаят това!!!ттцтцтц...смешковци сте бе...гледайте малко фактите...
35
1
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
хахаха а бе смешен ти май не правиш разлика между РАДИОТЕЛЕСКОП и ОПТИЧЕСКИ...защото точно това е разликата между тоя Spektr-R i James Wеб и Хъбъл...така че да ги сравняваш е много смешно!!!!!а това че тъй споменавания от теб руски *** Spektr-R е проект вече на 30 години няма да коментирам!!!просто поредният проект на Руснаците който чака 1/4 век да му се намерят пари...а за това време Американците изтреляха сумати РАДИО и ОПИТИЧЕСКИ телескопи.....аман от руски гъз0лизци в тоят сайт...
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А щом апаратурата на Spektr-R която ще бъде по чувствителна дори от тази на James Web(който ще бъде изтрелян чаааак 2018), ще бъде достигната чак 2035 година от предполагаемата ATLAST, значи, в продължение на 20 години, руската обсерватория, ще бъде най-мощната в космоса!Няма какво да се коментира!Толкоз!
33
2
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Руснаците прогресивно развиват технологиите си за дългосрочен престой на човек в космоса!А американците, се провалиха, след като Скайлаб изгаря в атмосферата!Много просто - американците не успяват да поддържат своята пилотирана програма!Същото става сега, нов провал!Колко ли е кофти да знаеш, че всъщност руските модули на МКС, са командно-контролните и изцяло собственост на Русия, а другата част е поделена между Америка, Европа и Япония!А междувремнно на 18 юли излита Spektr-R!
32
1
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Абсолютен провал е само в малката ти глава!За твое съжаление, руснаците са първите които изстрелват станция, факт!Салют 1 не успява, защото има проблем с механизмите на люковете, Салют 2 получава пробив в корпуса, Салют 3 е успешна, Салют 4 също, Салют 5 също, Салют 6 е първата която започва да се снабдява редовно с товарни кораби!Салют 7 е успешна и лети в продължение на 8 години и последната от програмата!Следващия модул става ядрото на станция Мир!***!
31
2
 
2
 
! Отговори
до 24 и 29 преди 12 години
а бе смещковци за какъв "салют" ми приказвате...всеки малко интересуващ се от тези неща знае че тази програма е пълен провал и салют 1 и салют 2 и там другите...единственото свястно нещо което Руснаците направиха беше станцията Мир а и тя беше построена в Съветско врене...Руските провали станаха много...като гледаш някой научнопопулярен филм за космоса...всичките дани и кадри са благодарение на НАСА...ако искам да гледам как доставят гориво до МКС ще гледам кадри на Роскосмос...
30
0
 
0
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Ба ,"спомняш си ти,когато ме няма".Прочел си го преди да пуснеш коментара.
29
2
 
2
 
! Отговори
Луноход преди 12 години
Русия успешно използваше станциите Салют-1 още в 1971 година,Салют-4 и Салют-5,Салют-6 и Салют-7,а на Мир доколкото си спомням летя и нашият втори космонавт Александър Александров в 1988 година.Единствено ние имахме двама космонавти освен Америка и Русия.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората -(САЩ) картографираха марс но не могат да картографират страха си той е по-голям от цялата вселена.Заснеха триизмерно Луната но не разбраха че просперитета е не във войната.25 години след студената война продължават да се страхуват от мъртвия "червен звяр' толкова се страхуват че чак се наакват с това ПРО и станаха приятели с всеки терорист на планетата земя.А колкото до Глонасс ще цитирам по памет един техен служител:"нали има кой да води тополките.." Те вече са направили история.А ние?
27
0
 
1
 
! Отговори
do 26 преди 12 години
Току що си оправдаваш думите с долуписаното.Хората правят тестват, изстрелват губят имат своите възходи и падения.Никога не съм подценявал американците дори понякога им се възхищавам ама да им се радваш щото си мислиш че техните космонавти не умират е голяма глупост.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първия изпратен екипаж до станцията е Союз 10, но поради повреда в механизма на скачване, космонавтите неуспяват да влязат в станцията. Следващия полет Союз 11 е успешен и екипажа остава на станцията 23 дни. За нещастие при връщането на екипажа, една клапа се отваря и въздуха от капсулата за връщане излиза и екипажът загива от задушаване. ДОС-2 е изстреляна на 29 юли 1972 г. По конструкция е близка до Салют-1. При запускът втората степен на ракета Протон се проваля и това означава, че ДОС-2 никога не е достигнала орбита. Станцията пада някъде в Тихия океан. Салют-2 (ОПС-1) е изстреляна на 4 април 1973 г. Тази станция не е като останалите от програмата, а е от секретните военни станции Алмаз. Позивната Салют-2 ѝ е дадена за да се прикрие истинската цел на станцията. Въпреки доброто изстрелване, станцията има някаква повреда и прекарва само 54 дни в космоса. Свалена е от орбита на 28 май 1973 година. Станцията, на която Алмаз е заместник е обозначена с ДОС-3 и е изстреляна на 11 май 1973, 3 дни преди изстрелването на Скайлаб. Поради грешка в ръководенето на полета, двигателите за корекция на орбитата изразходват всичкото си гориво. Станцията е засечена от Западни радари и затова СССР обозначава станцията като Космос 557 и без много шум я оставя да изгори при обратното навлизане в атмосферата седмица по-късно. Години след това се разкрива, че това всъщност е космическа станция от серията Салют. Пич тоя салют дето го хвалиш толкова НЯМА успешна мисия.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не мисли пич, ако не бяха изследванията и парите на НАСА и САЩ нито света щеше да е същия нито въздухоплаването нито космоса нищо. Хората картографираха марс, заснеха триизмерно луната, а ония още Степите не могат да си картографират защото въпреки приказките за енергия и зенит и салют и прочие глупости за които сме чували/чели, но не сме виждали им паднаха сателитите за глонасс които трябваше да са на ниска земна орбита. За висока земна или нещо далечно не ми се мисли даже
24
2
 
4
 
! Отговори
do ..... преди 12 години
Не че съм русофил ама твойто бива бива невежество.Да си чувал нещо за модула "салют"? Че руснаците имат цели серии от тази мини станция преди Скайлаб.Знаеш ли колко старта има на Байконур?Хах.. дори и руснаците не им знаят бройката.Няма смисъл да споменавам за "ЕНЕРГИЯ&ЗЕНИТ най-мощната и съвременна установка за издигане на полезни товари в орбита. Та половината от МКС също е руска.А това че не харчат по 5 милиарда за сателит дето може да снима Юпитер от близо не мисля че е голяма загуба.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какво им обясняваш на пияните ***, те си знаят мир калашников и толкова. Държава пропита от корупция с 70% брутен вътрешен продукт идваш от износ на напълно изчерпаеми природни блага не ми я хвали. Пичове комунизма свърши русия и тя, никой не я отразява за нищо виж как се извъртяха за въпроса за Либия.
22
4
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
а колкото до това че МКС е бил копие на МИР...явно някой хора не са чували за Скайлаб първата в историята космическа станция много преди МИР...и тя е дело на НАСА...явно и не сте чували за космическата станция Фрийдъм която става основа на МКС...а това че за построяването на МКС са нужни 50 полета и 39 от тях са направени от Американските совалки няма смисъл да се коментира...смешковци...!!!!!!:)
21
3
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
това е Руската гордост!!!!!сравнявате ми държава със стотици изтреляни космически апарати и успешно извърчени изследвания на почти всички планети е слънчевата система...с държава която само обявява проекти които са в отговор на тия на НАСА и на края тези проекти се провалят...и си остават само с товари до МКС като някакви мулета!друг е въпроса че МКС беше построена от НАСА...и не случайно командния център се намира в САЩ...
20
3
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
а бе ***...чел си пак някакви глупости в нета...Русия щяла да направи това щяла да направи онова...Руснаците от 20 години все праят и на края 90% от проетките им се провалят...НАСА заяви че ще кацне на луната и кацнаха!заяви че ще пратят работещи сонди на Марс и пратиха!заявиха че ще имат успешна програма със совалки и го направиха!заявиха че ще изтрелят телескопи които да снимат звезди и галактики на милиярди светлинни години и го направиха!!!!!!кажи ми РФ освен да пренася товари кво праи?
19
2
 
1
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
A ako se za4ete6 v neta 6te razbere6 4e purvona4alnia plan za Buran be6e da e kosmi4eski iadren strategi4eski bombardirova4.Kraia na stydenata voina i drygi faktori sloziha krai na programata.Podceniavaneto na edna ot nai-golemite kosmi4eski sili na 4ove4estvoto e glypavo i bezymno. Za svedenie-sled 10-20 godini Kitai 6te bude tam kudeto rysnacite beha predi 40 godini v oblasta na kosmonavtikata.I to samo kato polzvat tehnologii knowhow nagotovo.'Bliadovete'go mogat mnogo kogato poiskat..
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помним, че Руската совалка така и не летя, но не защото не искаха а защото нямаха пари, а имаха водка. Ако не искаха да летят със совалка изобщо нямаше да я правят, а те я направиха полетя пробно и до там стигнаха.

Спонсорирани публикации