Товарният кораб "Прогрес" се скачи с МКС

Той носи над 2,6 тона продукти, вода, гориво и оборудване
23 юни 2011 20:29,
101
Товарният кораб "Прогрес" се скачи с МКС
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският товарен кораб "Прогрес" се скачи днес успешно с Международната космическа станция, предаде ИТАР-ТАСС.

Той носи над 2,6 тона продукти, вода, гориво и оборудване за екипажа на станцията - руснаците Андрей Борисенко, Александър Самокутяев, Сергей Волков, американците Роналд Герън и Майкъл Фосъм и японеца Сатоши Фурукава.

Освен стандартните неща, "Прогрес" достави на МКС и оборудване за научните експерименти "Кристализатор", "Релаксация" и "Биодеградация".

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: МКСТоварният кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсни руснаци! Хитлер щеше да ви оправи вас,ама малко не му стигна.Много малко и повече никой нямаше да слуша повече за варварската ви страна. *** долна,гадна!
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкоз можете руснаците в България да нареждате като каруцари и да дрънкате глупости вместо да си ползвате сивото което е пропито и разградено от водката. България като бивш съветски сателит е също толкова зле като Русия само дето няма газ. Нормално е да сме така все пак след като руснаците са ни освободили от турците сани поробили те самите. Всички знаем как заводите произвеждаха и всичко заминаваше за Русия, а родните магазини бяха празни. Руските к**ви ги сърби г*за и питат за България ама българия е такава точно заради тия *** и господарите им с червените ботуши. И икономиката ни е като тяхната и правосъдието и полицията и администрацията и т.н. Икономиката на българия не се държи на изнасяне на газ :). Брутния вътрешен продукт на русия е толкова мизерен, че е колкото на един от по големите американски щати, сам си прави изводите, пияни блядко.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И докато арабите правят рай от нефта си Русия си остава земната черна дупка. Тя газта рано или късно ще свърши и тогава ..
74
3
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
цялата им икономика се върти около износа на природни ресурси на Руснаците...същата работа като Венецуела,Нигерияи Саудитска арабия...само дето са малко по големи като население и територия...нямат нито една известна марка световна!!!след разпадането на СССР ... имаше много големи съкращения в Русия...та те до преди 6-7 години взимаха заплати от по 100$ бе...сега последните години си стъпиха малко на краката...нещо като голям модел на БГ е Русия...само дето с малко повечко Газ..........
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даже ако си спомняте декември месец Роскосмос изгуби връзка с МКС и Союза който пътуваше към станцията за цели три часа. После се наложи да звънят в НАСА да питат къде се намира станцията, ама то няма как като си нямаш гпс.Колко държави се сещате дето са толкова прости, че просто продават територия голяма като Аляска ей така за мизерни долари, май Руснаците отдавна чистят кенефите на Американците.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такива са руските свиркаджии, нямат факти нямат аргументи, а тези които имат и ги оборят, чрез тях просто биват наредени сякаш от див селянин дошъл от дълбоките руски степи. Пич какво ни говориш за бъдещи проекти. Чакай да го направят и тогава ще говориш, защото руснаците и такива пропадняци като теб само за в бъдеще времеговорят, ЩЕ направят глонас, Ще направят спектър р, ЩЕ направят фобос грунд, ЩЕ покорят марс, ЩЕ кацнат на луната, ще направят самолет пето поколение който Америка има на въоръжение от няколко години, ЩЕ направят Буран който да е по добър от совалките да ама то да пишеш по форумите от американския си компютър и софтуер не е като да направиш нещо. Стига си чел глупости от вестник Дума обявявайки ги за научни достигнати факти и постижения. И децата знаят как Руснаците се молят на НАСА да им даде някои данни или камъни от луната за да ги изследват.Толкова успяха руските *** да изтикат с крадени от германия технологии без да инвестират без да ги усъвършенстват. То само унивеститете им да бяха западнали, няма една руска фирма или корпорация която да сме чували, а САЩ завладяха света с Гугъл, с Фейсбук, с Кока кола, с Макдонладс и т.н. и т.н. все марки за които руснаците се натискат, ако могат да си позволят. Даже до там докараха, че да сключат договор с БП да им вади газа. Ами то с водка и малоумие освен да миеш кенефите в САЩ друго няма да може да направиш. Що народ и учени от Русия заминаха за Америка, а никой не е заминал от америка за пропадналата провалила се Русия. Даже в България колко руснаци избягаха смятай там какво е, ако не вярваш *** и виж. Такива са фактитеРуски пиянки, колкото и да ни говорите за разни бъдещи имагинерни планирани на пияно, технически постижения Русия си е само една територия, пазар за стоките на САЩ Китай и Европа. Е руски свиркаджии кажете каква руска техника ползвате в живота си, вече няколко пъти ви питам уви не отговаряте, пукайте си водката и не тормозете света с малоумието си.
71
3
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
добре бе защо всяка новина и тема засягаща космоса...завърва с данните бяха събрани от еди коя си изследователска мисия на НАСА?прочети малко дори в тоя сайт и ще видиш че е така...откриха солено море на Енцелад благодарение на данни от американската сонда касини и т.н...защо никаде не четем по данни на Роскосмос???отриха лед на Марс благодарение на американската сонда Феникс и други такиа...кво откриха Руснаците бе...не ги бива за друго освен за мулета към МКС!...ФАКТ!!!...
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти явно не си наясно че тъчно от информацията в този диапазон на спекъра идва една от най-важнатачаст от информация, щото примерно, светлината се е появила едва когато са се появили източници на такава, а дотогава е имало само източници на радиовълни!
69
3
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
защо ли тия Руснаци са изоставили родината и са избягали в САЩ???аз щи ви подскажа ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ...Русия в момента е една голяма мизерия без Москва...образованието им е мега ЗЛЕ...за сравнение от 10 те най-големи и престижни университета в света 8 са в САЩ!а от 20те мисля че бяха 16...Русия вади на година около 20-25 хил. инженери а САЩ около 80-100 хил...всеки 7 на 10 изтреляни космически апарати са АМЕРИКАНСКИ...това са фактите.За пари няя смисъл да приказваме...разликата е много голяма...
68
1
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
всеки учен по света най-много Руските се молят за малко данни от ОПТИЧЕСКИТЕ текескопи на САЩ Хъбъл и Кеплер...Кеплер откри над 500 екзопланети извън слънчевата система...Хъбъл след като бъде упгрейнат за пореден път ще снима галактики на 10 милиярда светлинни години...а оная антена дето толкова ми хвалите освен да засича избухването на някоя свръхнова друго не може!!!!!!така че shut up...а и аз в момента съм в САЩ и щи кажа че е пълно с Руски емигранти които мият чиниите и тоалетните на Америка
67
1
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
офф...РАДИОТЕЛЕСКОПА не работи във видимият спектър тва е просто една голяма антена и огромната разлика която явно не можеш да проумееш е че с ОПТИЧЕСКИЯ можеш да наблюдаваш звезди,галактики ,планетарни мъглявини и планети а с РАДИО...само останки от свръхнови и избухващи звезди...САЩ никога не са имали интерес да изтрелват РАДИОТЕЛЕСКОПИ...но имат много телескопи за целият спектър(гама лъчи,рентгенови,ултравиолетови, инфрачервени)най-мн инфо обаче си дават тия които работят във видимият спектър
66
4
 
1
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
За к'во им е на руснаците на земята да го правят, след като точно Spektr-R, чрез интерферометрия, ще образува антена с диаметър колкото орбитат му 360 000 км! 360 000>500 км!Не ти се получи!Отивай да бодеш салатка и да гмуцаш ракийца, и утре като отиваш на работа, бачкай за 400лв!
65
4
 
1
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Ръси още лиги по монитора, афро-американски г**облизач, искам да се смея!Причината е една много просто но съществена, просто защото удря много близо до теб, ама мързела да погледнеш през прозорците, да видиш къде си и какво представляваш!За малките неудачници като вас тука, друго не им остава наистина!Кой ви е виновен, че никога не можахте да си изиграете картите както трябва!Ето например Уорлик ви казва че трбва да интегрирате ***, направете го, пък аз ще ви се смея през това време!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам в съсдена новина пише, че Китайците ще правят огромен 500 метров телескоп тук на земята, какво да говорим повече като и децата знаят, че Руснаците сега и на тях ще ходят да се молят да им дадат някакви данни както се молиха и за почва от луната, снимки на хъбъл данни от марс и т.н.
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така Би, щом не можа да разбереш, че радиовълните и видимия спектър, са електромагнитни влъни!И че дори учените работещи по Хъбъл, казват че снимките му дори не са цветни а първо идват просто като купчина информация, от която те избират с коя дължина на вълната да навържат с определен цвят който те си изберат!Както и да, *** ще си умрете!А онзи долу, с изсъхналия мозък, дето само алкохол му се върти в гхлават, явно трябва още шопска със ракийца да удари!Не е психичното състояние Би!
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То само за глонас и Spectr-R да слуашяхме от четвърт век с мед да ги намажеш руските г**облизци, а то вече 40 години слушаме за луната, 20 години за самолет пето поколение, 25 години за фобос грунт, 30 години за някакви велики мисии до марс ама руските сонди оцеляха там секунди, а тези на наса години над предвиденото време. Общо взето когато фактите говорят руските г**облизци е хубаво да млъкнат и да работят над това да пуснат течаща вода по куните на рускините, а не да се занимават със сложни
61
1
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
а бе престанете да сравнявате РАДИОТЕЛЕСКОП с ОПТИЧЕСКИ...*** ли сте...банворазвиващи ли сте...разликата е огромна...Радиотелескопа работи като улавя радиовълни а другия ОПТИЧЕСКИЯ фокусира светлината като увеличава видимия размер и видимата яркост на одталечени обекти..т.ака че ни ми сравнявайте все още проетка Spectr-R със 20 годишен успешен телескоп Хъбъл...когато руския *** напраи нещо тогава ще говорим за него...че за тоя Spectr-R се говори вече 1/4 век...както и за ГЛОНАС.....
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори комповете от които пияните, но пък тотално издухали *** *** ни обясняват колко е велика пропадналата непривлекателна за всеки нормален човек Русия, ползват компютър направен в китай по технология от САЩ със софтуер написан в САЩ. Тъй че кратунковци фенове на вестник Дума замълчете и се радвайте на руската техника в живота ви.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са тъпите руски ***, знаят си мир калашников и някаква отдавна ръждясала военна техника . Практически почити всичко научно в последните години идва от САЩ, то не бяха изследвания за космоса, то не бяха технологиите в битовата техника, тоне бяха нововъведенията в самолето строенето, тоне бяха нови и нови софтуери завладели света барабар с Русия, то не бяха смарт фони гсм мрежи и прочие неща които руснаците виждат като си купят от САЩ. Ако не вярваш *** в Русия да видиш каква е мизерия
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Луноход интересен ник, сигурно се правиш на лунохода кацнал на луната жалко, че там никога не стъпа руски крак. Щяха да кацат 1972, после 1992 а няма да могат и 2022 пълен провал за руснаците. Товари и гориво до МКС и толкова. Я се сети каква машина качи последната совалка до МКС, за търсене на черни дупки, нещо което руснаците и да се наакат не могат да направят. Да не говорим за 3Д заснемането на луната на вселената за марсоходите и т.н. Познай защо НАСА вади миньорите в Чили не Русия.

Спонсорирани публикации