Край на хартиените учебници в Южна Корея

Азиатската страна минава на дигитален учебен режим
4 юли 2011 10:24,
83
Край на хартиените учебници в Южна Корея
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само в рамките на следващите 4 години всички южнокорейски училища ще разполагат изцяло с дигитализирани учебни помагала, пише engadget.com.

Очаква се всички хартиени учебници да бъдат подменени със специално разработени таблети, смартфони и лаптопи. Проектът ще струва над 2,4 млрд. долара.

Учебният материал ще бъде качен на онлайн сървър, който ще позволи на учениците да наваксват и у дома. Така дори отсъстващите деца ще могат на практика да учат в реално време заедно със съучениците си.

Когато тази инициатива бъде реализирана, Южна Корея ще стане първата страна в света осъществила пълно дигитално преобразяване на образователната си система.

Полемиките дали за учениците е по-добре да четат от традиционния хартиен носител или от новите високотехнологични устройства продължават по целия свят, но очевидно в Сеул вече са взели решение по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Южна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
17
 
! Отговори
Wi-Fi преди 12 години
Аз съм четящ човек, това беше една от причините да си купя таблет. Където и да ходя, цялата библиотека е в моето устройство - невероятно улеснение! Да не говорим за останалите екстри - проверка и писане на имейл, разговори по Скайп, електронно банкиране, плащане на всякакви сметки, GPS функции, Wi-Fi, гледане на филми, слушане на музика, сърфиране в интернет и какво ли не. Бъдещето е в подобни устройства, които те правят по-мобилен, по-независим и по-информиран. И пестим хартия
21
1
 
5
 
! Отговори
Ferdo преди 12 години
Bravo, koyto misli za darjavata i naroda si napredva, Eyvala na koreycite. Neka vzemem primer... ili da prodaljavame da tarsim dalaverta v izvinitelni belejki, v DDS shemi ili iztochvane na evropeyski pari... Razbirate nali na kakvo deredje sme...
20
1
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Не съм сигурен дали корейските деца носят фалшиви извинителни бележки или бягат постоянно от училище...не сравнявай различни култури.
19
5
 
4
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Това е много хубаво, само да не забравят как се пише на ръка.
18
0
 
16
 
! Отговори
браво преди 12 години
През последните 6 години всичките ни фирмени обучения са били или на електронни носители или директно онлайн - супер удобно е и се пести много по този начин, а и целия материал е в пъти по-достъпен заради интерактивния начин на поднасяне - освен текст, има и звук, анимация, клипчета, кратки тестчета и т.н. За сравнение с начина на поднасяне в нашите училища или университети, наистина метода си е на светлинни години напред...
17
0
 
19
 
! Отговори
Маги преди 12 години
Като цяло е добра идея, но тези таблети сигурно ще са нещо като електронна книга, която не вреди на очите. Добре е, защото ще спестят хиляди тонове хартия, за сметка на нас, които вече стигнахме до заключението, че децата трябва да имат по два комплекта учебници.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала! Как е тормозеха с тоя краснопис на времето . . .
15
1
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
В Австралия от много години се практикува преподаване на учебен материал по радиото, за да могат да учат децата на фермерите в отдалечените райони. Силно приветствам една такава идея, най-малкото, защото ще спести хиляди тонове хартия. От друга страна, това ще работи само докато има електричество. Един природен катаклизъм и край с образованието, докато не пуснат тока.....
14
0
 
14
 
! Отговори
До №10 Анонимен преди 12 години
И защо мислиш така? Май и ти не знаеш. Поне да беше сложил някой друг аргумент.Незнам дали си наясно, но живеем в 21 век. Новите цифрови технологии дават много повече удобства и просто ти улесняваят живота. Замисли се малко.Дигиталната революция първо навлезе в звукозаписното студио, след това в графиката, рекламата и тн. Време е вече да влезне и в образованието.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То никаква технология не е можело да замени калема и плочата, ама се е появило перото, молива, хартията. Нещата се развиват, може би ще ни е трудно ние да учим по този начин, ама този начин не е предназначен за нас, а за много по-свикнали с РС-то хора. ... Имам една сметачна линия , пазя си я за спомен от един човек. Не мога да работя с нея, но той можеше. Аз имам калкулатор в джоба, друго поколение съм.
12
1
 
33
 
! Отговори
gft преди 12 години
мога да кажа смао браво. 1. някой от коментиращите виждал ли е дигитална хартия и мастило?така наречениете ебук риидъри?2. старата изпитана система??? wtf то и писането на глинени плочки е стара и изпитана система , ама ... хартиената е по - добра. 3. хартията е просто начин за пренос на данни, информацията си е информация.дали искам да мога да нося 200 книги в едно устройство което тежи 1/5 от една от тези книги, много ясно.само вижте колко тежи раницата на един първолак у нас... и тн и тн
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Технологиите не са единствената посока на развитие пред човечеството. Шапка им свалям на корейците, но и не ги приемам като образец за подражание.
10
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакви технологии не могат да заменят книгата и молива Каквото и да измислят рано или късно пак ще се върнем на старата изпитана система
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е бъдещето ! Айде занеси "фалшива" бележка извинителна или си скрий бележника .... всичко в реално време , представете си влиза даскала вижда че Гошо *** е забегнал на кафе и праща съобщение до техните , до 10 мин Гошо е на линия :D
8
4
 
31
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Един и същ народ разделен пред 60 години едните строят светлото комунистическо бъдеще и нямат ток и умират от глад, средата на 90те години над 2 милиона севернокорейци са умряли от глад. А другите корейци са 5 века напред, до това води 60 години комунизъм, добре че ние не успяхме да го построим.
7
2
 
30
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
Къде сравняваш Южна Корея с България. Сравнявай ни с африканските страни.
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъ смотани корейци - мислят предимно за децата си... Не кат нас - мислим предимно за Бойко Борисов...Та като го споменах ... той разрешил ли е подобно нещо на корейците а ?
5
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какви светлинни години,бе пич ?с тези дигитализирани учебни помагала учението е доста по-трудно,а очите направо ще ти станат червени за 1 седмица
4
5
 
48
 
! Отговори
браво преди 12 години
браво ! едните корейци минават изцяло на електронно училище, а другите нямат ток.... типичен пример че откъдето мине комунизма трева не никне !
3
1
 
36
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Евала им. Учебния процес в допълнение с един компютър свързан към интернет е доста по-удобно за бързи справки и същевременно интересно.Е, говорим за учене, не за размотаване из фейсбуук.

Спонсорирани публикации