Anonymous атакуват атентатора от Осло

Хакерите вече контролират Twitter акаунта на Брайвик
Обновена: 1 авг 2011 16:11 | 1 авг 2011 16:10,
46
Anonymous атакуват атентатора от Осло
Снимка: Reuters

Убиецът на 76 души в Норвегия беше взет на прицел от популярна група хактивисти. Целта им е да заличат всяка следа от онлайн активността на терориста Андерс Брайвик, съобщава huffingtonpost.com.
 
От Anonymous са проникнали в профила на Брайвик в социалната мрежа Twitter, станал обект на сериозен интерес след кървавите атаки. Групата обяви, че ще закрие акаунта съвсем скоро. „Забравете Андерш!” е посланието на хактивистите.

В ход продължава да е и стартирала кампания „Операция Анти-манифест”, чиято цел е унищожаването на всички онлайн копия от расисткия манифест от над 1500 страници на Брайвик, публикуван в навечерието на нападенията. Anonymous призоваха за решителни действия от страна на интернет потребителите – да преправят, да иронизират разсъжденията на норвежкия убиец, така че личността му да се превърне в нищо повече от лоша шега. 
 
„Никой не трябва да взима Андерш насериозно”, категорични са хактивистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Брейвикбрайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
haktivist bate i harmaturata i hasvalta
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"хактивисти" :)))))))))))))))))))) xaxaxaxaxaxa
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо никъде и никой не побликува имената и снимките на убитите?Защо дума не се обелва за причините за това зверство?Защото май наистина поти всички убити са били араби, членове на тамушното ДПС!Не това е начина за борбата с мюсюлманската зараза, но моля - назовавайте нещата с истинските им имена!Стига цензура!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мразя комунисти, анархисти, нацисти, фашисти, расисти, терористи и ***. Еднакво. Да ги съберат всичките на един стадион, да им дадат по един винкел и да ги оставят. За мен ако може контролните изстрели след мелето.
35
9
 
4
 
! Отговори
az преди 12 години
Velik e Breivik
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вие не разбрахте ли че тоя е лягал под ножа няколко пъти за да добие тези черти на лицето. всичко това е правил поради това , че е знаел, че ще има интерес към него, след всичките безумия които набърка.
33
1
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Бате, ти си *** кат ***!!!
32
11
 
22
 
! Отговори
! преди 12 години
Не знам как се опитвате да плещите някои тук, но това което "постигна" този извергме да убие десетки млади хора по невероятно гестаповски, жесток начин. НИЩО ДРУГО. такава изрудщина няма оправдание!
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не знам да лие луд или не ама като гледаш как хубавата и спокойна страна се пълни със секва *** нормално е да превъртиш странно е как такива здрави сурови хора като скандинавците могат за се превърнат в най--противната либерална *** на света
30
5
 
20
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 12 години
Айде пак мюсюлмански корен!Абе злетака под мен ти май си с промит мозък случайно ако не знаеш Буш си направи Ал Кайда!Целият свят със не промит мозък го знае!Жалко,че пак хората говорят с лошо за мюсюлманите...!Аз съм християнин,но мисля,че всички трябва да се разбираме,а на Брайвик по 1 снайпер в *** и клечки под-клепачите за да си дойде на мястото!
29
5
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
хакнанисти е по-точно наименование
28
10
 
4
 
! Отговори
Фън Су Ан преди 12 години
Брейвик е мюсюлмански корен.Повечето пъти така излиза
27
5
 
14
 
! Отговори
do 27 преди 12 години
Това не е начинът! Може да се направи ограничение на ислямските имигранти в западните страни, но не е това начинът, убивайки невинни хора. Трябва да си луд за да избиеш толкова много хора и то толкова млади. И нали уж е против мюсюлманите, тогава защо избитите са 90 процента норвежци- светли, такива като него. Нали се гордее с произхода си. И защо по дяволите пише глупости за 9/11, като всички знаем, че Буш си го направи това, че Ал Кайда се финансира от САЩ. Пълна извергщина е това на Брайвик!
26
40
 
14
 
! Отговори
aNoNoNoNoMoMoMuMoUs преди 12 години
Всъщност, прочитайки манифеста на Брайвик (2083 А European Declaration of Independence ), оставамс впечатлението, че това изобщо не е човек с психически проблем, а напротив, един доста начетен и с голяма обща култура индивид.Нещата, които казва са абсолютно верни, и може методите, които той предлага да ви се струват извратени, но това е единствения начин света да стане едно по-добро място за живеене.Да е жив и здрав Брейвик и дано получи възможност да довърши започнатото!
25
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с кво се занимават тия Anonymous ? - да не са някви алкохолици
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арабските терористи заличават всяка следа.... която разкрива пророка мохамед като дявол в човешки одежди! Хитлер, ПАЛИ ПЕЩИТЕ НА ОСВИЕНЦИМ!
23
7
 
13
 
! Отговори
явеф преди 12 години
И те като комунистите унищожават и заклеймяват понеже "расизма" не им отърва!
22
17
 
28
 
! Отговори
xxx преди 12 години
Атентатора го боли фара за Anonymous ...
21
6
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
потърси го в интернет казва се 2083 А European Declaration of Independence
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що когато янките раздават демокрация насам-натам и избиват стотици невинни жертви никой нищо не казва, а тука, че един човек нещо не му е изнасяло/за да ви стане по ясно си направете аналогия с *** у нас/ всички тръгват да се правят на големи защитници?