Twitter терористи за 30 години в затвора?

Блогъри предизвикали паника с фалшива тревога в социалната мрежа
5 сеп 2011 17:49,
14
Twitter терористи за 30 години в затвора?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Властите в мексиканския щат Веракруз съобщиха, че са задържали двама души, които умишлено разпространявали невярна информация за банда въоръжени похитители, които нападали училища и отвличали ученици. Съобщенията били пуснати в Twitter и светкавично предизвикали хаос, пише “Гардиън”.

Паникьосани родители се втурнали да спасяват децата си. В резултат по улиците станали десетки катастрофи, а спешните телефонни линии блокирали. Има ранени хора, но за щастие всичко се разминало без жертви.

Двамата блогъри, обвинени, че са пуснали фалшивата тревога, са преподавател по математика и радио водещ. Те ще бъдат съдени за тероризъм и може да получат максимално тежките присъди от по 30 години затвор.

Обвиняемите твърдят категорично, че са невинни. Обяснението им е, че просто повтаряли информация, която видели в интернет пространството.

Според прокурори обаче един от обвиняемите написал: „Снаха ми току-що ми звънна страшно притеснена. Отвлекли са 5 деца от училището”. Нещо, което впоследствие се оказва пълна лъжа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
15974 преди 12 години
Това е държава, а не като тоалетната България. Колкото повече ги лъжеш, толкова повече врява простия народ.
13
1
 
2
 
! Отговори
ico преди 12 години
Do 7-mi.ABE TI PRAVISH LI RAZLIKA MEJDY MEKSIKO I USA? PROSTOTIIO, PROSTOTIIO!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То затова има толкова ненормални дето стрелят по училищата, присъда по малко от 30 години май няма
11
1
 
11
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
maloumniko tova e v mexiko be. stiga plju po 6tatite - 4eti.
10
11
 
6
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Абе тея американци толкова ли са *** ? Че толкова ли не могат да кажат, че някой им е разбрал паролата и е писал от тяхно име ? На всичкото отгоре тази година някой беше хакнал доста известни акаунти в Twitter и беше писал квото си иска. Twitter е за *** също. Те да докажат че само и единствено хората, притежателите на акаунтите, могат да влизат в тях и да пишат. Но не могат, защото вече е доказано обратното ! На всичкото отгоре някой хакер може да ти влезе в компютъра и да пише от него......
9
2
 
21
 
! Отговори
CA преди 12 години
Мексико е същата *** като БГ. На някакви драскачи в Twitter ще им дадат 30 години, а онези който преди няколко седмици запалиха казиното и убиха над 50 души ако въобще ги хванат сигурно ще ги обвинят че са пушили на непозволено място до леснозапалими материали и ще им дадат по 2 год. условно
8
1
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Извинявайте за намесата в спора, но си спомням мн. добре случаят. ДА, казаха го новинарите, но в предаването "КУ-КУ". Те не прекъснаха предаването, че да го кажат като официална новина. Но хората бяха наплашени от Чернобил и настъпи паника. Лично аз гледах и знаех, че не е истина, но представете си човек, който току - що пуска телевизорът.
7
16
 
5
 
! Отговори
se преди 12 години
Поредното доказателство за простотията в САЩ.Ако не купуваха мозъци и не крадяха света щяха да са най големите нещастници.Те и сега са си такива защото мислят само с *** и лакомията.
6
1
 
20
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"казаха,че АЕЦ КОЗЛОДУЙ ще гръмне всеки момент.....просто си спомням каква паника беше...естествено никой не го осъди за нищо"Не го казага те, ами го казаха официалните новинари по онова време от Канал 1. И направо казаха, че е гъмнал АЕЦ-а! Поисле имаше някакви дела ама нищо не излезе ....
5
1
 
28
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Бах мама му.Ре тук за убийство лежат по 10 години"Какви 10 години бе?! Онези двамата полицаи, дето застреляха един човек в гората, който си берял губи отнеспоха условна присъда и глоба 2000 лева. Че то един муфлон да убиеш е по-скъпо.
4
3
 
28
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
Не знам,дали помните но си спомням преди години как СЛАВИ ТРИФОНОВ още когато бяха заедно със КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ ......във предаването си казаха,че АЕЦ КОЗЛОДУЙ ще гръмне всеки момент.....просто си спомням каква паника беше...естествено никой не го осъди за нищо...БЪЛГАРИЯ това е ....
3
2
 
37
 
! Отговори
ай стига бе преди 12 години
Бах мама му.Ре тук за убийство лежат по 10 години.
2
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а те тва са закони-лъжеш-30 години зад решетките...ако е така и в България щеше да останем без журналисти и политици,всичките щеше да са на топло...:)
1
7
 
23
 
! Отговори
RAZ-DVA преди 12 години
te tva e da si PROs