Слънчевата система в 3D

Приложение на НАСА дава нов поглед върху космическото пространство около нас
6 сеп 2011 09:00,
23
Слънчевата система в 3D
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американската космическа агенция пусна безплатна уеб базирана програма, която позволява на потребителите триизмерно пътешествие в реално време из Слънчевата система. Приложението използва технология, прилагана при видеоигри.

Така се дава контрол върху гледната точка, времето може да се забързва и да се проследи траекторията на движение на планетите, техните сателите и космическите апарати на НАСА. Потребителите могат да „летят” сред красиви модули на астероиди и Слънцето или пък да следят как се развиват активните мисии на агенцията в открития Космос.

”За първи път обществеността ще има поглед върху цялата Слънчева система и нашите мисии в реално време”, коментира Джим Грийн, директор на Отдела за планетарна наука на НАСА. „Показваме за пореден път, че искаме да споделяме нашите научни открития с всички”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
до 17Не може Роскосмос да са се молили за снимки от марс от телескопа хъбъл, защото от 2004 на Марс има 2 марсо-хода. Опортюнити и още един. В нета има свободни снимки с голяма резолюция. Следващият пък като решиш да се правиш на знаещ прочети това онова и тогава се излагай
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
14 май се обърка от водката :). Май имаше предвид да прочетем историята на Руските космически издънки. Ясно е кой е написал тъпотии.
18
1
 
3
 
! Отговори
ash преди 12 години
ЕЕЕ, е сега горазгледах това ...невероятно е ..... цъкнете си го много добре е направено няма да съжалявате.... лудница
17
1
 
5
 
! Отговори
brzk преди 12 години
Ето заради тая тука формулировка няма линк към сайта на НАСА: "Вие се съгласявате също така да не публикувате каквито и да е материали или връзки с други уеб сайтове, чрез които се нарушава правото на интелектуална собственост."Заради същото явно е изтрит коментар номер 2 където имаше линк.Не е съвсем ясно как се нарушават авторски права с линк в коментар към статия, поради която неяснота явно Днес.бг (написано на кирилица, не като линк, демек...)смятат за целесъобразно да трият всички линкове
16
2
 
5
 
! Отговори
яаз преди 12 години
Kъде са хората къде сме ние с руснаците.И след 1000 години няма да ги стигнем, ще са на светлинни години от нас. На българина му дай приказки на маса, ракия и чалга.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
14 май си прекалил с водката. И децата знаят, че Русия по далеч от МКС не е стигала и благодарение на НАСА сега ще може да гледа 3D, по същия начин Роскосмос се молиха за снимки от Марс от Хъбъл за камъни от луната и данни от десетките сонди из космоса. 16 сигурен съм, че са приготвили версия на руски :).
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пуснете и руска версия, че и братушките се интересуват какво става по света.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма новина... Това го имам на айфона от няколко месеца.
12
7
 
2
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Анонимни ми 12 необразованико- хайде сега попрочети малко история на космическите изследвания и тогава пиши тъпотии!!!
11
8
 
3
 
! Отговори
ТцТц преди 12 години
Поредната тотално безсмислена технологична глупост!
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ее браво, най после и Руснаците ще могат да надникнат отвъд близка орбита.
9
2
 
3
 
! Отговори
оня преди 12 години
ето линк solarsystem.nasa.gov/eyes/
8
2
 
6
 
! Отговори
оня преди 12 години
линк нещо? статията е абсолютно безмислена ако няма линк.
7
5
 
3
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
много аматьорски изпълнение на това 3Д
6
13
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
ей аман тия от НАСА все с глупости се занимават...опитват се да ни покажат как изглежда сънчевата система не знам си кво...телескопи ми изтрелват да я снимат ся...3D...еее аман престанете...вземете малко пример от Руснаците изтрелвайте ракета след ракета в близка орбита и от време на време ги губете да стане малко интересно...кво е тва...
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ccc
4
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
До 2 - писал съм такива приложения, затова говоря така - не е нищо ново, което се направи. Иначе според последни проучвания системата е от 22 измерения, които трептят като струни ( superstring theory ) и това е единственото задоволително обяснение, което обединява квантовата и физика с теориите на Айнщайн. Така, че няма да ме изненада като се напият руснаците и 13 измерения да виждат :D
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роскосмос вече вдигат наздравица за поредния успех в популяризирането и разучаването на космоса дошъл отвъд океана. След седмата наздравица вече виждат вселената 5 D :)
2
1
 
20
 
! Отговори
Sergo преди 12 години
интересна новина, но нещо линк на този сайт? Или това е само чуто някъде.
1
21
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Голям праз, поредното augmented reality приложение. Накратко - имаш камера,3D очила, камерата разпознава къде точно в 3D пространството къде точно е разположена и как е наклонена главата и ти завърта viewport-а натам. Такива неща (най-лесно с BeyondRealityFace + PPV3D) се правят постоянно, не е голяма новина ;)