За първи път кибер атака срещу японската военна индустрия

Над 80 компютъра на оръжеен гигант са били компрометирани
Обновена: 19 сеп 2011 16:58 | 19 сеп 2011 16:58,
2
За първи път кибер атака срещу японската военна индустрия
Снимка: mhi.co.jp

Говорител на Mitsubishi Heavy Industries оповести официално, че компанията, която е най-големият доставчик на японската армия, е била подложена на виртуално нападение. Повече подробности не бяха дадени, но местни медии започнаха да разкриват детайли около първата хакерска атака срещу оръжейната промишленост в Страната на изгряващото слънце. 

От Ройтерс цитират в. "Йомиури", според който неоторизиран достъп е имало до поне 80 компютъра в няколко завода на Mitsubishi. В това число и предприятия, където се произвеждат подводници, бойни кораби, ракети, части за самолетни двигатели и оборудване за ядрени централи. 

Има спекулации, че най-малко десетина от атакуваните компютри са били "заразени" с вируси от типа "Троянски кон". Така в ръцете на хакерите може да е попаднала доста важна информация, включително пароли и секретни документи. 

През март Mitsubishi получи договори по 215 държавни поръчки от японското министерство на отбраната на обща стойност 3,4 милиарда долара, припомня Ройтерс. Това се равнява на близо 1/4 от целия годишен бюджет на армията. 

Eксперти по сигурността коментират, че японските подводници най-вероятно са били основна цел на хакерите, защото са най-усъвършенстваните в света. И плановете за тяхното изграждане са доста апетитна хапка, струваща наистина много пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека аз! нека аз!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да видим сега кой ще се самоубие.