Лика ми скромен имай го за спомен

Японци правят реалистични 3D копия на лица и глави
12 окт 2011 12:20,
18

Снимка: REAL-f

Компанията REAL-f приема поръчки за изготвяне на необичайно реалистични 3D копия на лица на клиенти. Детайлите на маските са изработени толкова фино, че се виждат порите на кожата и дори кръвоносните съдове на очите, съобщава Membrana.ru.

Японците твърдят, че са постигнали "безпрецедентно автентичен реализъм". REAL-f нарича продукцията си 3DFP, което може да се разшифрова като "триизмерни фотоформи" (3 Dimension Photo Form). Това може да е не само маска, но и копие на цялата глава. И едното, и другото се изработват само в натурална величина.

3D моделът на главата се създава въз основа на фотографии, които японците правят изключително в свое студио. Фотосесията отнема минимум час. След това в работа влиза 3D принтер, който твори маската или "главата" от поливинилхлорид. Изпълнението на една поръчка отнема на REAL-f две-три седмици.

Японците смятат, че клиентите ще си правят "за спомен" такъв портрет (своят собствен или на любимия човек). Иначе 3DFP не е евтино удоволствие. Копието на лицето се оценява на 300 хил. йени (около  $4000), главата – на 450 хил. Повторно копие е по-евтино около два до пет пъти, отбелязва OhGizmo. REAL-f дава тригодишна гаранция за продукцията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да е малоумно? Да си направиш обикновена 2D портретна снимка е нормално, а 3D портрет било извратено? Интересно, но малко безсмислено заради реалния размер, трудно за съхранение.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам тези гадости, направени 1:1 с помощта на техника и материал, си мисля за маската на Тутанкамон, главата на Нефертити, за фаюмските портрети, за всички портрети, за фотографските портрети, правени навремето с дълга експозиция и майсторски ретуш.....Къде отиде изкуството, къде са човешките лица? Ще се окаже, че ние, с постиженията на технологииге, сме много по-долу в стълбицата от предшествениците си. Това на снимките просто е кошмар.
15
0
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
Egati tupnqta... i za tova horata davat pari... jiveem v egati izmisleniq materialen svqt, napravo mi ide da se grumna.
14
0
 
2
 
! Отговори
Ужасно е!!!! преди 12 години
Посмъртна маска в съвременен въриант! На кого е нежбходимо това освен на престъпниците и на някой зевзек?
13
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тази "креативна" "иновация" май вече минава границите. Нима трябва за всяко нещо да има закон? Не е ли достатъчно, че човек като съзрее има ум и морални спирачки, ако ли пък не /както доказва горното/, значи моделът на обществото трябва да се преработи сериозно.
12
0
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
и каква е грешката в заглавието, обясни ми?
11
2
 
0
 
! Отговори
t преди 12 години
*** журналисти.оправете си правописа в заглавието
10
1
 
11
 
! Отговори
хм преди 12 години
Интересно, но абсолютно безсмислено и ненужно(като изключим примера с банката, даден по-долу)...
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почти са докарали и тъпия поглед на японеца от снимката... Впечатляващо, а си мислиш, че някои неща не могат да се възпроизведат извън природното им начало.
8
0
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
В този случай прочетох и статията защото работя в тази сфера,но принципно в секция "любопитни" чета предимно заглавията(особено когато се касае за нещо от сорта на....отношението м/у тъща и свекърва...и подобни) и коментарите!Има хора,които са изключително забавни и ми оправят настроението!Лек ден:)
7
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Ти само заглавието ли четеш?
6
0
 
6
 
! Отговори
жена преди 12 години
до 5,Коментар 3, можеби е от жена.......
5
4
 
11
 
! Отговори
... преди 12 години
До Днес.бг-този път малко сте се постарали със заглавието...:)Можете повече!Доказали сте го!Дайте път на таланта във вашата редакция защото заспивам от скука вече!:)))
4
1
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Защо да не ти е взела да ти умира оная работа и да искаш да си го имаш за спомен или да го подариш на жена си :)
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слагаш си една такава маска и няма нужда да се бръснеш - Фалита на жилет е в кърпа вързан :),А пуберите няма нужда да си стискат пъпките а резултата е фалита на някоя козметична компания кремове,фон дьо тени и гримове отиват в кофата.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а отливки на някои други части (долни например) правят ли .... :)))??
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от откачалки...

Спонсорирани публикации