Sony Ericsson от догодина ще прави само смартфони

Пазарният дял на компанията в този бизнес е 1,7%
Обновена: 14 окт 2011 15:02 | 14 окт 2011 15:02,
20
 Sony Ericsson от догодина ще прави само смартфони
Снимка: Reuters
От следващата година Sony Ericsson ще произвежда само смартфони, съобщи изпълнителният директор на компанията Берт Нордберг, цитиран от Reuters.
 
През третото тримесечие на годината компанията е продала 9,5 милиона мобилни телефона, като 80% от продажбите са на моделите от серията Xperia и това довело до решението Sony Ericsson да се концентрира върху смартфоните. 
 
В средата на 2012 г. ще бъде напълно преустановено производството на конвенционални мобилни телефони – без операционна система.
 
На пазара на смартфони обаче няма да стане по-лесно. Конкуренцията е много интензивна, а Apple и Samsung доминират в бизнеса. Затова пазарният дял на Sony Ericsson е спаднал до 1,7% през второто тримесечие.
 
Междувременно празнуващата през октомври 10-ия си рожден ден компания премина към операционната система Android и съобщи, че за изтеклото тримесечие е държала 12% от пазара на Android смартфони, а прогнозите до края на годината остават същите, каквито бяха досега - скромен ръст. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
просто мнение от.... от *** човек! Все едно да се кефиш още на москвича щото и той виждаш ли имам 4 гуми и кормило като останалите коли. Да се радваш на дупката на двора, когато хората имат тоалетни вкъщи .... Да си гледаш на "операта" турските сериали когато има по нови неща ... Това се казва ЕВОЛЮЦИЯ
19
0
 
2
 
! Отговори
etc преди 12 години
живейте си още в каменната ера, живейте си. (: после "що прогреса ни убягва"
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тия глупости за батериите? Не знам вие какви телефони имате, но новите телефони спокойно си изкарват една седмица ако, но само ако ги ползвате като обикновен телефон. Батериите са същите като тези в акумолаторите на хибридните автомобили. Ся ако го ползваш като мп3-ка, докато играеш на Angry birds по цял ден е ясно, че ще падне за ден... :)
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз карам на nokia 6310i. Много удобен телефон и тези които са имали подобни телефони знаят че shortcut-тите с комбинация от числа за незаменими. Телефона си има органайзер, bluetooth за колата и java s pakman, solitare и други. Телефона има най-слабото реактивно излъчване в изчакване 0.98w и все още е рекордьор. Според мен тези телефони с Андроид са просто играчки за пубери. За какво ти е GPS като нямаш поддръжка на софтуера. За какв *** ти е интернет на 3.5' LCD? Просто мнение.
16
7
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Той твоят "смартфон" май е по-умен и от теб :-))
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам nokia смартфон.Верно е умен.Набира си когото си иска когато си иска.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моя вече 7 години го влача по обектите. Беше паднал от 3 етаж в бетона. Вече батерията издържа само един ден ама още е оригиналната.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кой му пука!
12
3
 
14
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
Търся си от старите телефони.. батерията ми държи по 5-9 дена, новите докато намеря в указателя номер съм набрал поне още 2 други номера преди това, да не говоря за стартираните приложения при неточност на точ-скрина. Телефона го използвам само за разговори, за другите лиготийки съм си взел ipad, за работа и останалите съм на PC.
11
17
 
3
 
! Отговори
A преди 12 години
какво обсъждате ?! ....СЕ е пълена глупост , ако някой от вас някога е ползвал ще разбере защо са само 1 процен от пазара , за това говоря .
10
0
 
20
 
! Отговори
От 4 до 8 преди 12 години
Под бизнесмени нямам предвид само хора, които се занимават с бизнес. Самият факт, че висиш по летища говори достатъчно, че го използваш по необходимостта за която говоря. Нали и аз това казах хора които са постоянно на път, в движение и т.н. Не кифла която ще си купи айФон само защото ябълката стои добре отстрани...
9
4
 
27
 
! Отговори
lov преди 12 години
Много голяма глупост, напълниха пазара с толкова "умни" телефони, че забравиха каква е основната функция на телефона.
8
1
 
20
 
! Отговори
пламен преди 12 години
е айде ся само писма от клиенти и прочие... аз съм моряк и си взех точно Xperia,заради дългите ми престои по летищата,стига се е приказвало,че са само за бизнесмени и тн. и ние обикновенните хора си взимаме такива играчки...
7
2
 
36
 
! Отговори
... преди 12 години
Нямам нищо против новите телефони. НО - едно голямо НО - батериите им са слаби. Този телефон има супер чип и тази операционна система го тормози и батериите падат за 1 - макс. 1 и половина дни. Ей затова като си оправят батериите след 1-2 години - тогава ще си купя ...
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В средата на 2012 г. ще бъде напълно преустановено производството на конвенционални мобилни телефони без операционна система."Интересно, какво е определението за операционна система. ;)
5
27
 
26
 
! Отговори
ееееее преди 12 години
От тъч-скрийнове ми се драйфа.
4
7
 
46
 
! Отговори
Дивак преди 12 години
Повече от полофината *** със смартфони не знаят какво да правят с тях и си ги купуват само защото са модерни скъпи и "мноо готини". Държа да отбележа не говоря за хората, които знаят как да ги ползват и го правят, не ми скачайте. Той пикльо баща му още го храни ама със смартфон яяяяяяя.... Разбирам постоянно да сте в движение да получавате мейли от клиенти, да трябва да видите нещо окей ама сега...
3
18
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
ти говориш ли ми ?
2
14
 
49
 
! Отговори
до А преди 12 години
Купи си тогава телефон със шайба, дивако ...
1
32
 
17
 
! Отговори
A преди 12 години
никога повече няма да купя такава глупост