Wikileaks спира публикуването на секретни документи

Джулиан Асандж се фокусира върху осигуряването на финансиране
Обновена: 24 окт 2011 18:05 | 24 окт 2011 18:04,
9
Wikileaks спира публикуването на секретни документи
Снимка: Reuters
Wikileaks спира публикуването на секретни документи и се фокусира върху събирането на пари, за да осигури оцеляването си, съобщи ВВС. 
 
Причината за решението е блокирането от американски финансови институции на дарения за страницата. От миналия декември на Wikileaks е наложена по думите на основателя Джулиан Асандж „незаконна блокада“ от Bank of America, Visa, MasterCard, PayPal и Western Union. Тя последва публикуването на стотици американски секретни дипломатически документи.
 
„Това унищожи 95% от приходите ни“, казва Асандж. Неговата организация била изгубила „десетки милиони долари от пропуснати дарения във време на безпрецедентни оперативни разходи“. 
 
„Не може да бъде позволено на шепа американски финансови компании да решават как целият свят ще гласува с джобовете си“, каза Асандж и обяви, че групата е завела иск пред антимонополните власти на ЕС. Освен това планира съдебни действия срещу блокадата в Исландия, Дания, Великобритания, САЩ и Австралия. 
 
Сега Wikileaks трябва „агресивно да събира финансиране, за да отговори на блокадата и нейните защитници“. 
 
Джулиан Асандж е във Великобритания и очаква решението на Върховния съд по обжалването на решението за екстрадирането му в Швеция, където е обвинен в сексуално насилие.
 
Самият Асандж определя обвиненията като безпочвени и смята, че екстрадирането му в Швеция ще открие възможност за изпращането му в САЩ, където може да бъде съден за разкриването на американски секретни документи и да получи смъртно наказание. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Джулиан АсанджWikileaks
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що ревете бе. Като не става с американски кредитни карти опитайте с руски такива със сигурност ще направите голяма пачка.
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да започват да събират пари с панички по кюшетата на големите американски и европейски градове, така ще се отърват от мизерията.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва си е жива реклама и става въпрос за пари и то много....а където става въпрос за пари истината е на много заден план
6
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще му резнат главето на тоя кумунизки пощръпалник накрая! ;)
5
1
 
27
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Това нас българите това не ни бърка, защото каквото и материали да ни поднасяха от Wikilieaks червената ни лампа не светна.
4
15
 
0
 
! Отговори
Ha ha haaaa преди 12 години
Otbora na ludite!!!
3
0
 
39
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
Сега "демокрацията" ще му разкаже играта на Асандж.
2
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нееее.Това не е вярно. Страната на демокрацията и свободното слово да блокира финансите на един сайт посветил се на истината. Никога не бих повярвал.Хахаха
1
1
 
49
 
! Отговори
стефко преди 12 години
такива са времената на прозрачност, демократичност и правовост, в които живее днес човешкото гражданско общество, което само определя бъдещето си чрез своя информиран избор. драйфа ми се до смърт.