Ще отговаряме със сила на кибер атаките!

Пентагонът няма да се церемони при заплаха за сигурността
18 ное 2011 07:17,
45
Ще отговаряме със сила на кибер атаките!
Снимка: Reuters

САЩ гледат на използването на военна сила като на реален избор при отговор на сериозни кибер атаки срещу страната.

В доклад до Конгреса командири от Пентагона посочват, че вражески нападения в кибер пространството ще се третират както всяка друга атака срещу националната сигурност.

В тази връзка се подчертава, че според случая Вашингтон "си запазва правото да отговори с всички необходими средства – дипломатически, информационни, военни и икономически, за да защити страната, съюзниците и партньорите си".

Основен елемент за адекватна военна реакция е бързото и точно установяване на първоизточника на кибер атаката, което в много случаи е доста трудно. Затова и Пентагонът влага много средства в разработване на надеждни методи за идентифициране на извършителя.

Едва тогава може да се стигне до военен удар.

Като една от най-честите мишени към момента, Пентагонът среща трудности дори и със собствената си защита.

Ведомството разполага с 15 хиляди компютърни мрежи с над 7 милиона компютъра в стотици точки по целия свят. Опитите за проникване в системата са на всяка минута.

Освен срещу федералното правителство, кибер престъпниците удрят и по бизнеса в Съединените щати, нанасяйки щети за стотици милиарди долари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е много ясно, че се атакуват само слаби страни с обезверено население.Само като се сетя 97-*** как ги изхвърлиха от Сомалия и то не държава, а мафиотски кланове . При това само с калашници, без тежко въоръжение. Просто платената американска армия ако не са 30 срещу един не ги брой въобще
24
5
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Да се защитава страната - добре.Но като хакнахте Япония и отиде ядрената централа те как да ви отговорят
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости на търкалета. Накрая самите американци ще ги избесят тея в пентагона.Най-много кибер атаки идват от САЩ. Така, че да си гледат в собствената чиния първо и после да говорят глупости.Да попитам печатането на долари(на клавиатура) не е ли кибер атака от страна на САЩ?!?
22
1
 
16
 
! Отговори
хахах преди 12 години
папагали , като не могат да направят нищо и все искат война... да не говорим колко страни сега ще пострадат ей така без нищо уж имало кибер атака...ама май не им се ще да се пробват срещи Китай или Русия... все си търсят по слаби страни...
21
0
 
3
 
! Отговори
))))))) преди 12 години
револююцияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дааааа..То много лесно така нали?Най-силния може да прави каквото си поиска,но щом друг го направи и тоягата се вади.казва се ,че е лош,че е терорист и го почват.
19
0
 
32
 
! Отговори
ined преди 12 години
Когато американците пуснаха заедно с израелците червея Stuxnet беше "голямо постижение на борбата срещу иранската ядрена програма". Ако обаче те решат да отвърнат е "атака срещу националната сигурност" и ще се наказва с военна сила.
18
0
 
19
 
! Отговори
bg преди 12 години
A ako kiber atakata idva ot Izrael?
17
0
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Откачете си важните мрежи от Интернет и проблема ви е решен, но кой съм аз, че да ви давам акъл?
16
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Satanistite v USA 4e imat dokazatelstva s/u 195 durjavi v sveta.Bludnicata 4e izdava zapovedite za napadenie.Dokazatelstva nema da sa nujni.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идентифицират хакера, националността му, местоположението му и тогава пускат атомната бомба над града.Ей така се гради демокрацията и бетонира мира!
14
0
 
8
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Че те кога са отговаряли с друго на каквото и да е ...?
13
0
 
14
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Най-добре си галсувайте един закон - Ако заподозрете,че някой си е помислил нещо лошо за влеиката УСА - ядрен удар... и да мирясате... не се напихте с кръв... ще стигнете комунярите скоро... ако не сте ги и минали...
12
0
 
10
 
! Отговори
читател преди 12 години
Съвременният свят е свят на балансите. На всяко действие има противодействие, а силата никога не е побеждавала интелекта. Ако интелекта по света се обедини, лошо и се пише на силата....
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо на едно сканиране за отворени портове (ако успеят да го прехванат) - ядрена ракетка. Опит за закачане с множество сесии: десант на 4-ти батальон заедно с поддържащи бомбандировачи. Хакнат акаунт, ако ще да е на чистачката, организиране на революция от другата страна. По възможност обесен/засрелян противников лидер.Това са изисквания по новото RFC10000 - правото на силата е над силата на правото.
10
0
 
10
 
! Отговори
boza преди 12 години
A durzhavite deto sa podlozheni na kiber ataki ot strana na USA sus sustoto li da reagirat ?!
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците са най-добри в това да си измислят врагове и поводи за използване на сила по целия свят, нали трябва да се поддържат колосалните печалби на производителите на оръжие.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поставяш си Майкрософт Офис пиратка и ти пращат зелените барети!За Windows 8 направо вдигат 6-ти американски флот по тревога!
7
4
 
19
 
! Отговори
(rofl) преди 12 години
Хамерите отново блясват с поредната си простотия и за пореден път умело ни убеждават че са супер *** безмозъчни ***. Няма толкова *** нация , нямат аналог. ***.....
6
4
 
33
 
! Отговори
стар световен ред преди 12 години
Ей ги новите нацисти. И ние пак сме съюзници с лошите.