Ще отговаряме със сила на кибер атаките!

Пентагонът няма да се церемони при заплаха за сигурността
18 ное 2011 07:17,
45
Ще отговаряме със сила на кибер атаките!
Снимка: Reuters

САЩ гледат на използването на военна сила като на реален избор при отговор на сериозни кибер атаки срещу страната.

В доклад до Конгреса командири от Пентагона посочват, че вражески нападения в кибер пространството ще се третират както всяка друга атака срещу националната сигурност.

В тази връзка се подчертава, че според случая Вашингтон "си запазва правото да отговори с всички необходими средства – дипломатически, информационни, военни и икономически, за да защити страната, съюзниците и партньорите си".

Основен елемент за адекватна военна реакция е бързото и точно установяване на първоизточника на кибер атаката, което в много случаи е доста трудно. Затова и Пентагонът влага много средства в разработване на надеждни методи за идентифициране на извършителя.

Едва тогава може да се стигне до военен удар.

Като една от най-честите мишени към момента, Пентагонът среща трудности дори и със собствената си защита.

Ведомството разполага с 15 хиляди компютърни мрежи с над 7 милиона компютъра в стотици точки по целия свят. Опитите за проникване в системата са на всяка минута.

Освен срещу федералното правителство, кибер престъпниците удрят и по бизнеса в Съединените щати, нанасяйки щети за стотици милиарди долари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
14
 
! Отговори
яя преди 12 години
ша видат тия кат включа правеца
4
4
 
38
 
! Отговори
полудевам полечка преди 12 години
Всеки що годе хакер ще ви атакува от собствената ви страна тапунгери.Освен това елементарно може да изпратите някой свой да ви атакува от друга страна и вече да имате предлог за атака с която да продължите да изхранвате лоените си гъзища
3
18
 
6
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Щото американците разполагат с такъв ядрен арсенал, че да изпарят 4 милиарда китаеца и индиеца взети заедно наведнъж в разстояние на няколко минути. А никой не иска това. Все още.
2
4
 
28
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Еднин от източниците за кибер атаки се намира на връх Бузлуджа.Там са разположени мощните компютри на столетницата "Правец-1"Трудното им засичане се дължи ,на здравината на панелната крепост.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не опитате с военна сила срещу Китай, например?