Русия слага край на интернет анонимността?

Висш служител на вътрешното министерство иска контрол в мрежата
Обновена: 10 дек 2011 10:17 | 9 дек 2011 21:53, Бойчо Попов
108
Русия слага край на интернет анонимността?
Снимка: Reuters

За край на интернет анонимността се обяви генерал-майор Алексей Мошков, висш офицер в руското министерство на вътрешните работи, съобщава Businessinsider.

В интервю за проправителствения вестник Российская газета Мошков заявява, "че в наши дни социалните мрежи, наред с всички преимущества, нерядко крият в себе си и потенциална опасност за основите на обществото“.

Мошков критикува т. нар. "тролове", наричайки ги "тормоз". Той заяви още, че Русия трябва да въведе онлайн "фейс контрол".

"Регистрирайте се под вашето истинско име, дайте своя реален адрес и влизайте в чата. Защо се криете, ако сте честни и спазвате закона?“

Мошков твърди, че МВР води конструктивен диалог с интернет общността, чрез който се е стигнало до извода за намаляване на анонимността в уеб пространството.

Какво още каза генерал-майорът прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: интернет в Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
2
 
! Отговори
64 , 82 преди 12 години
"Не, не е. Ако един твърди че земята е кръгла а друг твърди че земята е квадратна, истината не е по средата. Единия просто е прав а другия греши."Абсолютно неудачен пример. Земята не е нито кръг, нито квадрат . Земята изобщо не е фигура в равнината, а е тяло в пространството, за което не може да се каже, че е кълбо, а е по-скоро с крушовидна форма. Изобщо не разбираш какво се опитвам да ти кажа и мисля, че само си губя времето в този форум. Хубав ден на всички ви !
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и тука някои пишещи им се ще да е като при Путин.
83
2
 
3
 
! Отговори
дo 82 преди 12 години
"истината е някъде по средата"Не, не е. Ако един твърди че земята е кръгла а друг твърди че земята е квадратна, истината не е по средата. Единия просто е прав а другия греши.Това че няма абсолютна свобода на словото, не значи че абсолютнта свобода на словото е лоша.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
82Свобода на словото не се постига с идеите на руските генерали. В познатата история на Русия, няма нито едно доказателство, че за руските управляващи, свободата на руският човек има някакво значение.
81
3
 
3
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Явно освен у нас и в братска Русия най-тъпите кадри са от МВР. Грам акъл нямат, за да осъзнаят защо съществува анонимността в интернет, какви права гарантира тя, защо само при определени законови предпоставки, тя може да бъде повдигната и разкрита.Но да не забравяме, че както у нас и там *** гласува - погребвайки "демокрацията".
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eto gi novite kitaici hahaha e*ati naglite mijici... skoro shte qdete kutek qk...na izborite dogodina
79
2
 
1
 
! Отговори
64, 75 преди 12 години
Именно! Точно това казах в началото, че истината е някъде по средата , че е важен баланса на интересите. Всеки да има право да каже това, което МОЖЕ да докаже и изобщо да се мисли какво се казва. Както и да е, очевидно повечето българи бъркат свободата със свободията ...
78
1
 
3
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
Абе руснаците са едни от най големите хакери в нета.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
75Няма нищо абсолютно. Това не пречи да се опитваме да намерим най доброто приближение на свободата на словото, на справдлив съдебен процес, на свобода на личността.
76
1
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Ох,на тати кадърчето!И сигурно вече възражда ГУЛАГ.Така де, оти да стои идеята само в историята??
75
2
 
5
 
! Отговори
жорестес преди 12 години
този сигурно е еквивалент на нашия Р.Петков има повече водка отколкото кръв във вените.. много ми е интересно ако има син.. как ли се представя като се запознава с нов човек дали му казва 3-си имена и адреса.. или казва само сергей или там каквото и да е
74
1
 
4
 
! Отговори
Страх лозе пази преди 12 години
Така де.............видяхме че Интернет е способен да помете диктатури в арабският свят. Китайците го контролират отдавна....ред е на Русия
73
1
 
5
 
! Отговори
64 преди 12 години
До 74Че аз не гледам Бареков и Диков примерно. Не познавам и интелигентен човек който да ги гледа. Прочетох много внимателно 73 и помислих, добре е да помислиш и ти.
72
7
 
4
 
! Отговори
64 и 70 преди 12 години
До 73Смятам, ако свободата на изразяване все пак се контролираше и следеше, в Норвегия над 70 души щяха да са живи в момента ! Свободата на словото и свободата на действията са преди всичко отговорност, а демокрацията е вид диктатура и който не спазва приетите правила и норми..... би следвало да бъде изолиран. За последен път повтарям, че АБСОЛЮТНА СВОБОДА НЯМА! Справка - в Катуница. Там един абсолютно свободен човек си разиграва коня, хората и държавата......
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
72Като не ти харесва Бареков, не го гледай бре ! Това не означава, че трябва да се отнеме правото на Бареков да изразява мнение, само защото не те радва ! Прочети внимателно пост 73 и помисли малко.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свобода на изразяване и зачитане на религиозните вярванияРезолюция 1510 (2006) 1.Парламентарната асамблея на Съвета на Европа потвърждава, че не може да има демократично общество без фундаменталното право на свобода на изразяване. Прогресът на обществото и развитието на всеки индивид зависят от възможността за получаване и предаване на информация и идеи. Тази свобода не е само приложима по отношение на изразяване на мнения , които са благосклонно приети или смятани за безобидни, но също така и за тези, които могат да шокират, засегнат или обезпокоят държавата и която и да е част от населението, съгласно чл. 10 на Европейската конвенция за човешките права.
69
1
 
0
 
! Отговори
70 преди 12 години
До 71Добре, няма смисъл да спорим. Очевидно си пропуснал изречението ми, че истината е някъде по средата и че съм противник на АБСОЛЮТНАТА свобода и на словото и на човека изобщо. Не твърдя, че трябва да се избиват журналисти, но твърдя, че и от Барековци няма нужда.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
70Не. Доказателството е просто. за 2010 г (например) са избити 105 журналисти в цял свят. 57 от тях - в Русия. За свободата на личността също. В Русия има една личност - ***. Всичко останало е роби.
67
1
 
1
 
! Отговори
67 преди 12 години
До 69Да, доста употребявана практика е и то не само от тоталитарни режими, ами и от демократични такива.:) Пълна и абсолютна свобода на словото няма, няма как и да има. Важи и за свободата на личността изобщо. Съгласен ли си с мен?
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
67То това е стара тоталитарна практика. По повод нюансите се отнема основно човешко право : да изразява мнението си свободно, дори това да се приема за обида понякога. Но в Русия, човешките права никога не са имали значение. Там човека е бележка под линията.

Спонсорирани публикации