Русия слага край на интернет анонимността?

Висш служител на вътрешното министерство иска контрол в мрежата
Обновена: 10 дек 2011 10:17 | 9 дек 2011 21:53, Бойчо Попов
108
Русия слага край на интернет анонимността?
Снимка: Reuters

За край на интернет анонимността се обяви генерал-майор Алексей Мошков, висш офицер в руското министерство на вътрешните работи, съобщава Businessinsider.

В интервю за проправителствения вестник Российская газета Мошков заявява, "че в наши дни социалните мрежи, наред с всички преимущества, нерядко крият в себе си и потенциална опасност за основите на обществото“.

Мошков критикува т. нар. "тролове", наричайки ги "тормоз". Той заяви още, че Русия трябва да въведе онлайн "фейс контрол".

"Регистрирайте се под вашето истинско име, дайте своя реален адрес и влизайте в чата. Защо се криете, ако сте честни и спазвате закона?“

Мошков твърди, че МВР води конструктивен диалог с интернет общността, чрез който се е стигнало до извода за намаляване на анонимността в уеб пространството.

Какво още каза генерал-майорът прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: интернет в Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези, които цъкат минуси на информацията за убитите в Русия журналисти, не й вярват ли , или одобряват стореното от съветските им приятели?..
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешна антируска пропаганда
43
0
 
14
 
! Отговори
dp преди 12 години
Не анонимността му пречи, тя и без друго не съществува. Всичко се логва години назад,ква анонимност.Просто поредният функционер чието мозъче не може да приеме мисълта, че някойможе да говори без той да може да му затвори устата на момента.Такива са на власт не само там - но там други пък въобще няма.
42
8
 
23
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Руснаците ще надминат китайците по тирания и преследване на хората по политически причини.***Мошков критикува т. нар. "***", наричайки ги "тормоз". ***Единствения тормоз е това ,че се преследват хора заради убежденията им !
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Местя си го спонтанно в левият крачол при тази новина.....
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия от 1991 г. досега са убити над 300 журналисти, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира данни, изнесени днес на пресконференция в Москва от председателя на Съюза на руските журналисти Всеволод Богданов.
39
9
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
май баташките и други кланета хич не ви стигнаха ?! на кратко - платен *** !
38
6
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
споко, самите руснаци смятат, че политиците им са купени от ЦРУ
37
9
 
9
 
! Отговори
дo 28 преди 12 години
1. Литвиненко беше убит, защото беше на заплата в MI 6 и им помагаше в акции против Руската мафия в Испания. Това беше оповестено на последните съдебни дела в Лондон във връзка с убийството му. И не е журналист, а бивш офицер от ФСБ, който играеше двойни, тройни и незнам колко кратни игри с много служби.2. Политковская (дъщеря на съветски дипломати в САЩ) беше убита след като започна да пише разобличителни статии за чеченските ръководители, което всъщност беше в полза на руското правителство.
36
5
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
ей , имай предвид че въпроса ти го задава един руснак .
35
5
 
16
 
! Отговори
alt преди 12 години
Ето пример как журналистите дават гласност на идеите задушаващи демокрацията и не дават гласност на такива които я подкрепят. сега ни пробват как бихме реагирали на такова предложение, вестниците са доста голям проводник на идеи за тотален контрол. както борбата с тероризма . голяма олелия а какво искат терористите - олелия, какво искат полицаите -олелия (за да се изтъкнат ) , какво искат вестниците - олелия -продажби . Майната и на демокрацията всички трябва да бъдат контролирани...предпазвани.
34
14
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
я ги изброи тези журналисти и писатели безследно изчезнали през последните 10 години ...айде чакам !...
33
3
 
8
 
! Отговори
Европчанин преди 12 години
Ами то и тук е така. Как един като беше направил група за избиване на *** през катунските събития го хванаха? Ако искат и сега навсякъде го могат!
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"МВР води конструктивен диалог с интернет общността"Първо в Русия, после очаквайте и у нас : ) Желанието за тотален контрол върху обикновенните хора винаги го е имало във всички системи, колкото и да е тъжно...
31
2
 
8
 
! Отговори
bez преди 12 години
Tazi tendencia ne e taina - ne e Rusia ili US ili Kitai a velikite arhitekti na osveta. Taini obshtestva, koito celyat 100% vlast. I shte postignat tova, koeto iskat zashtot nie ovcete sme prekaleno arogantni za da vidim kakvo stava. A to e pod nosa ni, prosto tryabva da se zamislim. A inache otsega da si kaja - kakavto i terorizam da ima az kontrol i CHIPOVE ne shta.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
26 казаПреди време денс.бг беше хубав сайт с качествени новини. Вече не - жълти до немай къде!++нали ? Примерно новините за отсртелването на Политковская бяха едни добри новини ?
29
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия се управлява от КГБ!За каква демокрация може да говорим? Колко руски журналисти и писатели бяха убити или безследно изчезнаха през полсдените 10 години???
28
12
 
24
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Достатъчно ми е да знам само две имена на убити журналисти-Литвиненко и Политковска,за да съм наясно защо хората в Русия искат анонимност.В тая страна държавниците са избили доста голяма част от собствения си народ.
27
2
 
9
 
! Отговори
alek преди 12 години
Нещо ми се струва, че липсват думички в заглавието...
26
4
 
13
 
! Отговори
тц тц преди 12 години
Преди време денс.бг беше хубав сайт с качествени новини. Вече не - жълти до немай къде!

Спонсорирани публикации