Съд отмени забраната за продажба на Galaxy Tab

Samsung може да предлага таблета си в Австралия
Обновена: 9 дек 2011 18:46 | 9 дек 2011 18:44, Бойчо Попов
11
Съд отмени забраната за продажба на Galaxy Tab
Снимка: Reuters

Върховният съд в Австралия отхвърли иска на американския технологичен концерн Apple за обжалване срещу вдигането на забраната за продажба на таблета Galaxy Tab 10.1 на Samsung, предаде Ройтерс.

Така австралийската дъщерна компания за електроника може да започне да внася окончателно своя таблет с Android в Австралия и да го пусне в търговската мрежа.

 "Samsung Electronics Австралия се радва много на днешното решение на Върховия съд", заявява компанията. „Присъдата от 30-и ноември потвърди ясно нашата позиция, че твърденията на Apple нямат никакви основания и че не може да има съдебни действия срещу Galaxy Tab 10.1".

В края на ноември трима съдии от федералния съд отмениха на първа инстанция забраната за продажби на таблета на Samsung. Тя обаче остана в сила, за да се даде възможност на компанията от Купертино да обжалва пред върховния съд.

Пред върховния съд адвокатът на Apple Стивън Бърлей твърди, че федералният съд не е взел предвид целта на присъдата на първа инстанция. „Анализът на Федералния съд е погрешен“, заяви Бърли. Съдът също така не е имал и достатъчно време да разгледа внимателно жалбата на Samsung срещу забраната за продажба.

Samsung Австралия още не е обявила от кога ще започне да предлага Galaxy Tab 10.1. По принцип се очаква таблетът да е на пазара навреме за коледните празници. Моделът с 16-GB и WLAN струва в Австралия 579 австралийски долара (439 евро). За същия модел с 3G Samsung иска 729 австралийски долара (533 евро).

Samsung има проблеми и в Германия, където заради друго съдебно решение внася от няколко седмици модифицирана версия на своя Galaxy Tab 10.1, за да заобиколи наложената от съда забрана.

Както предаде Dow Jones Newswire, компанията със седалище в Купертино ще подаде иск и срещу това устройство. Съдът в Дюселдорф трябва да заседава отново на 22-и декември. Дотогава Samsung може да предлага Galaxy Tab 10.1N в Германия.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: appleSamsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
артемида преди 12 години
Оставете ги да местят бе :) Ако бях мъж аз щях да го премествам при прочитането на новини от световно значение...
10
0
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До номер 5 Нищо не са имали! Единствено имат добър дизайнер-конструктор (чието име зомбитата дори не са чували), и Остап Бендер, комбинатор, който не подбира средства и тарикатлъци(под името Стийв Джобс)Между другото това 3.5" недоносче 4ес , бе сътворено под инструкциите на МесиятаДори тази идиотщина с "патентования правоъгълник" е дело на Месията(да се слави името Му)Тъй че не го изключвай от вината за случващото се!М/у другото камъка дето хвърли Епъл се върна като грамада в Германия
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поставям го на друго място, даже вече виждам две свободни: 3 и 7
8
0
 
1
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Do 2А като местиш,преместваш ли?"Местим неща всякакви"Хамали ООД
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tui s mesteneto veche ne e interesno izmislete neshto novo
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От местене няма да се изтърка, като не ти се пише че местиш, няма да местиш, не те карам насила да го четеш. Капиш!!!!
5
2
 
14
 
! Отговори
DS преди 12 години
Apple имаха лидер с идеи .... вече нямат. От тук нататък нещата отиват надолу. А и алтернативните продукти са вече даже по-добри и на по-прилични цени, базирани на разпространени технологии.
4
3
 
24
 
! Отговори
до1 преди 12 години
Факт , за да се задържиш като лидер на пазара трябва постояно да създаваш иновации , а Ябълката почна да издиша яко ...
3
1
 
24
 
! Отговори
az do 2 преди 12 години
това с местенето мисля, че доста се изтърка. Трябва ли аз примерно всеки път като го прочета да пиша, че го премествам щото ти го преместваш ?По темата мога да кажа само "крадеца вика дръжте крадеца" ...
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Местя!
1
4
 
31
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
И Apple са крали от други преди тях и сега имат куража да отварят уста и да правят патенти. Нещастници. Тия вместо да си гледат работата, гледат как да прецакат възможно най-много конкуренцията, че да печелят още повече. Няма такива монополисти като тия. Стив Джобс сигурно се празни в гроба от кеф като Apple прецака някой.

Спонсорирани публикации