Разводът между Sony и Ericsson вече е официален

Новата компания ще се казва Sony Mobile Communications
Обновена: 16 фев 2012 12:40 | 16 фев 2012 12:30, Бойчо Попов
23
Разводът между Sony и Ericsson вече е официален
Снимка: Reuters

 На 15-и февруари окончателно е приключила сделката за придобиването от страна на японският концерн Sony на 50% от Ericsson в общото предприятие за мобилни телефони Sony Ericsson. Ericsson потвърди, че за своя дял е получил 1,05 милиарда евро от Sony, предаде Ройтерс.

Новата компания за производство на мобилни телефони ще се казва Sony Mobile Communications. Сред задачите на компанията са „дизайн, развойна дейност, производство и продажба на мобилни телефони“.

Новото подразделение ще бъде интегрирано по-силно в останалите бизнес начинания на Sony. Потребителите ще имат повече възможности за свързване на телефоните си с други продукти на Sony, като таблети, телевизори и компютри. На преден план излиза споделянето на съдържание, като освен това потребителите могат да очакват и по-добра интеграция със Sony Entertainment Networks и достъп до музика и филми. Освен това Sony твърди, че гаранциите за продуктите на Sony Ericsson остават в сила. Ребрандирането и замяната на логото Sony Ericsson ще се случат до края на първата половина на годината.

Първият смартфон, който Sony пусна самостоятелно на пазара, бе представен на тазгодишното изложение CES. Sony Xperia S разполага с 1,5-гигахерцов двуядрен процесор и памет от 32 гигабайта. Екранът с размер 4,3 инча предлага разделителна способност от 1280 x 720 пиксела. Смартфонът бе снабден първоначално с операционна система Android 2.3, но Sony вече обяви актуализация до Android 4.0.

Смартфонът поддържа и игри за Playstation, произведени от Sony и предоставя достъп до Sony Entertainment Networks. С помощта на Bravia-Sync устройството може да се направлява и чрез дистанционно управление за телевизор.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
До 10 (бо) преди 12 години
Да, HTC, но с WinMobile. Да си имаме уважението ;)
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 2"шведски" и "***", са две противоположности, да ги свързваш в едно изречение е нелепо и тъпо
18
1
 
11
 
! Отговори
me преди 12 години
Sony са иззедници. Много ми е любопитно, дали ще съдят и хората, които рутват операционната на телефона, както тормозят хората намиращи по-добро приложение на другите им продукти. Моят телефон също е SE и съм много доволна от него, но си мисля, че следващият няма да е Sony. Просто не искам да им субсидирам болната идея, че притежават пълните права на хардуера, който продават. Пълна глупостм, чудя се как не са осъдили някой пуснал клипче как чупи орехи с PS.
17
8
 
10
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 12 години
Добра новина! Най-сетне Sony ще се отърве от шведския ***! Сега ще видите качество от Sony!
16
0
 
7
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
всичко е добро , когато са ни го подарили хаха
15
0
 
9
 
! Отговори
БГто преди 12 години
Аз сьм сьс Sony Ericsson XPERIA и много ми харесва. Според мен всяка марка има и добри и лоши продукти, марката е една, ама инжинерите в компанията, не
14
23
 
21
 
! Отговори
a sega de преди 12 години
само HTC !!!Apple са ***
13
6
 
7
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
Чичка ? Ти май не обичаш да четеш всчики статии? Apple e лидер в момента и то само с един телефон...ще цикли много ясно като си ги "джейлбрейквате" и смешно отключвате?
12
1
 
1
 
! Отговори
..... преди 12 години
...do 12
11
1
 
1
 
! Отговори
..... преди 12 години
Tii nared li siiii!?!?! Informiraj se poveche ;)
10
1
 
29
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Разводът между Sony и Ericsson вече е официален" - какъв развод, те направо си ги купуват!?
9
31
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
iPhone ! Имам го от една година....нито веднъж не е забил...работи страхотно бързо,работата с него е удоволствие !
8
17
 
16
 
! Отговори
bo преди 12 години
HTC......!!!
7
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
пробвал съм много телефони Нокия с симбиан без симбиан с Смартфон с уиндос с андроид сега с Блякберри за мен това най лесната и най добрата ОС не забива работи бързо
6
14
 
16
 
! Отговори
fen преди 12 години
sony vinagi sa s edni gardi napred
5
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз имах разни телефони /Алкател, Сименс, Ериксон, .../, но в последните 6-7 години си купувам все Nokia. Сега пак трябва да го сменям, но вероятно ще съм на HTC. Нокиа ги отписвам откакто се заиграха с Майкрософт.
4
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ериксон имаха добри телефони преди да станат Сони-Ериксон. Сега едва ли ще си взема Сони.
3
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добрият телефон - Сони Ериксон - винаги съм бил с такъв - страхотни са ... чакам с нетърпение новото производство !!!
2
0
 
25
 
! Отговори
Ils преди 12 години
А Ериксон дали ще си правят телефони пак.
1
38
 
16
 
! Отговори
НОКИА ФЕН преди 12 години
Има един телефон за мен и той е 6510. Има и един смартфон за мен и той е на ХТЦ. Всичко друго е направено за глезотийка и за безделни програмисти, дето чоплят по цял ден Андроидите си и те не знаят за какво. Всичко професионално е платено, като Виндовс, Адобе и Мак. Всичкото менте е клонинг на Линуксопроизводните ментета.