Facebook купува Instagram за $1 млрд.

Потребителите на приложението вече са над 30 милиона
Обновена: 10 апр 2012 12:36 | 10 апр 2012 11:48,
29
Facebook купува Instagram за $1 млрд.
Снимка: Reuters

Facebook обяви, че ще купи Instagram – придобилото популярност приложение за споделяне на снимки - за 1 млрд. долара в брой и акции, съобщава BBC.

Instagram беше създадена през октомври 2010 г. и първоначално предлагаше услугата си единствено за iPhone. Миналата седмица обаче приложението заработи и под платформата Android.

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг обеща да продължи да развива  Instagram като отделна марка. Той подчерта, че програмата ще може да се ползва и в конкурентни социални мрежи.

Приложението е безплатно и позволява на потребителите да променят снимки със 17 различни филтри.

То се оказа изключително популярно. Според компанията потребителите ѝ вече са над 30 млн., а качваните нови снимки - над 5 млн. на ден.

„В Instagram работят 13 души, така че при 77 млн. долара на човек това прави сделката най-скъпата в историята“, казва Пул Кедроски, инвеститор и автор на блога Infectious Greed.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: сделкаFacebookInstagram
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
общото на 95% от ползвателите на IOS е, че са мързеливи и технически неграмотни... Гербаджията даже им предложи фотошоп, лол ... те повечето не знаят че монитор и компютър са различни неща
25
1
 
0
 
! Отговори
do 20 преди 12 години
абе и аз те разбирам, даже съм съвсем съгласен с теб, ама това дето се хвалиш твоята заплата колко е ми прозвуча комплексарско ... откъде знаеш колко е "моята" ? освен това аватарът ти мирише, нарочно ли си го сложи или се бъзикаш с тях, че не разбирам?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами като е толкова лесно да сте го направили и да сте спечелили вие 1 млрд. Само хейтвате...
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Meeeeen!Ako nqkoi mi opredeli kak da si slagam snimkite online, ve4e 6te e napit, nabit i nae.an- v tozi red!:DDDDD
22
2
 
1
 
! Отговори
Швейк до 16 преди 12 години
гусин Разбирачев, тва дет са го купили работи на телефонни тутурутки, не на барутници с фотошоп и отделни камери.
21
1
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Каквато и да е, продава се за 1 млрд. Твоите за колко се продават?
20
1
 
4
 
! Отговори
от 19 преди 12 години
Сега видях в други сайтове - CEO-то ще вземе 400млн.$ Другият "създател" с 10% акции ще вземе 100млн.$ и останалите 13 човека ще си разпределят 100млн.$, т.е. по 7.6млн.$ на човек, почти познах ;)
19
4
 
3
 
! Отговори
optimist преди 12 години
до 17 - евала, май само ти разбра какво искам да кажа :)
18
2
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
В такива малки компании (и аз работя в такава) всички сте един задружен екип, често няма деление шефове/не-шефове. Ясно е, че за CEO-то е била голяма част от сумата, но останалите са прибрали поне по 10млн. Взаимоотношенията са съвсем различни в малките екипи.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30 miliona potrebiteli X 30 $ = 1 miliard,savsem normalno....za nqma i godina shte si varnat parite
16
3
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Съгласен съм с теб, пиша мобилни приложения за Андроид... има много по-добри приложения с повече ефекти и настройки за Андроид отколкото това недоразумение. A и всичките ефекти са стандартни, алгоритмите ги има навсякъде, само трябва да седнеш и да ги напишеш. iOs потребителите си мислят, че е нещо яко, даже се противяха защо са пуснали версия за андроид... Именно заради iOS имат толкова потребители и станаха популярни и се продадоха за тази добра цена. За Андроид са около 1-2млн. потребителя.
15
9
 
21
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Имам чувството, че никой тук не е виждал и не знае какво представлява Instagram... Тая простотия прилага някакви елементарни филтри (контраст, монохром, негатив, сепия и т.н.) и качва снимки в Интернет. Нищо повече! Много по-добра идея е да си направиш хубава снимка с хубав фотоапарат (DSLR), след това да й направиш кадърен ретуш на фотошоп и да я качиш където си искаш. Инстаграм просто отбива номера, но както се казва "little things amuse little people".
14
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 12 години
2, За вас герберите морето винаги е до коляно :) Когато ти направиш подобен бизнес, ела ми се обади и получаваш 10 каси 50 годишно виски :) Голям смях пада с бантустанските грандомани :)
13
18
 
6
 
! Отговори
optimist преди 12 години
8 - Неграмотнико, аз работя на ненормирано работно време, т.е. работя когато си искам.9 - Инстаграм е пълен ***, който се пише за 1 ден, просто елементарните хора се впечатляват от глупости...10 - Не съм ги продал на никого, защото са интелектуална собственост на работодателя ми хитрецо. Заплатата ми е най-малко 3 пъти по-голяма от твоята.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето как за две години се прави един милиард долара! Хубавото на този бизнес е, че това нещо спокойно би могло да се направи и в България!
11
2
 
3
 
! Отговори
mancho преди 12 години
како е аптекеишан
10
4
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
И за колко милиарда ги продаде тия апликейшъни, дето си ги писал, тествал и поддържал, а? Де са ти парите, бе, отворко?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберското боклуче, ако наистина си "писал, тествал и поддържал ентърпрайз апликешъни" нямаше да пишеш глупости от рода на това, че инстаграм не било нищо особено. Аман от комплексарчета, дето понятие от света нямат, ама иначе умират да се правят на бабаити по форумите.
8
6
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Тъпан, нямаше да си губиш времето да пишеш по форумите, ако тия фантасмагории, дето ги разправяш, бяха истина, апликейшън нещастен.
7
4
 
4
 
! Отговори
до 2 и други хейтъри преди 12 години
А ти какво направи? Какво създаде? Като направиш нещо, дето може да бъде продадено за 1 млрд. долара, тогава се обаждай, апликейшън нещастен.