Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
2
 
! Отговори
Zazu преди 11 години
Оу, не съм имал С2 за един ден. На зет ми му го дадоха служебен. Ми на вид и на допир си е пластмасова играчка. Просто стои и изглежда евтино, това е положението.
178
1
 
1
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
Просто не си имал С2 за един ден! Да разбереш разликата, да усетиш характера и почувстваш това което ябълката не може да ти даде колкото и да я държиш...
177
0
 
2
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
имам С2 една драскотина няма,падна от 1.30 по дисплеи нищо,преди 4- дена го съборих от 30-40 см абсолютно нищо, виждал съм ябалка да пада от маса и се пръсна дисплея,щом казваш,че е в качеството как можеш да обясниш това... или как би ми обяснил,че са ти втълпили в малката глава,че е от супер качествени материали...те могат да ти кажат,че е от всичко. Но накрая се вижда
176
1
 
5
 
! Отговори
Димов преди 11 години
Зазу, айде да ме светнеш за продуктите на Епъл, че не съм на ясно, компютрите им не бяха ли с Нвидиа и Интел процесори, а дисплеите им не са ги проектирали и произвеждали Ел Джи а след това Самсунг, та прав си качеството е супер.Дерзай с Ябълките, аз ще продължавам да си комплектовам системите сам, с Интел и Нвидиа части.А дизайна не е величина, всеки вижда различно ;).Телефоните са си телефони, там епъл няма предимства.
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз се опитах да използвам нещата на ябълката и доста ме отвратиха. Последният ми допир до техни продукти беше когато на един мак бук еър му сложих windows 7 и заспа. За дървото iphone няма да говоря, много са 1увствителни феновете на марката. Само ще кажа че ябълката го докарват само на дизайн и то не винаги. Мое мнение, не обвързвам никой с него. Страното е само че докато другите хорап ризнават някой от положителните чети на ябълката, то феновете и отричат всичко.
174
3
 
3
 
! Отговори
Zazu преди 11 години
Говоря за това, че материалите им са евтини предимно в корпуса - най-висок клас телефон не може да се прави от пластмаса. А на черното - бяло казват всички, които твърдят, че дизайна на Самсунг може дори малко да се доближи до този на Епълския телефон. Ползвам Епъл продукти от 1998 г. и много добре съм запознат с марката и качеството й, и между другото телефонът не съм си го взел нито на изплащане, нито с договор. А това, че ти излиза пяна от устата и ме наричш зомби показва що за човек си.
173
4
 
1
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
ЗАЗУ приятелю погледни надолу къде съм постнал, е линкче и виж дали са толкова евтини частите на самсунг или тези на ябалката, дроп теста се вижда кое колко е качествено, не знам по какъв друг начин да ти го покажа и докажа, но и ти си явно от хората който казват на черното бяло, или просто гледаш още черно белия си епал 4 S + 12 = Iphone 5 .Дано да направите някога качествен телефон за да си го взема. А ти твоя на каква програма си го взел Зомби за 10 лв на месец + безплатно зомбиране!!??
172
4
 
4
 
! Отговори
Zazu преди 11 години
А Самсунг кога ще обърнат внимание малко и на дизайна си. Адски дървено изглеждат всичките им телефони, и как може телефонът от най-високия им флагман да продължават да го произвеждат от евтини материали. Има още много да учат.
171
3
 
3
 
! Отговори
премествач преди 11 години
И Кънчо не заспива докато го местя.
170
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей на тва Самсунг нямат аналог!!!!reader.bg/useful/item/207.html
169
6
 
16
 
! Отговори
iPhone anti :) преди 11 години
Вие, които плюете по Самсунга и се кефите на ябълката...я се поинтересувайте какъв точно е хардуера на iPhone. Дали вътре всичко не е с марката самсунг :)Аз съм фен на ХТЦ, но определено и ХТЦ и Самсунг са гърди напред пред ябълката.
168
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за капацитивния дисплей, но е абсолютно 100% непригоден за дами с маникюр. Излиза, че трябва да си с ноктички "до дъно", за да ти работи устройството. Айде не, мерси.
167
4
 
6
 
! Отговори
iWrite преди 11 години
Акциите на Епъл трудно ще се шортнат, по прогнози се очаква да стигнат до 1000 долара за акция. Дори да не наложат кой знае какво в телефоните, те произвеждат много други продукти и всеки техен ъпдейт създава сериозен трус в конкуренцията им. Особено ако въведат haptic display в следващия iPad, другите пак ще се окаже, че точно веднага след това и на тях им е хрумнала тази идея.
166
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямо мерен, голяма работа. Най-иновативното на Епъл е, че те успяха да наложат капацитивния дисплей. После останалите започнаха да ги копират и вече няма разлика какъв телефон ще ползваш, Samsung, Nokia или Apple. ССпоред мен, сега е добър момент да се шортват акциите на Епъл, не вярвам, че ще направят нещо кой знае какво в скоро време.
165
12
 
5
 
! Отговори
Yavor преди 11 години
Конкурент на iPhone? Все едно Кодак да е конкурент на Хаселбад :)
164
22
 
21
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 11 години
Който харесва НОКИА,да цъкне +
163
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предимно простотии видях в коментарите, какво значение има дисплеят, така или иначе е достатъчно добър. Важното е, че андроид 4.0 размразва iOS и то с пълно основание.
162
7
 
6
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
Оф оф оф вие двамата Крис и Госта сте неземно ***... чудя се как преживявате като сте изпълнени с завист,но разбираемо е да ви боли като сте се прекарали... добре че има хора като вас да копуват тая отхапана ябалка
161
13
 
7
 
! Отговори
Gost преди 11 години
То и обектива за камерата ми ако го изпусна ще трябва да си взимам нов. Та значи обективите са пълен ***, понеже са от стъкло? Епъл ползват оптично стъкло за предния панел на телефона си, корейците никога няма да имат подобна визия и внимание към детайлите.
160
6
 
13
 
! Отговори
до Chris преди 11 години
А каква е логиката? Всеки път, след като изтървеш Айфона, да си купуваш нов ли? Не искам да вярвам, че в България има толкова *** хора, които смятат това за нормално!