Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
2
 
! Отговори
OSX преди 11 години
По-добра по параметри, но като интерфейс и лекота на ползване другите са много назад след iPhone. Параметрите не значат абсолютно нищо, не случайно Епъл никога не са ги наточвали на макс в никой от продуктите си. Другите слагат 128 ядрени процесори, защото знаят, че това е единственият им шанс да привлекат потребители.
125
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Верно самсунг е за селяци. Ама при положение че си купуваш празен корпус на безбожна цена какъв си? ***, ***?:) 4S 189$ от които 8 труд 33 корпус(изработен в щатите, не че е супер качествен)тоест 148 за части. S2(излязъл 9!месеца ПРЕДИ 4S) в момента на сравнението 243$ от които 8 $труд и 22$ корпус - тоест 213 за части. S3 в момента на сравнението 347$ 8$ труд и 25$ корпус - тоест 314$ за части. Правете си извод в кой телефон какво има. Лумината на Нокия е по - добра от 4S.
124
4
 
4
 
! Отговори
Striker преди 11 години
Напълно заслужено. Дори мисля, че глобата е твърде малка. Има справедливост понякога на този свят.
123
5
 
4
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Може ли се американците да си плюят против собствената индустрия. Разбира се, че Ейпъл ще спечели на "техен терен". Операционната им система е в пъти по-слаба от Андроид-а. Мултитаскинга е далеч по-добър при Андроид. Подръжката на ФЛАШ също. Това, че системата е с отворен код е най-приятното предимство. Стив Джобс беше един човек, който е постигнал всичко на базата на чужди идеи. Жалко , че по този начин може да съсипят една компания, която прави доста добри телефони. XPERIA Rulez въпреки това ;
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samsung загуби 12 млрд. долара от пазарната си капитализация Акциите на корейската компанията попаднаха под силен натиск заради съдебното решение в полза на AppleТова е само първият от сривовете в реномето за жълтурите. Мисля, че Самсунг още не са осъзнали колко зле се изпортиха :)))
121
1
 
2
 
! Отговори
МДА преди 11 години
Две добри марки, но все пак едната по-добра за телефони, компютри и софтуер. Корейците освен кимчи да произвеждат, да копират коли от японците и да "крадат" от "крадците от епъл" друго не мож' правят. Пред двете марки смартфони предпочитам трета марка ХТЦ а пред МАк и АНдроид предпочитам Виндовс 7.5 *** та даже Виндовс Мобиле 6.5 Про.
120
8
 
2
 
! Отговори
Marin преди 11 години
Ето едно клипче са всички, които си мислят че Епъл са изобретили нещо. https://youtube/watch?feature=player_embedded&v=wFeC25BM9E0
119
4
 
2
 
! Отговори
До Телета преди 11 години
До ТелетаКогато събереш пари да си купиш нов GS3 , a не трета ръка тригодишна четворка на Епъл, ела пак да ни обясняваш.
118
7
 
2
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ТУКА ГЛЕДАМ ХАХА МНОГО РАЗБИРАЧИ КОИТО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЕДНА КУКИЧКА НЕ СА ПРОИЗВЕЛИ ХАХАХ НО ИНАЧЕ ТВА НЯМА НЕЩО ОТ КОЕТО ДА НЕ РАЗБИРАТ ХАХАХА ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НАРИЦАТЕЛНО НА:МИЗЕРИЯ,СЕЛЯНИЯ,ПРОСТАЩИНА,ЛОШ МАТЕРИАЛ ХОРА И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ.... ЗАТОВА ЕВРОПА СИ ЗАЛИВА ЦЯЛАТА ПОМИЯ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ!!! ЗАЩОТО ХОРАТА ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ.... ТЕ ТОВА Е СВЕТОВНИ АУТСАЙДЕРИ.... АЙ ПРОИЗВЕДЕТЕ ЕДНА КУКИЧКА И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙТЕ ХОРАТА ВЕ СЕЛСКИ БУШМЕНИ!!!!
117
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За момента най-добрият smartphone ако съпоставим цена/качество e google nexus
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 127 Телета, А и нали знаеш, че голяма част от частите за твоя iPhone идват от Samsung, та не знам за какво точно premium категория говориш :P
115
5
 
4
 
! Отговори
unknown преди 11 години
До ТелетаЯ кажи flash-a как работи нa iOS... г-н "качествен"
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 127 ТелетаНали знаеш, че "There are people who have money and people who are rich", e явно ти си от първата категория ;)
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 123 Андроид е операционна система с Отворен Код, което означава, че всеки ентусиаст или компютърен специалист може да я промени, вкарвайки нови възможности. Факт е също така че Андроид е най-широко разпространената операционна система за мобилни телефони държаща пазарен дял от над 60% срещу 18.8% за Apple. Така че ако държиш всички като маймунки да си купуваме Apple си сгрешил. А въпросния Самсък продадоха над 10 милиона бройки от Galaxy SIII още първите дни, когато беше обявен.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимена сети ли се да я закараш в сервиз та да я фикснат да бачка в наще мрежи ???Че малко мрежите в Щатите и тука са лекинко различни ....
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
което означава че Apple отчаяно търсят нови пътища за стимулиране на растежа си. Според мен този растеж ще бъде доста забавен. Всъщност големия победител от целия този процес е Microsoft, тъй като в момента ще има засилен интерес от страна производителите на мобилни телефони към тяхната операционна система.
110
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХА ПРЕДИ ВРЕМЕ МИ ДОНЕСОХА ЕДНА МОТОРОЛА ОТ АМЕРИКА... ПЪЛЕН ***!!! БАТЕРИЯТА И ПРЕЗ ДЕН ПАДАШЕ КВО Е ТВА НЕЩО ЗНАЧИ? ..............
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази война съвсем не е започната от сега. Много отдавна Епъл изгониха от управителния си съвет Ерик Шмид през 2009, дори Стив Джобс е искал да унищожи Android, още докато е бил жив. Apple премахнаха почти всички услуги на Google от телефона си, като единствено оставиха търсачката. Така че войната между двете компании е налична от много дълго време. А и сега след като Стив Джобс го няма Apple позагубиха малко от темпото си на растеж, дори пуснаха телефона си в prepaid US мрежите
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност, това съвсем не е края, тъй като Моторола в лицето на Гугъл е подал иск срещу Епъл, за нарушаване на 7 патента. Грешката на Андроид и Гугъл беше, че не започнаха отначало да патентоват идеите си. Този съдебен процес показва колко счупена е американската патентна система и евентуално би довело до поскъпване на Андроид базираните мобилни телефони, което би ги направило последните по-малко привлекателни за потребителите.
107
4
 
6
 
! Отговори
crusss преди 11 години
сега Моторола (Гугъл) ще осъдят Епъл ..щото държат една камара смислени патенти .... и всичко ще си влезе в час:)))

Спонсорирани публикации