Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
1
 
! Отговори
до 166 преди 11 години
Аз не съм твърдял, че няма ;) Но ми звучи все едно фенове на Man Utd да реват, че Barca ги подпирали съдиите .
145
0
 
0
 
! Отговори
от 164 преди 11 години
Edit: nint, да се чете hint*, sry
144
2
 
2
 
! Отговори
до 162 преди 11 години
"понеже телефончето ми може да тегли торенти и да му качвам пиратски приложенийца"Кои са тези дето теглят торенти ?!? Аз лично не познавам такива. А за "пиратските приложенийца" бих искал да ти напомня кой телефон се "джейл брейква" постоянно от същите Му ГОРДИ ползватели.Nint: не е андроидски телефон!
143
1
 
1
 
! Отговори
до 162 преди 11 години
И как ще има "дефектен" ihone ?!? Та нали няма такива? Освен това да говориш как няма "забил" iphone е смешно. "Забиват" Iphone ползвателите (повечето) когато скапания телефон им забие и се чудят как да го рестартират. Ето ТОВА е смешна гледка, имам 2-3 приятеля които ме умориха от смях с този "проблем". Камерата на 4s не знам на какво е еталон, но аз ти казвам случка отпреди 30 мин, където телефона просто "замръзна" при спиране за записването и след това запис нямаше!
142
1
 
1
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Хаха, прав си, толкова се чака да zoom-не, че мога със свободната ръка, през това време, да хвана муха, да и извадя панкреаса и после да и дам 5лв за такси :)Ако андроид е "***" както се изразяваш, то IOS е направо одрискан. В допълнение ще кажа личното ми мнение: радвам се че има Андроид, както и IOS, и двете си имат предимства и недостатъци.
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 149 mindoAко имаше 4с нямаше да разправяш ,че тази пластмасова тухла с2 върви най-гладко.С2ката си насича на доста места *** пример ще ти дам отвори някоя снимка която си направил и с довнойно докосване на екрана я увеличи да видиш как се чака докато насрания андроид оправи размазаните пиксели един 3гс който е с 600мегахерцов процесор го прави перфектно.
140
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Това е ценното при Епъл, че ако започнеш да използваш САМО техни продукти"------------------------------------------------------------------------------------------------------На мен това доста задължаващо ми звучи. Но това не пречи на Епъл феновете, в крайна сметка Епъл знае по-добре от тях кое е добро и лошо. Един вид "религия" а ползвателите и - "просветени"
139
3
 
2
 
! Отговори
от 175 преди 11 години
В допълнение ще кажа: ба'хти скапания телефон! Звъня и ( на приятелката ми ) няма обхват. Говоря с нея, хване си телефона с цяла ръка- обхвата пада, но нищо остава ни топлината на идеята, че сме с iphone!!!
138
2
 
2
 
! Отговори
до Наблюдателя преди 11 години
Току що приятелката ми снима клипче с Iphone 4s, снимаше нещо, което се вижда веднъж в годината - миграцията на щъркелите (хиляди щъркели минаващи на 5-10м. от терасата ни). Гледката беше уникална. За съжаление скапания телефон заби и клипчето отиде на вяръра. Нищо догодина ще го снимаме с Iphone 5 п.с. как ми липсваха включванията ти, чак се бях притеснил
137
3
 
1
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
Ти си робот бе, *** смачканото зомби... Поредната жалка стъпка да се съживи американската фирма... Щатите си изнесоха производството в Китай, претърпяха загуби, за това и вече не е лидер на световната икономика, дай поне да бутнат едно рамо на Епъл, нали се водят техни си, нищо че е частна корпорацията. Това е една от малкото битки на пазара между САЩ и Източна Азия, предстоят още много, а и нищо чудно след някоя друга година, като нарастне процента на продажби на чужди коли, да действат и там
136
0
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Имам три лаптопа - ейсър, гейтуей и асус. Със всички S2 работи перфектно. Дори и със телевизора ми LG е абсолютно съвместим. Музиката в колата е Панасоник, и с нея е съвместим. GPS - а ми е Гармин - никакви проблеми. Не ми прави изобщо впечатление. Тоест не е нещо над което се бях замислял докато не прочетох поста ти.
135
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Причината да си купувам iPhone далече не е само корпусът. Просто той работи перфектно с всички останали i-устройства, които имам - iMac, iPad, iPod. Това е ценното при Епъл, че ако започнеш да използваш само техни продукти, затворената екосистема ги прави просто съвършени при взаимодействие помежду си.
134
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
4S струва 189$ при производител и се продава за 870$(64 гигабайта) - 4,6 пъти надценка. Ако епъл сложат 350$ за произвидство, за да изкарат същата печалба трябва да го продават за 1610$. Ще дам още 200$ и ще си купя професионално моднат телефон със същите параметри, но със подобрен интерфейс и златен корпус с платинени надписи по избор. Разликата в класите ще е очевидна дори и за слепец. Това е причината епъл да не ползват скъпи части за телефоните си. Докарват го от корпус.
133
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Могат разбира се, но на каква цена трябва да го продават, за да осъществят същия процент печалба и кой би го купил? Сега го купуват всички,, на които се харесва. Но ако е по скъп?
132
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
В къщи има 5 работещи смартфона. Един е будилник, един е МП3 плеар и три си работят като телефон. Единия от телефоните е 4S, другия НТС, а третия е S2. По дизайн НТС - то е най - добър. По гладкост на работа - е самсунга. Ако ти харесваш повече айфона, това си е чисто субективно усещане. Не те виня за това. Но да си купиш опел в корпуса на ауди за мен не е много рационално. Бих предпочел да си купя беемве в корпуса на трабанче. Защото корпуса може да го виждат всички, ама аз виждам и другото.
131
2
 
1
 
! Отговори
OSX преди 11 години
А ти смяташ ли, че Епъл не могат да сложат същите процесори и в техните телефони? Могат естествено, но просто знаят че няма смисъл, поне досега беше така.
130
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Тоест единствения шанс на всички нормални производители е да привлекат клиенти с много ядра? Пич, жалък довод. Това се наричан прогрес и развитие. Проследи развитието при компютрите за пример! Повишаването на производителността дава нови възможности(включително и употребата на някои стари като флаш). Някога в индустрията за една автоматика се използваше шкаф 2х2х1 метра. Сега същото се събира в кубче 10х10х10 сантиметра. И това е заради повишаването на производителността!
129
1
 
1
 
! Отговори
OSX преди 11 години
Ами пипал съм Галакси С3 и все така недодялано изглежда интерфейса, най-малкото можеха малко да позаоблят ръбовете на бутоните си, а и все още леко изостава като гладкост при прелистване и скролване, но признавам че има значителен напредък в Jelly Bean. А това за набутването, откъде ти хрумна. Да, аз вече 5-та година поред се набутвам да си купувам iPhone, как ли пък не ми е дошъл акъла да си взема недовършения Андроид :)))
128
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
OSX, да н ямаш предвид Нокия 2210 или 2200? Може би не си пипал нещо различно от моделите от нисък клас ползващи Андроид? Поне за това говори мнението ти.
127
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Тоест някои фенве си купуват нещо евтино на висока цена. Ами разбирам ви момчета, ако си признаете набутката ще изглеждате доста зле и в собствените си очи, ама това не значи, че трябва да обиждате избора на другите, тези които знаят какво купуват. За патентите е ясно, епъл са с двата крака вътре, само че са сериозен данакоплатец на една доста закъсала система и имат силни лобисти. Подкрепата от държавата им е гарантирана в този случай. Лошото е, че по този начин спъват развитието на света.