Жалко! Таблетът Surface няма да е нискобюджетен

Устройството на Microsoft ще е с подобна на iPad цена
Обновена: 17 окт 2012 16:07 | 17 окт 2012 16:07, Бойчо Попов
49
Жалко! Таблетът Surface няма да е нискобюджетен
Снимка: Ройтерс

В противоречие на предишните спекулации и слухове Microsoft ще започне да продава своя  първи таблет Surface на цената на iPad на Apple или малко по-ниска цена. Най-евтината версия на устройството в САЩ, подобно на тази на Apple, ще струва 499 долара, предава Ройтерс.

Все пак Microsoft ще предостави за тази цена 32 гигабайта за съхранение на данни, вместо 16 GB при най-евтиния IPAD и малко по-голям екран. Surface ще се появи на пазара паралелно с пускането на новата операционна система на Microsoft Windows 8 на 26-и октомври. Hidden Field

Microsoft бе принуден да потвърди цените във вторник, след като информацията за кратко се появи на уеб сайта на концерна. За 599 долара таблетът може да се купи с клавиатурата Touch Cover, която действа също и като защитно покритие, а за още 100 долара паметта се увеличава до 64 гигабайта. Директорът на концерна за Windows Стивън Синофски нарече пред репортери в САЩ цените „много добра сделка", пише блогът All Things D. 

През последните месеци имаше слухове, че Microsoft ще продава Surface много по-евтино, за 299 или дори 199 долара. Това е цената, за която Amazon продава своя Kindle Fire HD.

Все пак най-големият в света онлайн търговец на дребно признава открито, че тази цена е близо до себестойността на производството, а той иска да си възвърне инвестициите с течение на времето чрез продажба на книги, музика и филми. Най-евтиният таблет на Apple IPAD 2 в САЩ струва 399 долара, а IPAD 3 е на цена 499 долара.

Със Surface Microsoft за първи път се осмелява да навлезе в бизнеса на компютърния хардуер. Досега най-големият производител на софтуер в света оставяше това на традиционните производители на хардуер и до голяма степен се ограничаваше до ролята на производител на софтуер. В IT индустрията с интерес се следи какъв ефект ще има този опит върху отношението на партньорите.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: пазар на таблетиSurface
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖАЛКО ЗА ,,ДНЕС",ЧЕ СТЕ ТАКИВА ПАПУРИ..............
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На ефективния iPhone всичко върви гладко и не се нуждае от настройки на абсолютно нищо. Не случайно епълските продукти са толкова предпочитани от потребителите, вадиш и ползваш без излишни простотии. А системата на допускане на приложения в App Store-a е супер направена. Вирус никога няма да има, а цената хич не ме бърка. Как изглеждата приложенията на андроидските таблетчета видяхме на презентацията на iPad Mini, огромни празни пространства, щото никой разработчик няма да тръгне да си играе да ги преработва за нескопосаните андроидски таблети като знае, че 90% от приложението ще бъдат свалени нелегално. А това, че винаги отдолу ти стоят лента с бутони на всяко приложение и ти намалява работната площ, хах. Андроид е висша форма на мазохизъм и отстрани картинката е много жалка.
45
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
От настройка имаха нужда телефоните с половин ядро на 500 мегахерца. Тези с по 4 ядра на 1.5 гига могат да заменят и десктопа ти. Е вярно, това не важи за суперефективния айфон, дето за да скролваш спира всичко останало...
44
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Защитен си не защото ОС - а е правен от мислещи хора, а заради системата на допускане на приложения в епъл сторе и начина на инсталация.Заради тази система съответно едно приложение, струващо за андроид 4.75$ при епъл струва 48$ и е с ограничена функционалност. За андроид има вируси, но аз не съм ги усетил - мен не ме касаят. А теб цената на приложенията те касаят, мисля. Освен ако не си го държиш празен. Телефона де ;)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А има ли нужда да коментирам ОС, за който онзи ден се появи статия, озаглавена "Как да настроим Андроид така, че да работи по-гладко. Хах, евала на Гуугъл за дървото, което са изкоп..., упс, сори, създали, нали потребителите му вярват, че не бил изкопиран.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Качественият ми iPhone не е направен да го връзам хлапето да играе с котката с него, айде не изтъквай "предимствата" на пластмасовите си имитации с подобни абсурдни "доводи" ;) A вирусите за Андроид са факт, а не слух, през ден се появява някой нов за него, това, че ти не си хванал още не значи, че не съществуват нали, при iPhone не е нужно да внимавам как ползвам софтуера, защото съм защитен, понеже ОС-а е правен от мислещи хора.
41
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Преди няколко дена лапето беше вързало единия андроид на конец да виси и му пускаше разни мяукащи звуци за да дразни котката да си играе ;). Голяма игра падна... Аиде *** си вържи така качествения айфон...
40
3
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Казвал съм много пъти и за теб ще повторя: имам 5 смартфона в къщи. 3 се използват като телефони, останалите 2 като плеари, будилници, календари, калкулатори и квото се сетиш. 4 андроид и един айфон 4s. Никой никоа не е хващал вирус. Мармот не видях, ама изтормозени нещастници, вярващи в гурута видях много. Повечето от вас говорят за андроид по слухове и по статии. Говоря от собствен опит. Ако твоят е разичен най - вероятно имаш проблем с културата на използване на компютърни устройства.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама Миндо сега сигурно ще кажеш и, че за Андроид никакви вируси няма и сигурността му е супер. А какъв антивирус ползваш за ВинБоз-а си, щото на мене не ми се налага да ползвам подобно нещо? А видя ли един мармот да завива шоколад в станиол?
38
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Що е пич, в къщи всички комове са с внидос и нито един не е забивал или хванал вирус. А употребата е зверска. От време на време си праим и домашни мрежови игри ;) с тежка графикаи няма проблеми, въпреки че са лаптопи. Ти тва да не ти забива компа за постижение ли го имаш? То е стандарт от доста години. Явно от 5 - 6 години не си работил с винбоза си. А и тогава проблемите с него бяха зад клавиатурата, а не в компа...
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тукашните да си се смеят на Мак, хората в белия свят отдавна са открили Мак и си работят и пеят. Както написах, от 5 години как пък веднъж не ми е забил Мак-а, не съм хванал вирус, и не ми се е налагало да го рестартирам, защото пак нещо се е прецакало. Все "чудесни" истории, с които бях свикнал, докато работих на УинБоз.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото до студията, аз не съм влизал в студия в САЩ, но съм влизал в български, които работят по поръчка за "големите", слагам го в кавички, защото масово аутсорсват, и към Китай и Индия включително, та тукашните се смеят на Мак, и само разни комплексари (те така си твърдят по между си) и снобари го ползват. Всичко се прави на ПЦ платформа и има страхотен софт и адски мощни машни, които са години пред Мак като способности.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кой от вас дето спорите за игри и звукозаписна индустрия е по-знаещ, но фактите казват едно, а то е, че всъщност...индустрията за видео игри още преди няколко години е изпреварила холивуд, а музикалната индустрия, поне като приходи, е далеч назад. Да не говорим за масовостта на самата индустрия - в САЩ вдиео игри се играят от 2 до 60+ години от населението. И в двете индустрии работят много хора, но като производство, видео-гейм ундистрията е мащаби над музикалната и вече и филмовата.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти може да си влизал в 5-6 студия, ама аз знам за големи филмови студия, в които Мак се ползва основно, а при звукозаписа и дизайна всичко е 100% Мак. За филмите освен Мак се ползва и Линукс за тежките 3D обработки.
33
3
 
0
 
! Отговори
makita преди 11 години
Влизал съм в 5 - 6 студия за видеообработа(филмови) в северна америка и един мак не съм видял. Ти ако желаеш си обработвай видеото на айпода си, но професионалистите изпползват професионална техника. само комплексирани дизайнерчета могат да си позволят да се ограничат до една система.
32
3
 
1
 
! Отговори
makita преди 11 години
Тука мирише на комплексирани ябълковидни фенове .
31
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 11 години
До АнонименХаха ти въобще на кой свят си за да сравниш музикалната индистрия с проиизводството на игри. Това което каза е такава велика тъпня и глупост, че няма накъде. Първо се осведоми и тогава пиши, че ставаш за смях.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А да знаеш, че има х86(64) версия?Колкото до звукузаписните студия, това, че не поглеждат нищо друго си е техен проблем и няма, в днешно време, никаква технологична обосновка. Ако говорим за креативност, софтуерните студия произвеждащи игри, например, една индустрия пъти по-голяма от звукузаписната и по креативна и сложна, никой не бръсне мак за нищо. В такива студия работят много дизайнери, художници и т.н., ако става дума за "твроци". А кой е ограничен си личи от зомбита като теб.
29
0
 
3
 
! Отговори
Смешн е.... преди 11 години
Анонимнияяяя. На ясно ли си че RT версията на таблета на микромеките няма да подържа нито едно приложение за стандартна ОS. Тези истории с работната средата която създавали от виндовса... Ги разправяй на някой друг.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 5 години работя на Мак и досега не ми се е случвало някога да забие, или да ми се налага да го рестартирам, докато работя. Вирус е почти невъзможно да се хване и аз самия не съм хващал такъв. Айде, когато можеш да се похвалиш със същото на Уиндоусчето си, се обади.

Спонсорирани публикации