Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple

Компанията не спазила указанията да признае, че Samsung не копира iPad
Обновена: 2 ное 2012 13:47 | 2 ное 2012 13:45, Бойчо Попов
258
Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple
Двата таблета в директно сравнение. Снимка: Ройтерс

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда. 

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
21
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наби, като стана дума за деградаця(след като не можеш да извлечеш отговорите на въпросите от това, което ти написах...), дай ми отговор на въпроса: Има ли фирма, която продава толкова, колкото произвежда? Подсказка: всяка фирма произвежда колкото продава и малко отгоре за резерв.Колко требе да си зомбиран, за да си мислиш, че една фирма не може да произведе повече? Имаш фирма, разбрах. Като фирмер ;) ти как мислиш?? ;) За маркетинговите истини на епъл знаем от 5 -6 години;)
154
1
 
21
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Когато Самсунг ги осъдиха на първа инстанция бяха крадци, а когато огризката ги осъдиха.. "ще има обжалване". :-) :-) Без коментар. :-)
153
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
neznam kakva e taz voina,no imam iphone 4, galaxi 2,i dvata si imat predimstva i kusuri, vriava za ni6to,
152
5
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ хмм:И ти ли си чел, недочел?- има решение, с което се присъждат $368M в полза на патентния *** VirnetX- това решение не е влязло още в сила, защото има срок на обжалване- очаква се, че Apple ще обжалва решениетоПрез 2010 M$ бе осъден от същите VirnetX да платят $100М+
151
0
 
19
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Съдебните неволи на Apple не свършват дотук. Днес компанията изгуби съденото дело срещу VirnetX Holding Corp., съобщава BusinessInsider. Делото се водеше по обвинения на VirnetX, че Apple използва патенти на компанията в своята услуга за видеочат FaceTime. От компанията твърдят, че от години са се опитвали да се договорят с Apple за лиценз, но от Купертино са отказвали. Сега Apple ще трябва да заплати $368.2 млн. на VirnetX като обезщетение за нанесените вреди.
150
6
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ mindo:Изчезвай, щом трябва!Като се върнеш, дано да имаш време за отговори на въпросите ми (ако имаш смелостта, разбира се)
149
0
 
22
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Само набързо: най - големия пазар за смартфони е китай. Мексико е огромна страна с огромна популация. В щатите лидери по продажби на каквото и да било са ..... корейците(азиатците).
148
0
 
21
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Марката iFone е регистрирана в Мексико през 2003 година. Това е четири години преди Apple да заяви правото на ползване върху iPhone.Apple дори опита да съди iFone през 2009 година, но единственото, което успя да спечели беше контра дело, резултатът от което виждаме днес.Нямам време сега да ти пускам линкове. Трябва да изчезвам. Лек ден на всички.
147
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ mindo:Искаш да се деградираш до нивото на анонимния редактор тук? Твое право си е!За какъв пазарен дял става дума, ще ни уточниш ли, все-пак? Ще отговориш ли на въпросите ми по-долу, или ще предпочетеш да си некомпетентен?Още два въпроса още, за пълнота:- расте ли пазарния дял на Apple в САЩ (където е най-лукративен пазара)?- по-бързо ли расте пазарния дял на Apple в САЩ от този на Samsung?
146
0
 
22
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За материалите малко: пластмасите съчетават здравина, пластичност и еластичност, недостижими за металните сплави. Еластичните метални сплави не са пластични, пластичните не са здрави и еластични. От друга страна качествените пластмаси са значително по - скъпи от най - разпространените метали. Това е основната причина да бъдат избягвани от някои фирми, въпреки лесната и евтина обработка, използваща малко енергия.
145
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ о, mindo, много си ранобуден днес!Вземи и ти си свърши домашната работа:- имаше ФАЛШИВО съобщение, че Apple загубила правата си за марката iPhone в Мексико- това съобщение бе разпространено по света и подето от нещастните Apple hate-ри, поради липсата на други позитивни вести- само след няколко часа бе уточнено, че:---- не става дума за iPhone, a за iFone---- Apple засега не е получила правата над марката iFone в Мексико- НИКОГА не е ставало дума за iPhone и продажбите му в Мексико
144
0
 
24
 
! Отговори
mindo преди 11 години
ИМ Наби, ИМ обяснява на кого му пада пазарния дял. При нарастващи продажби пазарният дял се свива ако пазара расте. Очевадно е за всеки. В Мексико епъл загубиха 2(ДВЕ) дела. Сега започва и трето. Първото го заведоха те, второто го заведе телекома ifone. Третото и него ще го загубят, че и ще плащат щети със задна дата. За качествения алумин с лющещата се боя, дето го правеха в щатите вече и децата научиха. Скъпите коли ги правят от пластмаси(това за лаиците с пластмасовия комплекс).
143
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 147:Достатъчно си смърдял тук, пич. Само да ме четеш подробно всеки път е достатъчно!Да, Apple си произвежда iPhone-ите, продава ги и си взима парите и печалбата!Нали знаеш кои са собствениците на Android телефоните - бедняци и манияци, а те са мнозинството по света, нали и ти спадаш към тях?
142
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"се продава толкова, колкото Apple могат да произведат"Епъл нищо не произвеждат :)) виж си поста по долу :)))"собствениците на iPhone са най-доволните от всички "Да затова им пада пазарния дял. А 3/4 от смартфоните са с андроид :))
141
0
 
23
 
! Отговори
mindo преди 11 години
"Източника на тази лъжа... Наби, ти като оня пич дето викаше че нямало периферия за андроид. После уточни, че нямало докстанции(а то има хиляди). Земи порови, ти поне можеш, личи си. За пълното изречение - неподготвен се изказваш. Изречението, съставено от подлог и сказуемо е пълно. Тук пазарният дял е подлог, падна - сказуемо, им - притежателно местоимение, за 2 години - обстоятелствено пояснение. Ако смисъла на казаното ти е неясен най - вероятно имаш когнитивни проблеми. Може да си аутист.
140
5
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 144:И този път се показваш като абсолютно некомпетентен!Едно е да предлагаш скъпи продукти, друго е да ги ПРОДАВАШ и да обираш половината печалба на пазара! Това постига Apple, защото iPhone:- е най-добрият smartphone на пазара, с най-добра екосистема- се продава толкова, колкото Apple могат да произведат- собствениците на iPhone са най-доволните от всички собственици на smartphones вече 5 годиниКато не си знаеш източниците на лъжи, запази си ги за себе си!
139
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"чел ли си, че Apple има повече от 50% пазарен дял по печалба "Това е нормално за силно надценени продукти с огромна печалба. Ясно е какво се сучва с прекалено надутите балони.Източници не е нужно да ти казвам и сам можеш да попрочетеш тук там, но не само това което те подмокря от удоволствие, а обективната истина.
138
3
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 131:Напиши си източника на тази лъжа
137
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ mindo:"За 2 години пазарния им дял от 35 падна на 17%." Пич, не са ли те учили в училище как се съставя пълно изречения? На какво или кого е спаднал "пазарния им дял"? Преди да прочетем, изтълкуваме и коментираме уточненията ти, ще ти задам два въпроса:- кой е най-универсалният критерий, по който се оценява работата, успеха или неуспеха на една фирма?- чел ли си, че Apple има повече от 50% пазарен дял по печалба в областта на мобилната комуникация?
136
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това епъл тиквите са много зле горките пластмаса та пластма. Ми то някои пластмаси са по скъпи от евтин алуминии на който му се бели боята и пречи на обхвата.