Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple

Компанията не спазила указанията да признае, че Samsung не копира iPad
Обновена: 2 ное 2012 13:47 | 2 ное 2012 13:45, Бойчо Попов
258
Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple
Двата таблета в директно сравнение. Снимка: Ройтерс

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда. 

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕE 174От трите компании, които си посочил (Гугъл, Майкрософт и Епъл) за последните три месеца акциите Епъл са загубили най-много от стойността си (~13.5%) , повече от Майкрософт, които губят ~5%, a акциите на Гугъл са я повишили с ~1.5%.
174
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НаблизателЕЕ , дори и сега ифоня5 се предлага на промоционални цени от много места. А 4ЕС е на далавера от всякъде пред новия стар айфот5.. И не ни итересува кой какво печели, а кой предлага най-доброто. Епъл отдавна не са в тази категория.И сама на верни фанатици я кара напоследък.
173
1
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
хахах,наби ти за пореден път показваш колко си зле. Да не мислиш, че ми дреме особено за огризката, че и да се информирам специално кога огризката ще раздават дивиденти. Това не ме прави ***, даже напротив, но както не веднъж съм казвал, ти не си в състояние да проумееш елементарни неща, а още по малко да съобразиш това нещо. Колкото и да не ме интересува, ти и медиите не пропускате да ни информирате за всяко действие на любимата си секта, а аз разбира се не мога да пропусна да се гъбаркам с вас
172
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ Мишо:В редките си събуждания след медикаментозен сън показваш пълна тъпотия и неинформираност!Не знам дали ще те утеши факта, че не си сам, ами има редица анонимници тук на същата терапия.Да ти го превеждам или ще си вземеш речника сам:"On October 25, 2012, Apple's Board of Directors declared a cash dividend of $2.65 per share of thepany'smon stock. The dividend is payable on November 15, 2012, to shareholders of record as of the close of business on November 12, 2012"
171
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 171:Ура, какво щастие за феновете на Samsung! Все-едно, че са спечелили от продажбите на SGS3!Естествено е, че SGS3 нямаше шансове срещу iPhone 5 в края на миналото тримесечие и за да го пласира в по-големи количества, Samsung трябваше да му намали цената. И сега SGS3 върви почти на безценица, но:- Apple продава като Louis Vuitton, без да намалява конюнктурно цените- Apple ще продаде повече iPhone 5 от SGS3 през най-силното тримесечие на годината- Apple печели повече от Samsung
170
1
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
наби ти ни кажи къде са дивидентите, които шефовете ви обещаха на акционерите преди 6 месеца. ;-) :-) Ако раздаваха дивиденти, проблеми с падането на цената на акциите няма, но за компания която НИКОГА не е давала дивидент, падането на акциите е сериозен проблем. :-) Сам се сети защо. ;-)
169
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 166:Ти си много загрижен за цените *** акциите на Apple? По същия начин ли си загрижен за акциите на Google, HTC, Samsung?Я да ни съобщиш колко са загубили и те, че да придобием по-пълна картина за пазара на акции в САЩ?Може ли да ни обясниш с какво е лоша ниската цена на акциите?
168
4
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 161 mindo:Ех, малчуган, пита ли пита...А отговорите са няколко постинга по-рано, във вид, че и малограмотни да ги разбере.Или си специалист по патентно дело? Има ли ЕДНО патентно описание, което да си прочел досега?
167
3
 
17
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ mindo:О боже, не знаех, че си имам работа с малки дечица, дето питат, когато не могат да отговорят на въпроси :-)
166
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 169Къде е тази логика в това да напишеш: "За случая с Епъл почти никоя медия не пише, защото са осъдени заради едно съвпадение на имена." ?!?
165
0
 
19
 
! Отговори
до предния преди 11 години
Съпоставя чрез елементарна логика. :-) Патентни дела водени от и срещу ябълката. Необходимо е човек да е юрист, за да върже 2 и 2 ли?!? Явно упражнението е особено трудно за феновете на епъл. ;-) :-)
164
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 164От позицията на какъв "съпоставяш" двата казуса. Юрист ли си ? Или работиш като лицензиран "съпоставатор"? Ако да, това професионалното мнение ли ти е или лична "оценка" ? И последен въпрос, може ли да си толкова глупав, за да напишеш подобно мнение ?
163
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Междувременно съдът в Далас, щата Тексас отсъди, че Apple трябва да изплати 368.2 млн. долара на компанията VinetX заради нарушаване на техни патенти. Става дума за четири патента, използвани при създаването на услугата FaceTime, която позволява на потребителите на компютри Mac да провеждат видео разговори с притежателите на мобилни устройства на Apple.
162
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Акциите на Apple Inc паднаха с около 4% до петмесечно дъно, заради опасения за доставките на iPhone 5 и нарастващата конкуренция. Спадът надхвърля понижението на индекса S&P 500 с 2.4%. Вчера компанията от Купертино загуби 20% от пазарната си капитализация спрямо рекордното ниво, достигнато през септември.
161
1
 
21
 
! Отговори
do 164 преди 11 години
И ти си кух като градинска лейка, за делото между епъл и VirnetX става въпрос точно за патенти и интелектуална стойност. Марката и името също е патентовано и е интелектуална собственост. Когато еъл съдят някой се води кражба, когато епъл ги осъдят се води съвпадение на имена и несъпоставимо хаха. Виж колко сте глупави зомбираните ябълки.
160
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Самсунг писаха надлежно всички медии, защото бяха осъдени за явна, очевадна и нагла кражба на интелектуална собственост. За случая с Епъл почти никоя медия не пише, защото са осъдени заради едно съвпадение на имена. Някак не са съпоставими нещата, нали?
159
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТъподателЕЕ е доста куха зомбирана лейка и го доказва с всеки следващ пост :).Значи глобата за епъл е реална колкото тази за самсунг, за едната медиите писаха на дълго и широко (защото знаем кой плаща) за другата си мълчат :)).Ей това е да си член на секта квото каже вожда това е друго не съществува.
158
1
 
21
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Минималната глоба, която трябва да платят епъл в Мексико е 40% от стойността на всичките им продажби на продукти под бранда айфон за всички години от както телефоните се продават в Мексико. Това включва и апстор и перифериите и т.н. :). Това го пише в мексиканската преса. В сайта на епъл сигурно пише друго. Скоро дивиденти няма да има ;) Наби продавай акциите ;) Като се вземе в предвид, че поемат и разходите по делата, Мексико им е на загуба...
157
0
 
19
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наби, въпрос като за тебе - с понижена трудност: Подавали ли са епъл иск в Мексико срещу притежателите на регистрацията на името iFone, кога е регистрирано името, кога е пуснат първия айфон и кога е заведено делото?
156
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 159 то остави че самсунг ги осъдили на първа инстанция, но втора казва, че първата си е превишила правата, през което продукта на самсунг е спрян ...представи си епъл как се излагат като кифли.А виждаме как се излагат и ябълковите зомбирани тиквочи.