Nokia превръща централата си във Финландия в кеш

Компанията ще остане в продадената сграда като дългосрочен наемател
Обновена: 4 дек 2012 16:26 | 4 дек 2012 16:26, Бойчо Попов
20
Nokia превръща централата си във Финландия в кеш
Снимка: Flickr
Nokia продаде централата си във финландския град Еспоо на Exilion Capital за 170 млн. евро (222 млн. долара), предаде Bloomberg.
 
Компанията ще остане в сградата като дългосрочен наемател, посочва производителят на мобилни телефони в изявление до медиите.Hidden Field

Nokia започна да търси купувач на централата си още преди няколко месеца като част от плана да се разтовари от нестратегическите активи.

„Да притежава недвижими имоти не е част от основния бизнес на Nokia и при наличието на добри възможности ние искаме да продадем тези нестратегически активи“, коментира финансовият директор на компанията Тимо Ихамуотила.

Информационната агенция припомня, че през юни компанията продаде звеното си за луксозни мобилни телефони Vertu на шведската компания EQT Partners. През август пък технологичният гигант се раздели с модула за разработчици Qt, който продаде на Digia Oyj.

Въпреки планираните съкращения на разходите, Nokia продължава да регистрира загуби. През третото тримесечие загубата на компанията достигна почти 1 млрд. евро, като с натрупване от началото на годината Nokia е на минус 3,3 млрд. евро.

Oще новини за сектора на недвижимите имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Nokia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
nokia gubi mnogo zashtoto raboti sas shi*aniq windowsphone, ako izkarat nokia s android s udovolstvie shte si q vzema
18
2
 
7
 
! Отговори
го Самсунго-имбецила преди 11 години
Явно гледаш телефоните като опаковки. Прав си прав си. От личен опит нокия и самсунг - самсунга има страхотна опаковка. Но до там.Нокия - пропускаме пласмасовата опаковка (макар че сегашите ми 2 нокии са добри попадения) и от там започва Нокия, където самсунга го няма.Явно си от парчетата дето си звънят сами в джоба си за да извадят самсунга пред селянкитеДизайна на самсунга става да свалиш някоя заблудена провинцялискаНа мен самсунга ми скъса нервите
17
3
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Освен,че Нокия и преди 10 години правеха лоши телефони с лоша графика и евтина пластмаса и фенерчета, разчитаха на стара слава. САМСУНГ и тогава бяха по-добри телефони. Кой си купува днес Нокия??? В САЩ изобщо не са и чували за тая дърводелска марка. Я погледни един Samsung D800 и пак помисли дали има евтина пластмаса САМСУНГ още 2005 година!!! И после погледни Нокия 3310 и пак помисли дали Нокия не правеше телефончета с евтина пластмаса и остарели дисплеи!
16
2
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Виж, забелязвам,че говориш за Нокия/Никоя/ самп в минало време. Това лежане на стари лаври ги изхвърли от бизнеса с телефони - 1930 госина, поликарботанти...евтини пластмаси. Абе кой го интерерсуват тия драсканици. САМСУНГ прави около 100000 пъти по-модерни и високотехнологични телефони от Нокия/Никоя/, какво му пука на мякой 1930 година какво пишело на капака на някоя Нокия.Днес е 2012 година и Нокия е Никоя. Така беше и преди 10 години- Нокия правеха морално остарели телефони с лоша графика.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво е поликарбонат и на какво казват пластмаса бе тъпоумник такъв,аман разбирачи
14
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
ами ела в Германия да видиш. Да вярно, те не се занимават вече с правенето на телефони, но са една от най-яките фирми тук. Правят миксери, пасатори и доста видове техника и оборудване. А това че е на 100 години не означава че 100 годии е правила мобилни телефони, от компания за производство на хартия днес е лидер в производството на много неща, просто в България не са толкова разпространени :)
13
1
 
2
 
! Отговори
sss преди 11 години
живея в италия,преди 5 месеца исках да си купя nokia lumia 800,но после по съвет на момчето, което ги продава си взех друг,струваше около 500? .Сега може да се намери за 200/250? и това само за 5 месеца
12
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
И Сименс съществува от над 100 години, но къде са им телефоните сега?
11
4
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
по начина и това което пишеш ми става ясно че си около 12 години, дано не си на повече че ще си съставя друго мнение.И кое ти харесва толкова в евтината пластмаса която използват самсунг? Нокия използва поликарбонат, телефоните са едни от най-здравите, започни малко да четеш, преди година четох че е беше откито устройство създадено около 1930 година, във вътрешната му част имало само една дума на капака ,,nokia,,, какви сравнения правиш? Но ясно е България Сансунг и комунизма са винаги на мода.
10
8
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Хич не ме интересува какви телефони ползват в Индия и Африка или какви компютри ползват в Лапландия! Ама хич. Не е повод за гордост дъските ,които продава Нокия! Ами като сложа един САМСУНГ до някоя Нокия дъска и ми става смешно как може да искат пари за нокиите изобщо. Та те са точно за Индия и Африка - като стари модели.
9
0
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Бат Миро, споко, това е просто оправдание, да замажат очи, че не фалират. А на всички е ясно, че Нокия потъва, бавно, но сигурно.
8
2
 
3
 
! Отговори
бат Миро преди 11 години
Много тъпо изказване -"недвижими имоти не е част от основния бизнес". Много по-добре е да даваш пари за наем. Защо въобще си купих апартамент, като можеше същите пари за кредита да ги давам на някой хазяин. И след 10 години пак нямаше да имам жилище. Все едно сега Мерцедес да кажат - ми ние правим коли, и да си продадат сградите с администрацията. Те не правят бизнес с покупка продажби на имоти. Но е нормално всяка една компания да има седалище. Място където да е ръководството и админстрацията
7
3
 
4
 
! Отговори
До глупеца 6 преди 11 години
Ти гледал ли си скоро какви телефони се ползват в Индия и Африка ? Пазар с 1,5млрд. души. ...уверявам те, че не са нито на samsung, нито на apple, нито "модерни".
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност май само Самсунг правят телефони останалите само сглобяват
5
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMSUNG,LG, APPLE показаха кой може да прави истинските телефоно- модерни и високотехнологични. Не може да произвеждаш ретро телефони като Нокия и да мислиш,че ще си печеливш производител. Нокия винаги са били прехвалена фирма без да имат добри телефони. И преди 10 години Самсунг правеше по-добри телефони и по-добри снимки от Нокия.На Нокия старите изобщо на снимката не разпознаваш кой кой е. Толкова скапани дисплеи и резолюция.
4
2
 
12
 
! Отговори
До velofan преди 11 години
Слушай Велофен, той ЗНАЕ!!!15 годишни философи :)
3
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно ли бе, Velofan? Като гледам има да почакаш доста Епъл да последват Nokia, а и не бързай да отписваш Nokia толкова бързо, Windows Phone е далеч по-добър и стабилен от смехотворния Андроид.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който се е хванал с Микромеките добро не е видял. Нокия са последната им жертва. Жалко за хубавите телефони ...
1
1
 
21
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Много сериозни загуби за Нокия. Не е на хубаво това. :-(

Спонсорирани публикации