Северна Корея вече се появи в Google Maps

Това е постижение за интернет гиганта и неговия шеф Ерик Шмит
Обновена: 29 яну 2013 17:23 | 29 яну 2013 17:21,
18
Северна Корея вече се появи в Google Maps
Снимка: Reuters

Google бавно започва да попълва празните места в Google Maps с цел да направи малко по-разбираема картата на Северна Корея – една от най-потайните държави в света.

Вече са добавени нови детайли, включително и на един от най-известните трудови лагери в страната, пише The Guardian.

По този начин Северна Корея официално се превърна в последната страна, нанесена на картата на Google, близо шест години след лансирането на проекта.

Голямата част от новата информация за Северна Корея, публикувана от Google, идва чрез сателитни снимки. Само малка част от 23-те милиона жители на страната обаче имат достъп до интернет и Google няма как да се обърне към местни доставчици, за да придаде завършен вид на картата.

Отбраната група от длъжностни лица, софтуерни инженери, студенти и учени, които образуват онлайн общността в страната, също нямат достъп до Google.

“И докато много хора по света са въодушевени от Северна Корея, тези карти са най-вече важни за гражданите на Южна Корея, които имат семейства и роднини тук“, казва Джейант Майсор, старши продуктов мениджър в Google Map Maker.

Себастиан ван Ойен е австралиец, който е допринесъл за осъществяването на тази карта. Той работи за финансова търговска фирма и не говори корейски.

„Исках да ида до Северна Корея и тъй като все още нямаше карта на страната, реших да съдействам в картографирането. А и така междувременно започнах да се ориентирам в страната, още преди да съм я посетил“, казва той пред BBC.

Този месец шефът на Google Ерик Шмит направи изненадващо посещение в Северна Корея и призова управлението да разреши достъпа до интернет, в противен случай рискуват да останат изолирани от света, а икономическият срив ще става все по-голям.

Още по темата
Картата на Северна Корея включва сгради, улици, метростанции, паркове, както и безбройните паметници на управляващата династия Ким.

Но има и такива неща, които управлението може би не би искало останалите да видят – трудовите лагери в центъра на страната.  Google признават, че картата далеч не е готова.

„Картата не е перфектна – едно от вълнуващите неща при картите е, че светът постоянно се променя. Ние мотивираме хората от цял свят да ни помагат в усъвършенстването на картата“, казват от фирмата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
От картелът на банките регистрирани около Австрия: Райфайзен, Уникредито. ДСК и Телеком Австрия се опитаха да ме отровят и сплашът защото разкрих публично картелите в банките и телекомуникациите, и че контролират съзнанието на централни банкери и правитество с импланти на мрежата на Мтел. Участват Стати Статев, Калин Христов, Мариела Ненова, Андей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ... Така изчезнаха 20 млрд от фондова борса, 10 млрд лоши кредити ..
11
0
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Имат, и когато са го строили са пускали по 14 спирки на година!!!!
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пазете природата. "Пиш ми дръжката...
9
0
 
3
 
! Отговори
do 12 преди 11 години
научил си нещо и ведна да се похвалиш
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA !! NO IMPERIALIZUM END CIONIZUM !!!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тези смело вървят напред към това да си имат и те Митьо -барета
6
7
 
13
 
! Отговори
j преди 11 години
Северна Корея е бъдещето на света
5
5
 
40
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
хайде да им пратим нашите 1 млн тъмнокафеви сънародници да си напълнят трудовите лагери хахааха
4
5
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
аз пък имам над 100 домeйна в google apps и не съм дал нито стотинка за това
3
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тея и метро ли имат бе. Сигурно го имат и преди нас. *ати, по-изостанали сме и от Северна Корея.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vaob6te ne ni interesuvat glupostite i postijeniatana nekvo evrei4i
1
6
 
18
 
! Отговори
Интересен факт преди 11 години
Интересно защо днес.бг е медия която поства за Северна Корея сигурно 10х повче материали отколкото другите медии. Защо толкова много постове за северна корея , супер любопитно ми е ???