Deloitte: Податливи на разбиване са 90% от паролите в интернет

Дори 8-знакаовите с големи и малки букви, символи и цифри не са сигурни
Обновена: 8 фев 2013 21:31 | 8 фев 2013 21:27,
68
Deloitte: Податливи на разбиване са 90% от паролите в интернет
Снимка: Ройтерс

През тази година повече от 90% от паролите, генерирани в интернет от потребителите, ще бъдат податливи на разбиване от хакерски атаки. Предупреждението идва от доклад на консултантската компания Deloitte, пише MarketWatch.

От Deloitte посочват, че все по-мощните компютри, използвани от хакерите, както и използването на едни и същи пароли за достъп до различни сайтове, са сред основните проблеми.

Дори паролите за достъп, които се считат за сигурни от мнозина – такива с поне 8 знака, големи и малки букви, символи и цифри, са изложени на риск.

„Неадекватната защита на пароли може да предизвика загуби от милиарди долари, спад на доверието в интернет операциите и значителен срив на доверието към компаниите, допуснали пробив”, се казва в публикацията на Deloitte.

„Тъй като стойността на информацията, защитавана с пароли, става все по-голяма, се наблюдават все повече хакерски атаки. Поради тази причина по-стойностните сайтове вероятно ще започнат да изискват допълнителни форми на идентификация”, обясняват от компанията.

Още новини от областта на комуникациите можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Намирам статията за безсмислена. Ако някой има акаунт във някой вестник примерно, много му дреме, че някой ще му разбере паролата. Ако пък има акаунт в някоя банка, там отдавна са решили въпроса със персонални сертификати или устройства т.е. пак няма проблем. Глупавото е че статията нищо не казва за куците програмисти създаващи интерфейсите на сайтовете, където много рядко се позволява използване на пароли по-дълги от 15 символа, а да неговорим за 128 или 256 символа за парола.Смотана статия!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Паролата не е единсвеното средство за защита на информацията - най-лесното и просто - да, но далеч не е единственото, много често вече може да се видят няколко стъпки на аутентификация...спете спокойно, домашното порно и сваленото гей порно ще си остане за вас...
49
1
 
1
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 44 (разбирачев)Това е нищо! Какво ще кажеш за глобалната система за събиране на данни ECHELON?От нея се възползват такива агенции като NSA!
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големи притеснения! Ползвайте интернет само за полезни за работата и развитието ви неща, престанете да купувате ***, които и без това изхвърляте след като ги получите, забравете глупавите чатове, не споделяйте лични неща, от които някой може да се възползва, не качвайте ваши и на децата си снимки и..ето ви пълно спокойствие! А и време за срещи на живо с приятели.
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Паролата ми за сайта еBSPsaMazniPederungeliхакерите ще ми разбият едно мляко на айрян най-много
46
4
 
0
 
! Отговори
От 57 преди 11 години
3х10^51
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
So 50 supercomputers would be required to process (10^18) operations per second) would in theory require about 3×1051 years to exhaust the 256-bit key space.И така, 50 суперкопютъра ще са нужни, за да обработят 10^18 операции за секунда, което на теория ще отнеме 3×10^51 години за извличане на 256-bit ключ.Спете спокойно деца.
44
2
 
9
 
! Отговори
bai user преди 11 години
Мен лично най-много ме дразнят сайтовете, които след регистрация ти изпращат мейл с паролата, която си избрал написана вътре. wtf ?
43
4
 
5
 
! Отговори
дядо преди 11 години
само *** могат да си мислят нещо другото това е ясно от както има интернеттой и за това е създаденсредство за прослушване
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сайт;ченгеджийницаакаунт;мутрапарола;БУДА
41
1
 
6
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Колко ли им е смешно на всички политици да гледат как се дърлите :Д БСП срещу ГЕРБ, ДПС срещу ГЕРБ, Кунева срещу всички ... На никой ли не му напомня това за махленските спорове между Левски и ЦСКА? Същото е овчарите да слушат овцете кого харесват повече ... тъжно
40
1
 
9
 
! Отговори
мм преди 11 години
друга идея: сергей е гей
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До разбирачевФБР не прави разлика. Те са над закона.Другото е за наивници.
38
3
 
1
 
! Отговори
разбирачев преди 11 години
Carnivore Устройството работи много прилича търговски "подушване" и други мрежови диагностични инструменти, използвани от доставчици на интернет всеки ден, с изключение на това, че тя осигурява на ФБР с уникалната способност да се прави разлика между съобщения, които могат да бъдат законно засечени и тези, които не могат. Например, ако съдът постановление предвижда за законно прихващане на един вид комуникация (например, електронна поща), но изключва всички други средства за комуникация (например, онлайн пазаруване) на Carnivore инструмент може да бъде конфигуриран да се намеси само тези имейл
37
2
 
2
 
! Отговори
разбирачев преди 11 години
Аре малко превод и от гугъл относно некви си измислени анонимници:Няколко групи изрази загриженост по отношение на изпълнението, използване, както и възможните злоупотреби от страна на хищници. През юли 2000 г. Фондацията на Electronic Frontier представи изявление пред подкомисията по Конституцията на Комитета за съдебната власт Камарата на представителите на САЩ, с подробно описание на опасностите от такава система. [4] Електронен център за поверителност Информация и направи няколко издания се занимават с нея. [5]ФБР контрира тези опасения с изявления, подчертаващи целта може естество
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С кийлогър в офиса всяка парола е уязвима и каца в пощата на шефа.
35
5
 
13
 
! Отговори
Начинаещ Гребераст преди 11 години
Вчера ми разбиха паролата за първи път и ме боли, когато сядам.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До разбирачевТова е сериозно . "Квантовите" ни компютри са доста поокастрени така че едва ли скоро ще намериш покой.
33
2
 
5
 
! Отговори
разбирачев преди 11 години
до 37Единственото нещо което ме тревожи е невежеството на хората!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До разбирачевИмам чувството че нещо те тревожи. Успокой се .