Deloitte: Податливи на разбиване са 90% от паролите в интернет

Дори 8-знакаовите с големи и малки букви, символи и цифри не са сигурни
Обновена: 8 фев 2013 21:31 | 8 фев 2013 21:27,
68
Deloitte: Податливи на разбиване са 90% от паролите в интернет
Снимка: Ройтерс

През тази година повече от 90% от паролите, генерирани в интернет от потребителите, ще бъдат податливи на разбиване от хакерски атаки. Предупреждението идва от доклад на консултантската компания Deloitte, пише MarketWatch.

От Deloitte посочват, че все по-мощните компютри, използвани от хакерите, както и използването на едни и същи пароли за достъп до различни сайтове, са сред основните проблеми.

Дори паролите за достъп, които се считат за сигурни от мнозина – такива с поне 8 знака, големи и малки букви, символи и цифри, са изложени на риск.

„Неадекватната защита на пароли може да предизвика загуби от милиарди долари, спад на доверието в интернет операциите и значителен срив на доверието към компаниите, допуснали пробив”, се казва в публикацията на Deloitte.

„Тъй като стойността на информацията, защитавана с пароли, става все по-голяма, се наблюдават все повече хакерски атаки. Поради тази причина по-стойностните сайтове вероятно ще започнат да изискват допълнителни форми на идентификация”, обясняват от компанията.

Още новини от областта на комуникациите можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
разбирачев преди 11 години
А сега чекам некоя анонимна да ми строши лИбовния мускул........,ноооо с голо дупе за да е пълно изживяването!
30
2
 
2
 
! Отговори
разбирачев преди 11 години
.....пропуснатата дума е антивирусни ***,дето ти сканират компа и трият наред даже и безобидни неща,без даже и да те попитат дали им разрешаваш........
29
2
 
1
 
! Отговори
разбирачев преди 11 години
Да вИ го туря у устичките анонимни милиционере!Язи пък си пишем портативни програмки тръгващи от CD и с Windows гол като ***.Даже и просташките милиционесрски не ползуам за назидание над разбирачите.Компа совтуерно го рециклирам само за 4 минути с Drive SnapShot.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 27Моля те да се опиташ да ни осветлиш какво е квантов компютър. Принцип ли е ? Колко е трудно и има ли направен вече?
27
1
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Единствената причина днес да няма масови квантови компютри е че те се изработват изключително трудно. Теоретично от много години вече се знае, че един ден квантовия компютър ще бъде факт и този ден вероятно не е чак толкова далеч.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Deloitte са абсолютни прави . Само че "разбиването" на пароли е наЙ-малкия проблем и почити никой не се интересува от него . Банките и кредитните институции поне на запад покриват 100% от измамите. Големият проблем е че правителствата , наскоро се говореше за такъв закон в Англия и това отдавна е факт в САЩ , имат пълен достъп до цялата информация която обменяте в интернет. Дори разговорите ви в Скайп се проследяват. Размера на тези операции е с невероятен мащаб .
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А и тулски, ще си запиша напомняне за 2028 година в календара да ти се обадя да поговорим за квантовите компютри и кой с какъв се е сдобил :)))))Лека вечер ог мен :)
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз написах достатъчно по темата (25% от коментарите тук вече са мои...) Отивам да върша нещо смислено, пък който както иска да приема информацията, която написах тук, и която междудругото е по стойностна и от статията ама тва е друг въпрос (нищо лично към автора на статията) Дори и да беше написал повече информация, няма кой да я разбере в тоя сайт, се пак мнозинството не знаят какво е Linux, плод ли е зеленчук ли е, нова марка ракия ли е...
23
2
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Тулски, пич разбирам че имаш назадничаво мислене, ама земи се образовай малко в интернет, напиши нещо прочети по въпроса после коментирай относно стар трек. По разработването на такъв тип компютър се работи усилено и напредъка не е за пренебрегване. След 10-15 години най-късно вече ще има такива компютри. Ако през 1990 година ти бях разказвал за плоско устройство тънко 0.8 милиметра, което се управлява с жестове (сега наречено смартфон), щеше да реагираш по същия начин, гарантирам ти. :)
22
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Това е единствената сигурна защита, прав си. Междудругото и Гугъл имат такава опция за изпращане на СМС със код при опит за влизане в акаунта от непознат компютър, така че и там работата е опечена. Тази практика трябва да се въведе навсякъде, иначе сичко друго до този момент е уязвемо
21
3
 
5
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Божее ще ми разберат любовниците за другото ми дреме.
20
4
 
6
 
! Отговори
Pesho преди 11 години
До този дето не пазарува в интернет: знаеш ли че огромна част от електрониката и оригинални дрехи са по-евтини около 2 пъти даже с мито и ддс , в интернет , отколкото в наш магазин. Просто си направи регистрация с PayPal и плащай само през тях. Те съхраняват на сигурно данните и не ги дават на търговеца. Ако не ти доставят нищо, до 45 дни можеш да си поискаш парите,те са като посредник-гарант. Като добавим и че ще си провериш дали е сигурен магазина по мненията във форумите, и си сложиш добра ан
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извода е ясен. Режеш кабела на нета и си цъкаш NFS спокойно. Като нема какво да се разбие да се оправят
18
4
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
Никой не ползва брут форс, сам си отговори, че не е ефективен, освен ако паролата не е 123456. Обикновенно се достъпва базата данни на сайта, където се съхраняват криптираните пароли, и после се "декриптира". Което за по сложна парола отнема много време, но както споменах, на квантов компютър ще му отнеме по малко от секунда, дори и 32 цифрена да е паролата.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При разбиване на парола много често се използва broot force атака. Много от сървърите ще реджектнат заявките още в началото.
16
4
 
11
 
! Отговори
даниел преди 11 години
до 13 и какво като ми разбият паролата?????Ще ме фанат за ..............
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да допълня само, че квантовият компютър би могъл да разбие всеки измислен до този момент криптиращ алгоритъм за отрицателно време.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веднъж направят ли Quantum компютър, цялата интернет сигурност ще пропадне. И ще трябва да се изгражда наново имайки предвид скоростта на обработване на данни от този тип компютър. Докопа ли се злонамерен човек, до такъв компютър преди интернет пространството да бъде подготвено за появата му, то тогава не ми се мисли какво ще се случва.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PGP Key за криптиране на поща 3072bit. Ще го разбият само, ако впрегнат всички супер компутри от типа Bluegene на IBM.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интернет не бих го ползвал никога за: запознанство, плащане на сметки, пазаруване с карта. Иначе е страхотна банка за ресурси и информация. Не е важно колко надеждна ти е паролата, а дали си интересен на някого.