Край на договора с оператора по телефона

Телевизионните реклами също стават по-тихи, решиха депутатите
Обновена: 7 мар 2013 18:20 | 7 мар 2013 18:20, Бойчо Попов
44
Край на договора с оператора по телефона
източник: Reuters

Мобилните оператори вече няма да могат да подновяват договорите с абонатите си само чрез телефонно обаждане. Това реши окончателно парламентът с промените на второ четене в Закона за защита на потребителите, съобщи БТА.

В бъдеще, за да влезе в сила един договор, е нужно да има писмено съгласие от потребителя. При сключване на договор от разстояние по телефона той ще влезе в сила и потребителят ще се обвърже с предложението от деня, в който доставчикът е получил съгласието му в писмена форма, приеха депутатите.
 
При липсата на писмен договор той автоматично се превръща в безсрочен, който може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие без потребителят да дължи неустойка за това. Hidden Field
 
От 1 000 до 3 000 лева ще бъде глобата на лице, което възпрепятства правото на потребител да се откаже от сключен договор от разстояние, приеха още депутатите.
 
С промените бяха ограничени и действията на кабелните оператори, които по всяко време заменяха едни канали с други в пакета си с програми. Решено бе потребителите да имат право да прекратят договора си с кабелен оператор, ако настъпи промяна в пакета, за който са се договорили. При отпадане на телевизионна програма потребителят ще може да прекрати договора без да дължи обезщетение или неустойка, когато отправи едномесечно писмено предизвестие за това.
 
Звукът на телевизионните реклами вече ще е по-нисък или ще бъде същият с нивото на предаването, в което се излъчват те, приеха още депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: мобилни оператори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен законите на хора като мтел и близо са само на хартия правят си квото искат с клиентите си а какви такси има там все едно живеем в Швейцария или Англия ти и да искаш да прекратиш с тях не става така лесно тях не ги интересува закона ще се направят на луди но тази статия ще си я разпечатам като искам да прекратя с глобул да им покажа колко са глобите при откъс
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази промяна на звука все още не съм я усетил от кога влиза в сира или е било шега за 1 април а това за кабелните операторчита ми звучи супер моя например в последно време пуска спира пуска спира нюз 7 от пакета и вече станах луд :D но не смятам да прекратявам с тях заради това нета е на светлинни години и телевизията е 6
39
0
 
2
 
! Отговори
bub преди 11 години
А стига бе! Да не повярваш!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да,ама не.Обаждат се и още как.Не са спирали нито за миг.Законите у нас са явно само за обикновените хора,а не за корпорациите.
37
0
 
0
 
! Отговори
Георги Димитров- Amp преди 11 години
Богатите не пият вода и я остават за бедняците. Ако разгледатe : ampera3.hit.bg ще се убедите, че тя не само е живот, а тя няма как да не си остане основното транспортно и почистващо средство за човешките фекалии. Има си Химически тоалетни, Кибер тоалетни, но не са и няма да намерят масово приложение. Така, че в H2O е спасението за бедняците като нас. Г-н Гейтц, за простосмъртните решението е: две молекули водород и една кислород за тоалетните и като ги разложим за автомобилите ни.
36
6
 
0
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Абе, тези луди ли са? Хората гладуват и се чудят как да вържат двата края, те се занимават със звука на рекламите.... Смешници!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 11 години
краино време 4е званят на ден от трите оператора като телефонна централа.Искам да попитам следното проблема с тия фла6ки на виваком дали някои ден 6те баде разре6ен склу4ва6 договор за 5 лева поло4ава6 нет за три дена и после скороста ти паднала ако това е нормално не знам но за прав пат го виждам то4но там
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това означава ли, че мога да си прекратя договора с Близу порадри факта, че спряха пакета на Дискавъри?
33
0
 
6
 
! Отговори
Super преди 11 години
Добра новина!
32
3
 
2
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
Телеком Австрия ме заплашваха с рязане на пръсти ако не у4аствам в картелът им на пазара в България.
31
0
 
4
 
! Отговори
Т5 преди 11 години
Друг е въпроса, че застраховката е свързана с колата, а не с водача. Това е проблем който трябва да се реши. Рисковия водач да плаща повече.
30
0
 
6
 
! Отговори
T5 преди 11 години
Гражданската отговорност не е рекет. Идеята на застраховката е да покрие щетите причинени от водача на трети в рамките на някаква сума. Независимо дали си карате колата на само на село при всички случаи можете да станете причина за ПТП. Тогава тази застраховка ще покрие щетите на пострадалите иначе вие трябва да плащате, често пъти суми над 10000 - 50000лв. А щом таксата за гражданска отговорност ви е проблем тези суми ще са още по - голям. И пострадалия ще остане без обезщетение.
29
0
 
6
 
! Отговори
процедурно предложен преди 11 години
Има начин как да са коректни.След като ти изтече договора не го преподписваш и така става безсрочен.Можеш винаги да се махнеш от този оператор ако е некоректен към теб.Не се хващаш на въдицата с подаръците ,повечето минути и новият апарат-безплатен.Така си " на скорост и на съединител".При първата некоректност изчезваш.Ако са коректни си траеш.Това е в общи линии философията на мирното съвместно съществуване.Поне при мен работи от 5-6 години.Ясно е кое сирене е без пари-онова в капана!!!
28
3
 
8
 
! Отговори
Шибача преди 11 години
Да протестираме против измамниците Глобул,Мтел,Виваком-всички са измамни структури,лъжат мамят и ни ОГРАБВАТ! Да спрем да им плащаме! Да ги УБИВА ГОСПОД БОГ!!! Те са крадливи МОШЕННИЦИ!!! Да отидем до Църквите и да палим свещи срещу тях в пясъка....Да ги убива Господ!!
27
0
 
21
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Не подписвайте договори,след изтичане на срока всичко си остава да действа докато Вие пожелаете да го прекратите.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво значи гражданска застраховка. Какво получаваш ? Няма застраховка която при необходимост да не ти подсигурява нещо срещу сумата която плащаш
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю, вие като не си напускате общината с каква цел си купувате винетка?
24
3
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
Вие дето пишете за Гражданската застраховка, нормални ли сте?Болен народ и болен ще си остане.
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 12 : Абсолютно си прав за гражданските застраховки. Това си е чист рекет узаконен и е впрегната държавната институция МВР в частни застрахователни интереси.Не може аз с колата си на село да минавам годишно 1000 км. и да плащам като този който не я спира. Също и за винетките,от години не съм излизал извън общината където живея и пак същата такса ДО КОГА?
22
0
 
23
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Частната мафиотска структура трябва де се изчисти. Тя получава несметни доходи за сметка на народа. Това са ГАДОВЕ.