Край на договора с оператора по телефона

Телевизионните реклами също стават по-тихи, решиха депутатите
Обновена: 7 мар 2013 18:20 | 7 мар 2013 18:20, Бойчо Попов
44
Край на договора с оператора по телефона
източник: Reuters

Мобилните оператори вече няма да могат да подновяват договорите с абонатите си само чрез телефонно обаждане. Това реши окончателно парламентът с промените на второ четене в Закона за защита на потребителите, съобщи БТА.

В бъдеще, за да влезе в сила един договор, е нужно да има писмено съгласие от потребителя. При сключване на договор от разстояние по телефона той ще влезе в сила и потребителят ще се обвърже с предложението от деня, в който доставчикът е получил съгласието му в писмена форма, приеха депутатите.
 
При липсата на писмен договор той автоматично се превръща в безсрочен, който може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие без потребителят да дължи неустойка за това. Hidden Field
 
От 1 000 до 3 000 лева ще бъде глобата на лице, което възпрепятства правото на потребител да се откаже от сключен договор от разстояние, приеха още депутатите.
 
С промените бяха ограничени и действията на кабелните оператори, които по всяко време заменяха едни канали с други в пакета си с програми. Решено бе потребителите да имат право да прекратят договора си с кабелен оператор, ако настъпи промяна в пакета, за който са се договорили. При отпадане на телевизионна програма потребителят ще може да прекрати договора без да дължи обезщетение или неустойка, когато отправи едномесечно писмено предизвестие за това.
 
Звукът на телевизионните реклами вече ще е по-нисък или ще бъде същият с нивото на предаването, в което се излъчват те, приеха още депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: мобилни оператори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз по телефона прехвърлям пари от сметка в сметка. Задават ти въпроси чийто отговори друг неможе да ги знае освен ти. Например как се казва *** или малката сестра на баба ти по бащина линия. Тези неща са вписани в лист секретен въпросник при първоначалния договор.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УРА! СКАПАНИТЕ РЕКЛАМИ. Ако някой намери начин да ги намали и като количество, ще спечели всенародната признателност!
19
14
 
15
 
! Отговори
VIVA BULGARIA преди 11 години
МАХНАХА ХИПЕРТОНИКА БОЙКО И НЕЩАТА ПОТРЪГНАХА! ЕВАЛА БЪЛГАРИНО,МОГЪЩ СИ!
18
0
 
16
 
! Отговори
aa преди 11 години
Това са европейски директиви и сме били длъжни да ги спазим. Еврократите може да се занимават с куп глупусти, но те се единствените, които защитават правата ни на ПОТРЕБИТЕЛИ срещу телекомункационните гиганти.
17
2
 
22
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Крайно време беше!!! Преди година се преместих да живея в друг град, а имах все още договори с Виваком и Близу за различни услуги и едвам се отървах от тях. Да не говорим,че след като си пуснах едномесечните предизвестия ми звъняха и от двете за да ме зарибяват и да ме разпитват,но не попаднаха на човека, който да хванат в капана си. А относно Близу- системата има не била свързана(между различните градове) и не можело да се прекратява договор от разстояние,нито по телефон....просто нямам думи.
16
4
 
16
 
! Отговори
Истина преди 11 години
В днешно време всеки който предлага договор за услуга е ***. За всяка договаряне плащаме минимум 20 на сто печалба за сметка на нас, но тази печалба никой никои не я казва. Вярно ли е? Монополите мълчат. И ще мълчат докато не им се опрем.
15
18
 
13
 
! Отговори
ТРУДНО преди 11 години
Много път трябва да извървим за да се излекуваме от Раковото образование ГЕРБ . Тази партия беше назначена за да узакони всички убийства и кражби на Мафията от 1989 до 2013 година .
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това кралицата ли е?
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия жалки лобисти няколко години ги клатят тия договори. Защо не го направихте по-рано? Ама трябва да се ***.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече знам-никакви договори с мобилни оператори, от които не можеш да се откачиш, никакви сладки приказки за "бърз" интернет и пакет телевизии, повечето от които не желая да гледам.
11
0
 
31
 
! Отговори
Доволен преди 11 години
Браво! Най-накрая да покажат, че могат да работят в полза на народа. Тези неща не са толкова важни, но са достатъчно дразнещи. Ама защо трябваше да им запари под задниците, че да се сетят за обикновения човек.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво по-точно означава " в бъдеще"? Нещо по-конкретно?
9
1
 
7
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Родените след 01.01.1960 год., вижте колко играчи Ви излъгаха за да си прехвърляте ЗДПО от един фонд в друг и кой плаща сметката. ВИЕ.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента как може да се прекрати едногодишен договор с мобилен оператор, който изтича след малко повече от месец? Трябва ли писмено заявление?
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никога не подписвайте договор в хенди, майка ми, която е възрастна се сдоби и без да разбере и желае с 3 номера, на които сега плаща такси
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най са ми смешни телевизиите когато съобщават по новините за предстоящите промени в услуга на потребителя, след което "гръмват" рекламите им.
5
0
 
30
 
! Отговори
Истина преди 11 години
За какви договори говорим, било за телефон, телевизия, ток вода, гражданска отговорност, задължително пенсионно оигуряване и т.н. Пълна мафиотска струтура. Парите на хората потъват в тъмния джоб на човекоядците............
4
3
 
23
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Тези помени в закона са началото на края на успехите на Виваком. Без нелоялните си практики този мастодонт ще рухне заради лошото качество на услугите които предлага...
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***(вай,вай,вай) Горките ВИВАКОМ, как сега ще лъжат и мамят българските граждани. До сега бяха ненадминати в измамите. В сравнение с другите оператори ВИВАКОМ са много обиколки напред.
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Око да види-ръка да пипне!Иначе не вервам!!