Как и къде можете да ползвате CellumPay

Работи със Софийска вода, Евро Брокер, Виваком, Грийн такси, Хеликон, Гладен.бг, Български Червен Кръст
Обновена: 11 мар 2013 13:12 | 11 мар 2013 13:12, Бойчо Попов
24
Как и къде можете да ползвате CellumPay
източник: Reuters
CellumPay е нов продукт на българския пазар, който за първи път предлага на потребителите възможност да се разплащат и пазаруват през своя смартфон. Всички дебитни и кредитни карти могат да се съберат на едно място и да се използват за пазаруване от разстояние, през смартфона.

Мобилното приложение CellumPay може да се инсталира напълно безплатно на всеки смартфон с операционни система IOS, Android, а скоро и с Windows phone.

Крайният клиент получава възможността да комбинира начина, по който досега си е избирал стоки в сайта на даден търговец, с начина на плащане. Удобството е, че не се налага клиентът да въвежда лични данни или данни на картата, с която иска да плати. Единственото, което трябва да въведе е ID кода на Cellum Pay.

Чрез QR код може да се плащат например месечни фактури. От тази услуга в момента вече могат да се възползват клиентите на „Софийска вода“, в чиито фактури от януари насам има внедрен QR код. По същия начин клиентите на "Евро Брокер" могат да заплатят своята застраховка Гражданска отговорност и всички продукти от портфолиото на компанията. „Виваком“ също вече предлага за клиентите си с договор още един начин на плащане чрез QR кода на Cellum Pay, който се вижда върху месечната фактура.

Това е само едната разновидност от възможностите, които ни дава Cellum Pay - плащането на услуги. Друга разновидност е например плащането на сметка за такси. Софиянци и гостите на столицата, които се возят в Green Taxi, имат вариант да плащат сметката си, сканирайки QR код. При тази разновидност клиентът сам избира крайната сума, която да плати, разбира се, тя не може да е по-ниска от дължимата сума, но по лична преценка може да се закръгля или да се добавя и повече. Шофьорът на таксито ще бъде уведомен чрез смс за извършеното плащане.

Българският червен кръст също започна да интегрира QR кодове в своите кампании, като начало в кампанията „Дари топъл обяд“, където можете да направите дарение чрез приложението Cellum Pay .

Приложението не изисква никакви карти и пластики, не използва пари в брой, дори и за зареждане.

Така имате нужда само и единствено от смартфона си за плащане на сметки, услуги, покупки.

Приложението CellumPay е уникално решение за сигурност без пари в джоба.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 11 години
От повече от 15 години се прокарват някакви безкешови разплащания.И не знам защо ама не вървят.Поне у нас.
22
2
 
5
 
! Отговори
Kriko преди 11 години
Как не вие срам да продължавате да налагате услуги на съмнителни фирми от които никой няма нужда ! Shame on you matherfuckers !
21
0
 
4
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
Telekom Austria - Mtel ме заплашваха с рязане на пръсти ако не участвам в картелът им на българския пазар. Оплачете се в ЕК ако сте потърпевши на картелът e-mail to comp-market-information***ec.europa.eu
20
0
 
6
 
! Отговори
... преди 11 години
Тея не знам, обаче яката рекламират в днес.бг Поне пишете, че е реклама защото иначе се излагате. През няколко седмици пишете за предимствата на мобилните разплащания и как щяло да бъде бъдещето това, а сега давате и някаква измислена платформа. Не е ли идеята на медиите да бъдат независими? Което си е реклама и платено трябва да се напише, че е такова.
19
0
 
9
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Ако сте фирма, и имате виртуален ПОС терминал може, целия ви сай да използва картово разплащане, при това с входна точка към банката, където тя си носи отговорност за автентикации, пароли и сигурност. Всички предимства описвани за Cellum са бутафорни и безполезни, просто още един навлек на клона, който цица от клиентите с банкови карти. Аз съм добре запознат с методите за електронни плащания, а относно вашите познания за тях нямам представа. Важно е всичко да е законно, Cellum е в сивия сектор!
18
0
 
16
 
! Отговори
Gaga преди 11 години
Това ми напомни за вица:- О, Жоре, кво става, майна?- А, Ванка, супер бе, пич.- Как си? Работа?- О, започнах свой бизнес.- Верно ли бе? И кво?- Ми, отворих си едно бордейче.- Стига бе, наистина ли?- Да, даже и ценоразпис си имам:*** -5 лв.Отзад- 10 лв.*** и отзад - 20лв.- Бе, пич, отпред няма ли?- Малък бизнес бе майна, работя сам!
17
0
 
4
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Не, не съм фен на Пейпал, но относно въпроса ви, да Пейпал издават фактури и това го пише в общите условия за корпоративни клиенти (дори вие може да ги видите свободно, за разлика от Cellum). Аз съм фен на директните разплащания с банкови карти, а не като тези паразитни организации като Cellum. Ако си направите труда и попитате в някоя банка, там ще ви обяснят как да получите ПОС терминал било виртуален или мобилен.
16
0
 
1
 
! Отговори
въпросче до НСС преди 11 години
А PayPal издават ли фактури? Защото по мое разбиране, този който трябва да издаде фактура е зеленото такси. Все пак ти плащаш на тях, а не на Cellum. Нещата са малко по-сложни, отколкото мислиш ;)P.S. Дори аз която прочетох само няколко твой коментара разбрах,че си фен на PayPal :)
15
0
 
3
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Знаеш ли, че ако под услугата ти за разплащане не е посочено юридическото лице със ВСИЧКИ данни, изпълняващо услугата, вече си влезнал с двата крака в данъчно нарушение...Абе хора, вие сте голями ентусиясти, съберете си законите, после отидете в данъчното, вижте какви декларации трябва да се попълнат за такава дейност и после пишете глупости!
14
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 11 години
А ти разбираш ли, че по закона за електронна търговия, има условия на които оператора трябва да отговаря ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за такива разплащания...или си играете само на програмисти, да видите дали може да сътворите нещо?
13
2
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
До НССpaypal е горе долу същото :)"зоната на здрача" --> ?
12
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Понеже точката ме подсети за още, ето...ПейПал, 2Чекаут и други оператори за електронни разплащания, минават през много тежки сертификационни процеси в много отношения. Има сертифициране за надеждност на връзката (криптиране), има за довереност в отношенията с банковите институции, има за защита на клиента при оспорване на плащане. Има много неща, за които CellumPay не споменава нищо. Мисля си, че това е поредната пирамида, за наивници!
11
0
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
До НССто това приложение плаща с дебитната ти карта, ще си вземеш една разпечатка от банката за направените плащания там ще си пише че си платил за зеленото такси , разбираш ли какво ти пиши или е нещо ново за теб ... :)
10
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Ако зеленото такси има мобилен ПОС терминал за картово плащане всичко е ОК, но ако ползва CellumPay влизаш в зоната на здрача! На нищото..
9
0
 
3
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Аз мога много неща да си представя. Плащането не е проблем и сега, дори без този посредник. Явно не си има среща с данъчен. Едва ли знаеш и за термина тройна логистика или схема на плащането. Ако аз съм фирма и ползвам зелено такси, и платя с тук рекламираната програма, хайде обясни, как после счетоводно ще се обработи плащането... след като тази технология е прозрачна по отношение юридическо лице и данни за издадена фактура на клиента? Разбираш ли въобще какво пиша или вдигаш тмата в услуга?
8
4
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
До НССда това приложение е абсолютното зло ... представяш ли си да си платиш сметката през телефона, съвсъм друго си е да отидеш на някоя каса и търпеливо да изчакаш .....
7
0
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
До benevolentсигнализирането за уместен коментар няма да е достатъчно, по добре да сигнализираме направо в някоя специализирана болница
6
0
 
1
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Сега се замислям, че CellumPay прави нарушение и по Закона за ДДС!
5
1
 
2
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
Телеком Австрия ме заплашваха с рязане на пръсти ако не у4аствам в картелът им на пазара в България. Сигнализирахте за неуместен коментар
4
0
 
4
 
! Отговори
xxexexe преди 11 години
пари ми дайте аз знам къде и как се плаща !!!