С Galaxy Gear смартфонът остава в джоба

Samsung представи Sci-Fi устройство
Обновена: 4 сеп 2013 23:42 | 4 сеп 2013 22:30, Бойчо Попов
12
С Galaxy Gear смартфонът остава в джоба
Снимка: Reuters

Това беше най-лошото пазената тайна в технологичната индустрия. Както се очакваше, Samsung представи в сряда своя компютърен часовник Galaxy Gear. Джаджата позволява на потребителите да се обаждат, да разглеждат съобщения и да диктуват текстови съобщения (SMS), както бе демонстрирано от концерна в Берлин в навечерието на изложението за потребителска електроника IFA.

В гривната е вградена и малка камера за моментални снимки. Gear работи чрез връзка със смартфон – но първоначално „умният часовник“ ще е съвместим само с някои устройства на южнокорейския производител, предава Ройтерс. Засега дори и техният брой е ограничен. Засега само премиерите от Ifa Galaxy Note 3 и Galaxy Note 10.1 могат да осъществяват контакт с джаджата. Малко по-късно софтуерът ще бъде напаснат и към други устройства от поредицата Galaxy.

На сцената компанията демонстрира как умната гривна може да направи смартфона ненужна вещ. Устройството се направлява чрез 1.63-инчов сензорен екран, както и с жестове и гласови команди. Ако устройството регистрира входящ разговор, достатъчно е да посегнете с него към ухото си, за да отговорите на повикването. С гласовия контрол може да проверите времето, да съставите текстово съобщение и да го изпратите. „Gear носи целия дигитален живот на китката", заяви мениджърът на Samsung Пранав Мистри . Това е "устройство от научната фантастика“.

Със специално проектирани приложения устройството може да бъде обновено, например да се превърне в хронометър, който да показва разстояние и скорост. Samsung обещава живот на батерията от повече от 25 часа – ако тази стойност е реалистична, то батерията ще стигне най-малко за цял ден. Корпусът е изработен от висококачествена стомана и е наличен в различни цветове.

Както се очакваше, Samsung представи и нов модел на гигантския фоблет Galaxy Note. Galaxy Note 3 има 5,7 инчов Super-AMOLED дисплей с Full-HD резолюция. Заради тънкия му обем Note 3 е малко по-дебел от Galaxy S4, който обаче разполага с 5-инчов екран. Като цяло новият фоблет е със следните размери - 151,2 x 79,2 x 8,3 милиметра. И тежи 168 грама.

И двете устройства ще бъдат пуснати в продажба на 25 септември в 149 страни. Засега от Samsung не обявяват цени.

С Galaxy Gear Samsung подгрява конкуренцията на пазара за умни часовници. Досега такива устройства продават Sony и шепа стартъпи, но според съобщения в медиите Apple и Google работят над собствените си устройства. Пазарни изследователи очакват, че пазарът за такива джаджи ще се разраства бързо през следващите години. ABI Research изчислява, че през идната година ще бъдат продадени между 6,5 и 8 млн. смартчасовници, а до 2017 г.  броят им ще бъде 100 млн.

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Samsung
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ico33 преди 10 години
Става въпрос за галакси S3
9
0
 
0
 
! Отговори
ico33 преди 10 години
Относно бързото падане на батерията за момента си реших така проблема..купих си още една батерия плюс зарядно и сега замо за секунди ги сменям..цена около 40-50лв
8
6
 
8
 
! Отговори
Blake преди 10 години
До Discovery:Не само телефона, а и "часовника" трябва да зареждаш всеки ден... мерси казвам аз...
7
2
 
3
 
! Отговори
ico преди 10 години
Заради тънкия му обем Note 3 е малко по-дебел от Galaxy S4. a ?
6
2
 
16
 
! Отговори
Blake преди 10 години
*** стреса - сега освен телефона, трябва да си зареждаме и часовника всеки ден... ае нема нужда...като се научат да правят такива часовници, дето издържат поне 6 месеца с едно зареждане - да се обадят...
5
11
 
11
 
! Отговори
Techno преди 10 години
E тя стана една дълга и широка...купих си Галакси 3,излезе 4-ката,доплатих за 4-ката като продадох моя на много ниска цена,сега пак излизат нови джаджи и то в рамките на 4-5 месеца.Вече дразнят!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
То в статията си пише. Научи се да четеш.
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия часовници ги има от 5 години..По китайските сайтове, технологично чудо - дрън дрън!
2
1
 
4
 
! Отговори
Boyo преди 10 години
. Samsung обещава живот на батерията от повече от 25 часа ако тази стойност е реалистична, то батерията ще стигне най-малко за цял ден.
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно колко издържа батерията му - 3 часа?