Apple отново не представи "следващото голямо нещо"

Компанията представи много нов софтуер, но никакъв хардуер и никакви изненади
Обновена: 3 юни 2014 11:30 | 3 юни 2014 11:30, Бойчо Попов
14
Apple отново не представи "следващото голямо нещо"
източник: Reuters

Apple снаряжава своите iPhone и iPad с "нови дрехи" - нови функции и възможности. С новата операционна система iOS 8 е подобрена между другото и работата с електронни писма и собствените за компанията приложения за кратки съобщения.

По време на 25-ата си годишна конференция за разработчици Apple представи новата си мобилна операционната система - iOS 8, сигнализирайки за активно второ полугодие след периодa на слаб растеж на компанията, предава Bloomberg.

Нов хардуер - например преработен Mac или дори iPhone 6, не бе представен по време на презентацията. Въпреки че представлението с участието на главния изпълнителен директор Тим Кук продължи повече от очакваните 90 минути, с всяка изминала минута надеждите у зрителите за нови смартфони, нетбуци или компютри гаснеше бързо. Вместо познатото от презентациите на Стив Джобс „One more thing“ имаше само нови функции за операционната система на iPhone и доста софтуерни детайли за разработчиците. А междувременно Кук се похвали, че най-младият разработчик за софтуера на компанията в залата е на 13 години...

Новият мобилен софтуер, задвижващ iPhone и iPad, ще бъде на разположение през есента, като ще позволява на потребителите да отговарят на съобщения, докато работят с други приложения и ще ускорява достъпа до контактите им.

Софтуерът включва приложението HealthKit, което позвoлява на хората да следят здравословното си състояние и играе ролята на агрегатор на данни от фитнес приложения. Напоследък Apple разработва свои носими устройста, подобни на часовници, и наема хора с опит при здравните продукти. Компанията работи с Nike и Mayo върху здравния софтуер.

Като част от мобилния си софтуер iOS8 Apple демонстрира и нови възможности при търсенето, които дават на потребителите директни линкове към свързани страници, избягвайки по този начин търсачката на Google.

Компанията е добавила и новости при съобщенията, включително предсказващо въвеждане, както и споделянe на местоположението. Новa функция пък ще дава възможност за съхраняване на повече снимки в iPhone.

Apple представи също така продуктите ICloud Drive и Maildrop за съхраняване и изпращане на файлове, както и подобрена версия на операционната си система за Mac, наречена Yosemite (по името на национален парк в Калифорния, б. ред.) . Над 50% от потребителите на Mac-ове според главния изпълнителен директор Тим Кук използват вече последната операционна система Mavericks. Това е срамно за Microsoft, защото нейната последна операционна система Windows 8 се ползва едва от 14 на сто ор потребителите на Windows.

Чрез ICloud Drive и Maildrop Apple ще може да се конкурира по-добре с Dropbox и други подобни облачни услуги. ICloud Drive ще позволява съхраняването на файлове на сървърите на компанията, така че да има достъп до тях от всяко устройство. Maildrop ще улеснява изпращането на големи файлове. А това е доста важно - Apple има около 80 млн. потребители на Mac и стотици милиони потребители на мобилни устройства.

Много от обявените днес подобрения са фокусирани върху синхрона между iPhone, iPad и Mac, било то при текстовите съобщения, създаването на документи или обажданията.

Функцията на Mac, наречена Handoff, улеснява работата върху документи между различните устройства, като също така позволява да се правят обаждания от Mac, ако iPhone не е на разположение.

За представянето на тази възможност старши вицепрезиденът на Apple Крейг Федериги покани на сцената рапъра Доктор Дре. „Нямам търпение да работя с екипа на Apple. Кога точно трябва да започна?“, каза той по време на импровизирания разговор.

Дре се присъедини към Apple в резултат от сделката по закупуването на музикалната компания Beats Electronics, основана от него и Джими Йовин. Сделката на стойност 3 млрд. долара бе оповестена през миналата седмица.

Още технологични новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
38
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
Хората не са проумели: Apple им е показала следващото голямо НИЩО. :)
10
3
 
34
 
! Отговори
Уруд преди 9 години
Ей ше ми представите ...... да не казвам какво балъци APPLE ***
9
0
 
41
 
! Отговори
ElTorro преди 9 години
Така става като замениш визионер със счетоводител.
8
8
 
49
 
! Отговори
George преди 9 години
WWDC е конференция за софтуер. Какъв хардуер, какви 5 лева, Днес.бг?? Хардуера ще видим през Септември. Що се отнася до софтуера, Apple отново показа на всички как се прави интеграция на услуги, не като Microsoft да цапне един и същ *** на всичко, да не би плиткоумните им клиенти да се объркат какво ползват, а интеграция на услуги да върви на м*йната си. OS X и iOS са най-добре интегрираните продукти и това дълго ще остане така.
7
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-ценното на iPhone е, че не може да му се сваля акумулатора и перманентно ЦРУ те локализира и подслушва.
6
1
 
41
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
Не знам дали сте чували но в момента най-популярната тактика сед hi-tech компаниите се свежда до модерния термин "planned obsolescence".Това се прави от всички!И защо не?След като купувачът е готов да си сменя устр-то независимо от това, че новия модел не е МНОГО по-добър и изобщо НЕ МУ Е НУЖНО, компаниите не са виновни, те просто си печелят!А "революционни" нововъведения в тел. от пускането на iPhone 1 няма.Освен ако думата "революционни" за вас означава по-голям/малък/тънък по-бърз и др.
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе няма ли iЗомбита тука ?
4
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Apple няма нужда от нищо ново. Apple произвежда статус символи и това е достатъчно.
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По едно време разправяха,че ще правят прозрачни телефони тънки като лист хартия.После кристални.После такива на който формата на корпуса може да се променя активно в зависимост за какво ще ползваш телефона.И това не.Вместо това какво?Някакъв вид дневник за погълнатите калории на шишкавите *** и латиноси.Закво им е тоя *** дневник.По-добре телефонът да изпраща съобщения от типа на "Не си купувай 6 двойни бургера със 2 паунда картофи и кофа сладолед за закуска.Изяж 2-3 ябълки.Ще живееш по-дълго"
2
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значение има. Нахапаните представят вече 2-3 години претоплени манджи от вчера, но това никак не пречи на фанатизираните им фенове да купуват "новите"-стари неща.
1
4
 
45
 
! Отговори
! преди 9 години
До Анонимен 1,Волен ще стане премиер, когато стане баща! )))) хахахаха