През 2015 г. Мобилтел може евентуално да смени името си

America Movil обмисля уеднаквяване на брандовете си на всички пазари
8 яну 2015 21:01, Бойчо Попов
16
През 2015 г. Мобилтел може евентуално да смени името си
Снимка: Reuters

След като през 2014 г. „Глобул“ смени името си и вече се нарича Telenor Bulgaria, през тази година това може да се случи и с „Мобилтел“.

През тази година America Movil - новият мажоритарен собственик на Telekom Austria, която е компанията майка на българския мобилен оператор, възнамерява да подложи на проверка стратегията на австрийската компания да има различни марки на различните пазари.

„Ние трябва да помислим дали наличието на много различни марки е добър вариант. Ние, America Movil, имахме много индивидуални марки в различните страни. Сега обаче имаме само две големи марки. Вижте компании като Vodafone или T-Mobile. Те имат само една международна марка", казва главният финансов директор на America Movil Карлос Гарсия Морено в четвъртък пред австрийския седмичник News.

Освен това America Movil възнамерява да ограничи разходите в телекома.

„Основната цел е ръст на приходите. През последните години Telekom Austria сви резултатите си", казва главният финансов директор на America Movil Карлос Гарсия Морено в четвъртък пред австрийския седмичник News.

„Печалбата ще расте с приходите, ако разходите се държат под контрол. И ние ще осигурим това", казва Морено. America Movil - телекомуникационният гигант на мексиканския милиардер Карлос Слим, държи от миналата година около 60 процента от Telekom Austria.

Чрез австрийската компания мексиканците възнамеряват след това да инвестират в други европейски дружества. „Смятам, че сме в началото на дългогодишна консолидационна вълна на европейския телеком пазар. Така че ще има една или друга добра възможност за придобиване“, заяви Морено. Ако тези сделки се осъществят чрез Telekom Austria, то тогава America Movil „ще помисли и по отношение на увеличение на капитала“.

Заедно с останалите акционери мексиканците вкараха през миналата година свеж капитал от 1 млрд. евро в компанията.

Целта остава „Telekom Austria да е водещ оператор в Централна и Източна Европа“ и да е „ексклузивна платформа" за навлизането на America Movil в този регион.

Telekom Austria оперира в Австрия, Македония, Беларус, Хърватска, България, Словения, Сърбия и Лихтенщайн.

Oще технологични новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: МобилтелAmerica Movil
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
edinicata: Според мен Ментел трябва да стане VIP.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мобилтел името си мени, ама нрава не
13
4
 
9
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Дано на Виваком не им хрумне и те да правят промени в името,глобул станаха Теленор ама само почнаха да въртят нови номера.То старите не са ги забравили така че сега дрането е двоино.М-тел и те не са цвете.Засега май Виваком са най малкото зло.
12
1
 
13
 
! Отговори
пак ли преди 9 години
Айде още няколко милиона за лого, надписи, брошури, дизайн на всички офиси и прочее фирмени неща и т.н. и т.п..... И къде е тука съкращаването на разходите ??? !!!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишоци, направете го както в Англия даваш 60-100 лв и говориш пишеш и ползваш интернет колко искаш + последен модел телефон какъвто искаш. Ама не трябва да смучете народа.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откакто ме излъгаха с 300лв през 2009г си намерих ново хоби - стрелям с въздушна пушка по клетъчни антени
9
2
 
12
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
От 12 години ползвам услугите на М-тел, чрез прима карта която, зареждам по такъв начин, че да имам редовно 20-23 лв. в нея. В началото на декември имах 26 лева в наличност. Получих съобщение, че мога безплатно да участвам в томбола и, че ще ми пратят въпрос. Още с първият въпрос разбрах, че е телефонна измама и писменно до М-телотказах да участвам. Продъжавам да получавам съобщения които не отварям, но ми източват сметката която е вече на 0. Мошенници, вече напуснах мафиотската ви организация.
8
1
 
13
 
! Отговори
Бат ви Арнолд преди 9 години
Цялата "новина" се свежда до ей-това изречение:"Освен това America Movil възнамерява да ограничи разходите в телекома."
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам да се прекръстят вече и официално на Ментел. После да преименуват и абонаментите на менте икономичен, менте бизнес, менте фамилия план.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нужно да сменят името, а обслужването трябва да се подобри.
5
1
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Това с dns-ите още ли го има? Колко им звънях и се карахме за това с тях. Най-накрая не знам какво направиха, в някакъв списък май ме сложиха и проблемите (с dns) уж спряха...дa видим до кога. А във форума жив човек няма. При Мегалан съпорта беше много добре, сега не знам дали въобще има някакъв.
4
2
 
27
 
! Отговори
сачетиобадим преди 9 години
До АнонименТ'ва е заради кризата като станат големи и съкращават персонал, и започват да си мислят, че са вечни, но ... надолу, надолу, надолу ...
3
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накъде още ще свиват разходите в Ментел... Във форума им не работят в почивните дни, нямат техници, нямат кадърни администратори (от над година има проблем с днс-ите и няма кой да го оправи). Проблемите в лан-а се оправят след няколко дни, телевизията е полуработеща, на телефона за съпорт се слуша само музика, защото я има 1-2 оператори, я не... В магазините не знаят какво предлагат, като услуги. Самият съпорт не може да отговори на елементарни въпроси и лъже при проблеми.. Накъде още икономии?
2
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще сменят името, циркаджийските номера ще са старите. Много се изложиха ментел през последните години. Аз съм си дал дума, че никога повече няма да ползвам техните услуги.
1
7
 
50
 
! Отговори
SeoKungFu преди 9 години
Mentel шса казва !