Google се предаде в ръцете на виртуалната реалност

Компанията пусна обява, че търси специалисти в сферата
26 яну 2016 12:00, Елена Кирилова
7
Google се предаде в ръцете на виртуалната реалност
Снимка: архив Ройтерс

Вече няма спор, че виртуалната реалност ще се превърне в следващата голяма интерактивна платформа. Както изглежда, вече можем да добавим Google към списъка с компании, които показват апетит към тази индустрия, пише Mashable.

Има индикации, че компанията се насочва именно натам, тъй като част от новите ѝ обяви за работа са свързани именно с разработката на хардуер за виртуална реалност.

В списъка с обяви попада такава за хардуерен инженер, занимаващ се със системи за камери за виртуална реалност. Сред другите предложения има и такава за хардуерен инженер, който да бъде технически мениджър, отговарящ за потребителския хардуер, което до известна степен може да подскаже намеренията на Google в новото поле за битка между технологичните компании.

Google търси и софтуерен инженер, разбиращ от виртуална реалност.

“Изграждаме нови системи за камери, които заснемат панорамно видео. Тези системи ще позволят на хората да създадат невероятно преживяване във виртуалната реалност”, посочват от компанията.

От обявите става ясно, че компанията със сигурност разработва камера за виртуална реалност, която да бъде ползвана не само от нейните служители. Но обявите подсказват за създаването и на мобилен продукт.

Като се има предвид опита на Google в създаването на панорамни изображения за Google Street View, няма да е изненада, ако гигантът планира да постави камери за виртуална реалност в ръцете на милиони потребители, за да им помогне да създават невероятни преживявания.

Google е известна с работата си с всякакви експериментални продукти, които може никога да не видят бял свят, макар че обявите изглеждат доста ясни.

Ходът идва, след като през миналата седмица се появиха новини, че Apple също насочва усилията си към виртуалната реалност, макар че все още не вдига много шум около тези свои начинания. Компанията от Купертино нае експерта в този бранш Дъг Боуман.

Това, което някога изглеждаше като прекалено скъп залог за Facebook - придобиването на Oculus Rift за 2 млрд. долара през 2014 г., сега вече е смятано за един от най-умните ходове на компанията, в момент, в който виртуалната реалност се превръща в новата гореща тенденция на пазара. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg


7
Още по темата: Googleвиртуална реалност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Съдейки от продуктите им до сега...не ми вдъхва надежда:))
3
1
 
4
 
! Отговори
dp преди 2 години
Нищо няма да направят, прекалено големи и оядени са вече - типичен мастодонт познат ни от соц времето.
Търсели специалист, няколко трилиона похарчени по-късно се сетили, че ги нямат. А те
тия специалисти така растат по дърветата и ще идат да аргатуват на гугъл или мугъл вместо
да направят свой продукт ако имат знанията/уменията.
Някаквои "специалисти" ще бъдат взети на заплата разбира се, което и ще е единственият
резултат от усилието.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези на снимката са им забравили да им сложат антенките.
1
0
 
2
 
! Отговори
Думбум преди 2 години
Гледахте ли клиповете на GoPro 360... Яко иновации, баце.