Zenefits: Спрете да пиете и правите секс в офиса, по дяволите!

Party people... Нагонът все пак не е всичко, трябва и да се работи
23 фев 2016 14:22,
14
Zenefits: Спрете да пиете и правите секс в офиса, по дяволите!
Снимка: архив Reuters

Технологичните стартъпи са известни със своята по-гъвкава култура по отношение на работата си - дали на работното място или от вкъщи, дали за пиенето в офиса или организирането на партита, стига крайните срокове да се спазват.

Обаче явно тази свободия създава доста проблеми на нашумялата последните 2 години стартираща компания Zenefits, чиято пазарна оценка е 4,5 млрд. долара и наскоро изгуби основателя си Паркър Конрад.

Според доклад от The Wall Street Journal, компанията е трябвало напълно да забрани секса в офиса, след като служители са намерили презервативи по стълбищата между етажите. Забраната си е официална, със заповед № (не знаем кой), пратена чрез масов имейл, който ги кара малко да смекчат похотливото си поведение. Все пак, нагонът не е всичко.

Авторът от WSJ, Ролф Уинклър, твърди, че е видял мейла, в който още се казва, че при използваните презервативи са намерени множество фасове от цигари, пластмасови чаши с бира и какво ли още не. Party people.

От сериозната гледна точка - Zenefits предоставя HR софтуер, който помага на компаниите при назначенията на нов персонал, управлението на таланти, плащането на различни видове данъци, осигуровки, заплати, както и сключването на различни видове осигуровки.

Стартъпът се появи към средата на 2013 г. като започна ударно с финансиранията от инвеститори - до края на 2014 г. имаше близо 100 млн. долара, а до края на 2015 г. още 500 млн. долара, което доведе до високата пазарна оценка от близо 5 млрд. долара.

Проблемите и почнаха да се появяват към края на миналата година, когато не успя да оправдае очакванията на инвеститорите за приходи и те почнаха да продават акциите си. След това се появиха санкции от американските регулатори за нарушения, а офис културата и доби имидж на Студентски град.

По-рано този месец основателят и Конрад пък реши да освободи позицията на главен изпълнителен директор, а мястото му бе заето от оперативния директор Дейвид Сакс, който се зарече да изчисти опетнения имидж на компанията.

На фона на всичко това имало още заповеди - миналата седмица Business Insider съобщи, че вече е пусната забрана и за пиенето на алкохол. Дали всички тези забрани ще оправят приходите на компанията - има време да се провери. Ама пък как ще ги поддържа задоволени и щастливи, след като няма вече алкохол и секс? Ще следим с интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е целта на тази статия ? Защо трябва да сме запознати със сексуалните навици на някакви американци ... те са обсебени от секса и се ...като животни където им падне , и какво от това ? Или това ви вълнува малките журналЯГИСТИчески мозъчета ? Чалга и секс ...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя живот не е даден само да се работи.
9
0
 
0
 
! Отговори
a преди 8 години
amsalaciii
8
0
 
3
 
! Отговори
филосоВски преди 8 години
Да се пие по време на работа е забранено, а да се пие малко няма смисъл!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе то, ако си държавен служител, какво друго да правиш.
6
0
 
8
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
Никак не е случайно ,че в НПО-тата е пълно с парцали които ги перка кой където свари!От секса в работата излиза този лаф "паднал си е на члена"
5
1
 
12
 
! Отговори
Печен преди 8 години
Сексът никога не е пречил на работата.Алкохолът е допустим, когато някой колега има повод да почерпи.Иначе, всеки да си прецени дали може да изпие една бира на обяд, или нещо друго. Алкохолно замайване в работно време не бива да има.Съвети и забрани не помагат, а възпитанието, дадено през първите 7 години - да можеш сам да си слагаш спирачки и да си наясно какво можеш да си позволиш, та да не подведеш останалите, които разчитат да си свършиш служебните задължения качествено и в срок.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свирките броят ли се?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За бога! Не ругайте поне в заглавието!
2
0
 
11
 
! Отговори
Зайо Байо преди 8 години
Май май автора е загорял...
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха, ако не бяха споменали големите пари, които играят, щях да си помисля, че става дума за Мусала Софт

Спонсорирани публикации