САЩ изоставали по интернет скорост

Като абсолютен брой обаче там има най-много абонати
24 фев 2016 14:14, Бойчо Попов
14
САЩ изоставали по интернет скорост
снимка: Ройтерс

Предвид наличието на над 100 млн. абонамента за широколентов интернет САЩ отчитат най-голям брой потребители на широколентов интернет спрямо всички останалите страни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). От гледна точка на средната скорост на връзката обаче САЩ изостават зад останалите страни, и то от години насам, коментира Statista.

Въпреки инициативи като Google Fiber, който доставя супербързи оптични връзки в няколко основни американски града, домакинствата в САЩ не преминават към високоскоростен интернет толкова бързо, колкото се очаква.

Според данните на ОИСР САЩ са едва на 18 място от гледна точка на достъпа до широколентови оптични връзки сред всички страни членки на ОИСР. Супербързите оптични връзки са само 9,4% от всички абонаменти за широколентов интернет. Това поставя страната много зад други държави като Япония и Южна Корея, където оптичните връзки формират около 70% от всички абонаменти за широколентов интернет.

В Европа страната с най-широко разпространение на оптичен интернет е Швеция - с 46,0% от всички абонаменти за широколентов интернет. Тя се нарежда и на трето място в света. Всъщност, с изключение на Япония и Южна Корея, всички останали страни в челната десятка са европейски, като сред тях са Словакия, Португалия и Словения.

Предвид факта, че онлайн дейностите, например все по-популярният стрийминг на клипове с висока резолюция, изискват по-висока процесорна мощ, може да се очаква, че оптичните връзки също ще станат все по-желани и постепенно ще заместят по-бавните медни кабели.

Други подобни графики можете да разгледате в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОсвен, че създадоха Интернет. И че всички ползват копия на американски компютри, американски операционни системи и ...
10
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
докато едни се конкурират по скорост други *** искат да не се тегли еми живи и здрави нее важно тегленето а знаете а те дори ислед 20 години няма да знаят това което трябва да но може да подиграват и унижават и тия които го могат радваите се на тъпизмите се и дерзаите от мен кам тия една тънка дълга скоростна
9
2
 
2
 
! Отговори
xaxaxaxaxa преди 8 години
Mnogo trudno se sledi ako ti e byrz neta . Smiataj che vsichko, koeto minava triabva da se analizira v realno vreme. Triabva da se zapisva i syhranqwa za analiz. Dobre, che komunizma padna pri nas, che da vidime byrz net. Inache ako triabvashe da se sleti vsichko.gylybi shtiah oshte da ni nosiat TCPip paketite .
8
2
 
2
 
! Отговори
Ш преди 8 години
1 GB по меден кабел е много по-бавен от 1 GB по оптичен кабелТо обикновено си е така!
7
1
 
2
 
! Отговори
Pin преди 8 години
От статията разбрах, че 1 GB по меден кабел е много по-бавен от 1 GB по оптичен кабел !?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В заглавието се крие обяснението защо е така. Те и по цени са много по-зле от нас.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм с меден проводник къде ми е оптиката?Не че компютъра много ги харесва 32 гигабайтовите клипчета ама това е друга тема .
4
1
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Бърз нет ти трябва за точене на филми, а в САЩ е общо взето забранено.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ няма конкуренция, целя пазар се контролира от АТ&Т и Comcast (Comscam) и още няколко други. В България, Соция примерно има десетки провидери на интернет и има конкуренция.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ тва не могат, краварите
1
0
 
13
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
Е за какво им е скорост щом не могат да теглят от пиратския залив?