Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години

Илон Мъск не мечтае, а действа: Планира мисия още 2022 г.
28 сеп 2016 14:44,
144
Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години
Снимка: SpaceX

Илон Мъск иска да прати хора на Марс 3 години по-рано от плановете му до сега - още през 2022 г. Той представи визията си за предстоящата SpaceX мисия до Марс, която ще се пилотира от хора на международната конференция за астронавтика в Мексико IAC2016.

Основната му идея за тази мисия е да изгради междупланетарна транспорна система, която в бъдеще да направи пътуването до Марс лесно достъпно, пише Digital Trends.

Екипажът на кораба, който ще бъде пратен в космоса, ще е поне 100 души, макар че Мъск иска да са повече. Те ще бъдат отговорни за контрола на слънчевите панели, допълнителните тласкащи устройства, които да увеличат скоростта на кораба, както и масивните резервоари с гориво от карбонови влакна.

Използвайки своята система, Мъск казва, че ще отнеме между 40 и 100 години, за да достигне главната си цел - преместването на 1 милион души на Марс и създаването на град, в който да живеят. Той смята, че това ще се реализира с приблизително 10 хиляди полета, които да превозват между 100 и 200 души. Пътуването им до новия дом ще отнема средно 115 дни, като то ще може да се извършва на всеки 26 месеца. Тази времева рамка се дължи на факта, че тогава нашите планети се намират най-близо една до друга.

Възможно: Пращаме 1 милион души на Марс до 100 години
Снимка: SpaceX

Мъск очаква първите пътнически полети да започнат до 10 години, като изчислява, че новата тръпка ще им струва 200 хиляди долара, което е в пъти по-евтино от цената, която трябва да се плати днес. За да могат пасажерите да издържат дългите пътуването от почти 3 месеца, на тяхно разположение ще има всякакъв вид забавления - игри, кина, ресторанти и какво ли още не.

Когато те пристигнат на Марс, веднага почват да работят, за да изградят колония, която да се издържа сама, което включва построяването на всичко нужно - жилища, ресторанти, заводи. Поради богатата ресурсна обезпеченост на червената планета, включваща вода, лед, минерали и различни видове метал, Мъск смята, че няма да има хора, които да не могат да работят.

На конференцията той подчертава, че неговата концепция е жизнено важна, защото сме изправени пред екзистенциална заплаха като вид. Воденият от нас начин на живот ще изчезне, ако не изберем варианта да се превърнем в междупланетарен вид. Един от най-богатите хора в света и един от най-известните предприемачи в света - Ричард Брансън, също подкрепя това мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 53Защо толкова държиш да се излагаш нямам идея.
39
0
 
10
 
! Отговори
Миленко преди 7 години
Марс е МАКЕдонски, -татари неидни!Дозвола ке ви треба!
38
0
 
5
 
! Отговори
марсианец преди 7 години
Този как е разбрал, че при нас на Марс има вода, лед, минерали и метали?.
37
0
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
Добре че ме подсети за LRO. Така спътника е снимал от 25км, луннат повърхност нали? И какво виждаме? Едни точки, които Наса услужливо посочва че това е било флаг, това лунния модул, това ровъра. А как спътниците на Гугъл правят снимки на земната повърхност от разстояния 450км, при което можеш да си познаеш собствената кола на паркинга. Както съм я виждал аз самият. А от 25 км, височина -нищо разбираемо, въпреки липсата на атмосфера, което би подобрило значително качеството на снимките.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има ли конкурс, кой да е Путин на Марс?
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре ве смешници покажете какво правят руснаците? Къдр са им технологичните иновации? Няма такива нали? От безпомощност вече се чудите по кого да плюете мак. Жалка пастмина.
34
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите ни пак се плюнчат сериозно. Така е единствената ви гордост е двигател от 60 години и такси услугите на РосТакси. Космоса ви се ограничава до ниска земна орбита и това ви е. Там ще си останете.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората, които ще пратят ще са адаптирани за условията там, т.е. минали през какви ли не генни терапии за да ги направят марсианци без да се налага да миткат и обработват марсианската повърхност със скафандри.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех тозй холивуд... Хайде прочетете малко за мисията LRO. Клоуни такива.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците още миналото столетие са казвали, че нямат идея как да се предпазят космонавтите в открития Космос и на Луната. Дори при първото излизане в Космоса на Леонов са вградили оловни листи в скафандъра му, при което той е станал 80кг. тежък. И въпреки това е получил за 15 минутното си излизане 100 рентгена радиация. А американците в техните анцузи, как бодро скачаха по Луната:-)
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 45Добре, хайде като ми покажеш как го правят руснаците ще говорим пак. Няма да е скоро определено.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде са технологичните гиганти на руските милярдери? Питам само нали понеже американците били такива и онакива ама не показвате как го правят ввликите руснаци, що така?
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А може ли да започнем с изпращане на шведи първо?
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментарите под тези статии винаги са били много забавни. Коментират все хора които са чули нещо някъде и са спрели до там понеже явно повече информация не им трябва по темата и се имат за експерти. Я намерете някоя друга статия там за бойко, путин и тн.
26
1
 
4
 
! Отговори
787 преди 7 години
почвам да спестявам - по 200 лв. от месечния доход.... и ще ми трябват 83-84 години .... обаче ако скоро открият формулата на вечната младост ще си остана на планетата
25
1
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тъй дай да сасипим Земята и да вървим на каманите на майната си.....умно!
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой човек още не е преминавал през радиационните пояси на Ван Алън. Досега само две мисии с шимпанзета са ги достигали, но са умрели от лъчева болест, седмица след приземяването.Ходилите до Луната не ги слагам-в Холивуд няма радиация.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Не им задавай толкова сложни въпроси
22
1
 
3
 
! Отговори
mda преди 7 години
над 30 коментара и само 2 които са малко по темата... всичко е талаш не че се учудвам, но все пак съм на ясно че от тези коментатори няма да има колонизатори...
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно в Холивуд вече са отпуснали средства за новия филм полетът на Кеприкорн 2.Защото Мъск е само един далавераджия, койтомще вземе парите и ще избяга. Той още човек до МКС не може да качи, защото ракетите му гърмят постоянно.

Спонсорирани публикации