Компанията SpaceX набрала още $100 млн. финансиране

Космическата компания ускорява пускането на ракетите си
Обновена: 28 ное 2017 21:29 | 28 ное 2017 21:20, Елена Кирилова
28
Компанията SpaceX набрала още $100 млн. финансиране
Снимка: Архив, Reuters

Компанията на Илон Мъск за космически технологии SpaceX е набрала още 100 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране, сочат нови документи, подадени до регулаторите, пише CNBC.

През август Space X е продала акции на стойност 349,9 млн. долара, разкриват документи, изпратени от компанията до Комисията по ценните книжа и борсите.

Сега сумата е нараснала до 449,9 млн. долара като се добавят 100-те млн. долара от сегашното набиране на капитал, вижда се от документите.

Новият кръг на финансиране оценява SpaceX на 21,5 млрд. долара според Equidate. SpaceX не е открита веднага за коментар. В документите не се посочва кои са инвеститорите.

Космическата компания на Мъск ускорява пускането на ракетите си. SpaceX строи ракети, които намаляват цената на мисиите в Космоса, както и увеличават броя на проведените мисии.

По-рано тази година президентът на SpaceX Гуин Шотуел коментира пред Ройтерс, че компанията има за цел да стартира мисия на всеки две до три седмици.

Мъск обаче има по-големи амбиции. През май SpaceX обяви, че планира да изстреля 4 425 сателита в Космоса, за да предостави високоскоростен интернет. Мъск планира да започне този проект през 2019 г.

Милиардерът иска да стигне и до Марс. Той вече представи плановете си за „междупланетарна транспортна система“, която да може да превозва до 100 души до Червената планета, за да я колонизира.

Четете още новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те държави с традиции в космонавтиката не могат да си позволят да мислят за полет до Марс, а той вече скача на туризъм. Малко нереалистично ми се вижда, още повече по отношение на безопасност.
2
13
 
13
 
! Отговори
разликата преди 6 години
Едните правят вече космически кораби, другите са още на "Лада"
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да драснете нещо за "Тесла", че май никакъв го нЕма и отива в трета глуха .