От 2018 г.: Google ще блокира реклами в Chrome

Целта е да се подобри потребителското преживяване в нета
20 дек 2017 21:19, Елена Кирилова
37
От 2018 г.: Google ще блокира реклами в Chrome
Снимка: Архив, Reuters

През юни Google разкри, че браузърът ѝ Chrome ще спре да показва всички реклами, включително тези, които са собственост или са обслужвани от Google, в уебсайтове, които показват неотговарящи на изискванията реклами. Това ще се случи още в началото на 2018 г.

Компанията вече се ангажира и с конкретна дата: вграденият в Chrome софтуер за блокиране на реклами ще започне да работи от 15 февруари 2018 г., пише VentureBeat.

По-интересното е, че датата не е свързана със специфична версия на Chrome. Chrome 64 трябва да се появи на 23 януари, а Chrome 65 – на 6 март, което предполага, че Google ще пусне блокирането на реклами отделно и вероятно в началото за избрани потребители.

Тази година Google се присъедини към „Coalition for Better Ads” - група, която предлага специфични стандарти за това как индустрията трябва да подобри рекламите за потребители. Рекламите на цели страници, тези с изненадващо пускане на звук и други са забранени. Вчера коалицията обяви програмата “Better Ads Experience”, която предоставя насоки за компаниите, които използват нейните стандарти, за да подобрят потребителското преживяване, свързано с онлайн рекламите.

В допълнение към обявяването на датата Google разкри как тези, които са били блокирани, ще могат да се върнат в браузъра.

"Нарушенията на стандартите се докладват на сайтове като Ad Experience Report, а собствениците на уебсайтове могат да поискат преразглеждане, след като нарушението бъде премахнато“, посочват от компанията.

Планът е неотговарящите на изискванията реклами да бъдат с проблемен статут в Ad Experience Report в продължение на над 30 дни.

Инструментът Ad Experience Report предоставя скрийншотове и видеа на досадни реклами, за да помогне на уебсайтовете да открият и оправят проблемите.

Четете още новини от "Технологии" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Joanne преди 6 години
Казвам се Джоан, аз съм тук, за да свидетелствам за компанията, където успях да си взема кредита от фирма за доверени заеми със седалище в Индия, опитах най-доброто ми толкова много пъти от друга компания, за да си взема кредита, но без никаква полза , докато не видях тази компания и приложих, аз никога не съм имал вяра в тях мислейки, че ще бъде както обикновено с други предишни компании, които аз се опитах с, но до най-голямата ми изненада, моята сума на кредита е transffered за мен след като
34
0
 
0
 
! Отговори
kef преди 6 години
сега ще ги питам vbox7
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, моля ви, ограмотете се! Свалете си адблокъри по телефони и браузъри, защото ставате смешни- тоя нямало да влиза тука, онзи- щял да си сменя телефона! Вярно, че българинът има покъртително ниска култура (защото се родил научен и знае всичко), но все пак- прочетете някоя статия в интернет, ограмотете се. С няколко клика блокирате всичко за Бога... uBlock, AdBlockPlus- всичко е безплатно и работи на 101%... Да не говорим колко още опции имате...
32
2
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Всички реклами могат да се блокират за минута. Нито е сложно, нито нищо. Не разбирам какви са тези преиначени истерии- да сменяш смартфон за Нокиа с фенерче!? Какво изобщо има общо смартфонът с рекламите?! Блокираш ги и не те интересува.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Склонен съм да се разделя с всяка медия, сайт или социална мрежа, като започне да прекалява. Едно е да има рекламка на банерче, друго е изкачащи сайтове, прозорци, видеа и флашки. Изобщо няма да ми мигне окото да си махна смартфона и да си купя нокия с фенерче. Жалко ще е, но аман от досадни реклами!
30
4
 
0
 
! Отговори
до някой по-долу преди 6 години
Аз в днес. бъгъ влизам през телефона или 8-инчовата тухличка и повече от 2 рекламки не ми се показват- и вълка сит и агнето -цяло.
29
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако толкова сте загрижени за поверителните данни най-добре е да си инсталирате един сигурен браузър на една флашка и ако спазвате основни правила на ползване , нямате никакъв проблем .
28
3
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Бравооооо..... мисля, че който развие бизнес услуга с която никога и по никакъв повод да не се показват реклами на потребителя, вкл. в нета и ТВ ще забогатее за броени месеци
27
12
 
2
 
! Отговори
oт CиднeйAв$тpaлия преди 6 години
*** че то има ли хора ползващи тва гюмно Хрома?!? Кой би си причинил подобен мазохизъм?
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човек без ад блокер е като без *** вече, не смее никъде да мръдне из нета.
25
2
 
5
 
! Отговори
12822 преди 6 години
В момента интернет е просто неизползваем без адблок, а хората са все по-грамотни технически. Ако не подобрят положението бизнесът просто ще умре за всички, не само Гугъл.
24
1
 
5
 
! Отговори
men преди 6 години
всички иновации в браузърите са въведени от опера и въпреки че убиха най добрия браусър който някога е имало - опера 12, и днес пак са години напред от чайкаджиите от ЦРУгъл. а блокирането на рекламките става най лесно чрез хост файлче.
23
0
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Аз и без това съм блокирал всички реклами .Иначе отдавна нямаше да влизам в днес.бг където всякакви глупости ти изкачат.Как не се научиха че натрапчивите реклами само отвращават потребителя към дадена стока или услуга и дори и да има нужда не би я закупил!!
22
2
 
7
 
! Отговори
Американски прелести преди 6 години
Най-голямата мрежа за Интернет реклама ще спира рекламите на конкуренцията. Но всичко е точно.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадовете си присвояват правото да казват на сайътовете как да показват реклами на потребителите си!! Това е вид цензура. Някой някъде решил и хоп блокира сайта ми, защото нещо вътре не му харесвало. Гнусно. Много гнусно! Подобно на цензурата с "фалшивите" новини. Само те /наглосаксонците/ искат да определят правилата и всички трябва да са им подчинени. Отврат. Смърди та се не трае.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пабло Ескобар, ще спре, доброволно, да печели по 60 000 000 долара на ден, като спре да продава кокаин" Ей така ми звучи цялата идея.
19
3
 
7
 
! Отговори
зь преди 6 години
A значи ще показва само своите реклами, а блокира чуждите, нагли.
18
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До Анонимен"да праща цялата ми брауз история на Гугъл"То само брауз историята да беше... Песен щеше да е!
17
2
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Гугл може да навие Хром на масур и да си го постави някъде!
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 15 Брат, намерих трите черти, но всичко ми е на английски, къде да вляза? Хронология, брат! Мерси предварително. Грам не разбирам английски понеже.

Спонсорирани публикации