Към Космоса: "SpaceX" изстреля ракета с 10 сателита

Поръчката е 75 сателита да са изведени в орбита
23 дек 2017 13:26, Петя Славова
48
Към Космоса: "SpaceX" изстреля ракета с 10 сателита
Снимка: БТА

Американската компания "SpaceX" заяви, че успешно е извела в орбита десет телекомуникационни спътника "Иридиум некст" с ракета носител "Фалкон-9", предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Ракетата носител беше изстреляна от американската военновъздушна база Ванденбърг в щата Калифорния.

Първата степен на ракетата беше използвана преди това при изстрелване през юни тази година, пише БТА.

Това беше 18-ото и последно изстрелване на "SpaceX" за 2017 г. Тя има поръчка да изведе в орбита 75 сателита на компанията "Иридиум комюникейшънс" и очаква да свърши работата до средата на 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има хора дори по празниците се занимават с простотии дано им прекусне техния нет ама на наи интересното и им пожелавам весела коледа и успех през новата година амин
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А руската ракета от Восток пуйка е гробище 19 сателита от раз.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Ти да не мислиш че изстрелването на космическа ракета е нещо което да направиш от терасата си? Дори по-големите любителски играчки - играчки, да е ясно - имат нужда от специални разрешения за да не стане беля с някой самолет или радарна система за ранно предупреждение. Разбира се вече се вижда че са нужни допълнителни контролни органи и то със световен обхват за да се осуетят недобронамерените желания на едрия капитал да се изплъзне отвъд рамките на закона.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По международни спогодби богатствата отвъд Земята принадлежат на цялото човечество."Без оглед, на другите ти изказвания, искам да кажа, че правиалта са в сила, само ако има как да ги приложиш. Ако отида и си набуча мина на Сатурн, какво ще направи "международната общност". Важат правилата на "Който е първи" и "Който може да го опази"...
20
4
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Овчедушието е признак и отличително качество на съвременните българи.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Агент ПехливановМеждународната Космическа Станция сигурно е в студио на Холивуд, нали ?
18
2
 
19
 
! Отговори
За 15 преди 6 години
Брато,Не знам с какво си се накъркал, но знам че глупостите, които си написал няма как да са от вино и ракия!Спри препаратите за баня, хвани се на работа и с парите си купи свястна пиячка...
17
7
 
17
 
! Отговори
Бай Кунур преди 6 години
Ама как ги е яд някои, че дивите капиталисти изпревариха дивите комунисти...
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мислех че с батут ги изстрелват.
15
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частници в космоса. Кой луд е разрешил това? По международни спогодби богатствата отвъд Земята принадлежат на цялото човечество. Ако има луд който мисли че едър капиталист ще хвърля луди пари за ракети с цел да помогне на хората то по добре той да си пие хачпетата в то по-големи дози.Няма ли някой да направи нещо, или ще гледаме див капитализъм и разруха в невиждани мащаби?
14
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам как лети накриво по хоризонта май не само са ги изстреляли ами и са ги гръмнали. Да бяха купили доказани руски двигатели.
13
0
 
20
 
! Отговори
доц. Ст. Чокерев преди 6 години
Земята е плоска!!!
12
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всичко най-много ми харесват незавършилите средно образование с повече от 3, които обясняват как сателити не съществували, как никой не е ходил до Луната, как на Марс няма роувъри, как МКС е илюзия и т.н. По-скоро трябва вие да се осъзнаете, че има десетки хиляди хора, работещи по тези проекти, постигнали с работата си повече, отколкото вие бихте постигнали и за 5 живота. Защото си скъсват задниците от работа, а не гледат някой клип в Ютюб и след това да казват "знам всичко".
11
32
 
3
 
! Отговори
До 9 и 10 коментар преди 6 години
А по-добре да се съмняваш винаги в системата и да търсиш истината по един или друг начин а не като вас 2-мата цял живот ОВЦА без желание за ИСТИНАТА а само да знае това което тия отгоре решат какво да се напише и допусне до стадото като информация ! По-добре луд в очите на ОВЦИТЕ(ГЛУПЦИТЕ) от колкото ОВЦА в очите на интелигентните ! Живейте си животите в измисленият ви свят и се радвайте като НАСА или друга псевдо организация направят ново едитвано видео или снимки .Смешни цял живот си оставате!
10
2
 
27
 
! Отговори
до Агент Пехливанов преди 6 години
Понякога е по-добре човек да замълчи, пред това задължително да си отвори устата и да стане за смях...
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Агент ПехливановПийте си медикаментите, моля. Никой не е длъжен да ви чете глупостите.
8
38
 
3
 
! Отговори
Агент Пехливанов преди 6 години
Най-лесният начин за кражба на МИЛИАРДИ долари , евро и т.н. ... производство на "сателити" които така и не отиват в КОСМОСА , понеже никой никога не е отивал натам и да се е връщал . Потърсете за операция FishBowl and BigJump ! Никой никога не е отивал в "КОСМОС" . Всичките ви комуникации се предават чрез КУЛИ които предават сигналите особено на ГСМ-ите . А специално за интернет-а има си по дъната на океаните кабели създавани от компании като японската NEC ! Всичко е схеми за източване на пари.
7
1
 
24
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
компанията SpaceX принадлежи на Elon Musk -собственик на Tesla...
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Не можах само да разбера какъв точно е проблема ... частна компания не може да изтрелва ракети ли? По каква причина?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4какво е "интелигентна агенция?" :)