Мъск печели още пари... с огнехвъргачки

Вече са поръчани 17 хиляди броя за по $500 всеки
31 яну 2018 12:10, Бойчо Попов
60
Мъск печели още пари... с огнехвъргачки
снимка: Boring Company

Американският предприемач и мултимилиардер Илон Мъск има проблеми със спазването на обещания. И по-точно – със спазването на сроковете. Той ту не успява с компанията си Tesla да произведе обещаното количество коли от даден модел, ту при друга своя компания – Space-X, изпуска да изстреля някоя ракета.... с няколко години.

Въпреки това сега той има шанса да спази едно дадено макар и на майтап обещание – през декември Мъск обяви, че ако успее да продаде 50 хил. бейзболни шапки на своята Boring Company, ще стартира продажбата на огнехвъргачки.

Boring Company е друг проект на предприемача – с него той възнамерява да пробие тунели в Лос Анджелис, за да реши транспортните проблеми на града.

Е, Мъск наистина успява да се освободи от шапките. И, понеже обича подобни акции, сега той дава възможност за предварителни поръчки на своята изглеждаща като оръжие огнехвъргачка с единична цена от 500 долара заедно с доставката.

"Ще оживи всеки купон", рекламира компанията му новия артикул, който е назован като „най-сигурната в света огнехвъргачка“. Има и клип, който показва как двама младежи си играят с нея.

Разбира се, компанията е помислила и за пожарогасител. Той може да се поръча за 30 долара отново от сайта на The Boring Company. Вече са били поръчани 17 хил. огнехвъргачки, написа Мъск в Twitter. Лимитът на производството е 20 хил. броя. Така се оказва, че приходите ще възлязат на 10 млн. долара.

За какво, освен за партита, може да служи един такъв битов предмет? В САЩ те са популярни устройства за борба с плевели. Други пък ги използват, за да топят снега в дворовете си през зимата.

Обичайно въодушевлението сред феновете на Мъск е огромно, както показва и оживената дискусия с него в Twitter. Така например над 360 хил. харесвания получава негово изказване там, с което той определя всички слухове като напълно погрешни за това, че работи над зомби апокалипсис, за да засили търсенето на своя нов продукт. По думите му за такъв апокалипсис са нужни милиони зомбита. Къде Мъск щял да намери такава фабрика, в която да произведе толкова зомобита?

Междувременно разработчик на игри пита предприемача дали не иска да ползва черно-бялата огнехвъргачка в играта Borderlands. Мъск отговаря накратко: „Сигурно".

Дали обаче и властите в ЕС ще са благосклонни към новия продукт на компанията, не е ясно. На континента подобни огнехвъргачки, използвани в някои войни, се възприемат по-скоро в ролята, която предвижда и разработчикът на игри – като оръжие. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учудващи и тъжно е колко народ се връзва на тая евтина схема. Наивниците вярват в празни обещания, и някак си успяват да пренебрегнат факта, че Муск е кукла на конци, създадена, финансирана и управлявана точно от хората, които създадоха всичките проблеми, които Муск лъготи, че ще реши. В същото време изобщо не адресира нито действителните проблеми, които бъдещето започва да ни поднася, нито фундаменталната причина, поради която всичкия технически прогрес свършва оказвайки негативна роля.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муск е поредния фалшив пророк. "Геният" му е тотално престорен, което е очевидно за всеки който е една идея над "пълен кр3тен". Схемата му е проста - правителството му дава милиарди от парите на данъкоплатците, а той се преструва на спасител, като че ли надценените му коли и слънчеви панели ще променят хора на нещата. Но няма проблеми, защото когато съсипем тая планета, чичо ви Елон ще ви качи на голямата си ракета и ще ви закара на Марс, където някак си ще просперирате ;)
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"С почти 500 000 поръчки, за Model 3, въпреки забавянията, явно, твоето и всеобщото разбирана за "не стана" е много различно ..."Без държавните субсидии отдавна да е фалирал, имайки предвид че въпросната компания губи близо милиард долара всяка година. Все още не е генерирала и 1 цент печалба.А тази "огнехвъргачка" всъщност е 50$-ва газова горелка + 5$ пластмасов корпус, и е тъжна проява на идиотизъм че толкова хора се връзват на тоя измамник.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10: Ако на съседа не бръмчи колата, как да разбера в 23:30 часа, че той отива на някъде и да му заема мястот?!?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЕлее, с едно такова с Жан галската махала ще съм лидер!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Модел S е звеска кола. "*** то ни брамчи !" - Да, цивилизованите хора, не държат, цялото село, да разбере, че палят колата, да се "изгазареят".
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пробва с колите - не стана"С почти 500 000 поръчки, за Model 3, въпреки забавянията, явно, твоето и всеобщото разбирана за "не стана" е много различно ...
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само разбирачи тук. Я кажете вие от какво изкарахте 10мил в последно време?Space-X изстрелва повече сателити и ракети от всички държави взети заедно и измисли начин да приземява ракетни вигатели, които струват милярди. Произвежда огромно количество батерии, соларни покриви, имат повече зарядни станции за ел. коли от всички държави взети заедно и какво ли още не.Тесла се продава много добре - не могат да смогнат с производството.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ту при друга своя компания Space-X, изпуска да изстреля някоя ракета.... с няколко години."Ту му гръмне ракетата като я изстреля.
5
7
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
тая статия сигурно няма нищо общо с излезналото по световни медии становище за печалбата на мегабатериите на ТЕСЛА в австралия, измервана в стотици милиони долари. нищо, де тука каскети като "мда" фукат кръпеле у кюмбажа и после протестират срещу мръсния въздух в "столицата".
4
4
 
11
 
! Отговори
Мда преди 6 години
До българинаТесла СА производители на играчки(за богаташи)!И празни обещания.....
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОБВА С КОЛИ НЕ СТАНА, ПРОБВА С РАКЕТИ НЕ СТАНА, И ЗА ТОВА СЕ ХВАНА С НАЙ-СИГУРНОТО ... ПРОСТОТИЯТА.
2
3
 
12
 
! Отговори
Мда преди 6 години
И.Мъск ми прилича на Остап Бендер и А.Корейко* в едно тяло!Много як мошеник!*персонажи от "12-те стола" и "Златният телец"
1
11
 
10
 
! Отговори
българина преди 6 години
тесла ще станат произвидител на играчки но не и автопроизводител, мошеническа схема изначало

Спонсорирани публикации