Дигитализацията на класните стаи прави ученето по-забавно

В момента ресурсите в класните стаи не са достатъчни
26 мар 2018 13:23, Екип на Bloomberg
8
Дигитализацията на класните стаи прави ученето по-забавно
Снимка: Pixabay

Ученето може да бъде лесно и приятно като детска игра, а класната стая да е по-забавно място, без уроците да останат на заден план. Това се постига с модерни дигитални решения, сподели Кирил Русев, съосновател на Jumpido и Envision по Bloomberg TV Bulgaria. Целта и на двете технологии е да направят учениците активни участници в учебния процес.

"Един от проблемите е, че ресурсите в класните стаи не са достатъчни. Ние измислихме технология, с помощта на която само с един компютър всички ученици могат да работят едновременно и да участват в урока, а учителят да получи обратна връзка за тях", коментира Русев във връзка с проекта Envision. На всяко дете се дава по една безжична мишка и то от чина си може да участва в урока.

При втория проект - Jumpido, децата управляват цялата система само с движение на тялото. Той е изцяло насочен към усвояване на знания по математика.

На 3 март Русев и екипът му стартираха трети проект, базиран на Envision, при който за учебния процес се използват мобилните телефони на децата.

Компаниите работят с 20% от училищата в България в 140 населени места. Технологиите се предлагат на 18 пазара в света, като най-силният към момента е Турция.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от хората до 40 години са пълни профани. Със или без дигитализация, спасението е пълна промяна, ама не ... Ще си седим прости и няма да си "напрягаме" децата, че ученето много сложно било.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе знам, аз си ползвам iPad Pro за бележки и работи перфектно.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По - забавното учене с дигитални класни стаи е временен ефект. Търсете ефективност и нагледност на обясненията, а не забава. Технологиите остаряват и стават нещо твърде скучно и обикновено. Процеса е бърз. Докато качественото обяснение и визуализиране се отазява на скоростта на разбиране и степента на усвояване на материала. Свършиха май педагозите. Останаха търгашите. Лошо.
3
0
 
6
 
! Отговори
венсеремос преди 6 години
За по-забавно не знам , по-забавЕно - със сигурност! Защото сега се раждат с айфон в ръката , ама някой все пак трябва да ги научи да пишат поне .
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само че ще е по-забавно, но и ще са подготвени за съвременния свят. Изнервят ме зверски държавни служители, които кълват с два пръста по клавиатурите. В цивилизованата част на Европа заедно с компютърната грамотност и електронното обучение се преподава и "машинопис" по десетопръстната система.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а как ще научите децата да пишат, тая техника не се се учи на компютър?

Спонсорирани публикации