Google загуби рекламния си бос

Шридар Рамасвами преминава в компания за рискови инвестиции
2 окт 2018 10:52, Бойчо Попов
5
Google загуби рекламния си бос
снимка: Ройтерс

Директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама, се оттегля от поста си – рядко случващ се трус във висшия мениджмънт на интернет гиганта, пише Wall Street Journal.

Шридар Рамасвами, който съблюдава рекламите в Google през последните пет години, поема нова роля в компанията за рискови инвестиции Greylock Partners. Новината беше обявена от инвестиционната компания в публикация в блога ѝ в понеделник. Говорителка на Google е потвърдила информацията по имейл.

Рамасвами ще бъде заместен от Прабхакар Рагаван, интернет ветеран, който е ръководител на пакета приложения за продуктивност на Google, който включва Docs, Drive и Gmail.

Google е глобален лидер в бизнеса с дигитална реклама, а подразделението остава основно за компанията, въпреки че тя се насочва към растеж и в други области. Рекламите и промоционалните послания, които тя позиционира редом до резултатите при търсенето при YouTube видеата и на мобилни устройства, все още носят около 85% от приходите на компанията майка на Google – Alphabet. 

Защо се забавя растежът на рекламата вижте в продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: googleШридар Рамасвами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пича на снимката изглежда така, сякаш вече е направил рискова инвестиция. Или някой му е инвестирал нещо в дупчицата накрая на гърба...
2
1
 
5
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Как по точно ти банват адсенса? Дали банват фирмени акаунти регистрирани на юридическо лице или фирма в бяла държава и град като например Сидни примерно? Или говориш за физически лица, например някой си Спас от Кочериново който има лошия навик да си клика на рекламките, или някой негов приятел от същото село му прави "услугата" за да имат за ракия после в кръчмата. Ако говориш за втория случай примери бол. Но инъче за първия варянт дали мислиш че е същото? За един приятел питам
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този ли е бил шефа? Ясно. Затова адсенс са изчаквали да се натрупа голяма сума в сметката и след това банват акаунта и не ти изплащат парите.