Google открива своя централа в Берлин

В офисите ще бъдат създадени около 300 работни места
22 яну 2019 21:23,
2
Google открива своя централа в Берлин
Снимка: Reuters

Интернет гигантът Гугъл (Google) ще открие по-късно днес своя централа в Берлин, съобщи в електронното си издание в. "Тагесшпигел".

Още по темата

На откриването ще присъстват шефът на компанията Сундар Пичай, кметът на германската столица Михаел Мюлер и други членове на градската управа, пише БТА.

Очаква се в офисите в централната част на града да бъдат създадени около 300 работни места, а по-късно около нея може да се развие и център на Гугъл за изкуствен интелект.

В края на миналата седмица бе съобщено, че идеята за изграждане на кампус за изкуствен интелект с участието на множество компании в Берлин се е провалила, припомня "Тагесшпигел". Гугъл е обсъждал тази възможност с Германския изследователски център за изкуствен интелект (DFKI) и германските компании САП (SAP) и Телеком (Telekom).

Според информация на изданието обаче идеята е претърпяла неуспех, отчасти защото партньорите не са успели да се договорят за времевата рамка на осъществяването й. Плановете за построяване на кампус вероятно са били повлияни и от провала на инициативата за кампус на Гугъл в берлинския квартал Кройцберг след протести срещу "джентрификацията" на района (процес на развитие на западнали по-рано квартали, който обикновено освен до повишаване на стандарта на живот води и до поскъпване на имотите и наемите - бел. ред.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Преди години гугъл искаха да отварят офис за разработка и тук. Искаха да намерят мега-якият главен мениджър ама не харесаха никой. Скоро отвориха само търговско представителство тук , които се занимават с преводи, реклама и легални работи.
1
2
 
0
 
! Отговори
Берлинчанин преди 5 години
Да открива, но и данъци да плаща

Спонсорирани публикации