Проблемите с Boeing 737 – главоболия за автономните коли

Обществото приема трудно автономните системи
7 апр 2019 18:52,
35
Проблемите с Boeing 737 – главоболия за автономните коли
Снимка: БТА

Генералният директор на  Daimler - Дитер Цетше заяви, че разследването на двете катастрофи на самолети Boeing 737 MAX показва колко тежко обществото приема, че технологиите за автономно управление са причината за трагедиите.

Заради двата инцидента, регулаторните органи бяха принудени да забранят полетите от модела до края на разследванията. Целта е да се разбере, дали именно причината за падането на самолетите е автопилота. Според Цетше, това ще се отрази много лошо на имиджа на автономните автомобили.

"Много важно е да се обърне внимание на психологическа стана на въпроса. Ако погледнете на ситуацията с Boeing, то можете да си представите какво се случва, когато подобно система излезе от строя", отбеляза Цетше, докато коментираше разработката на напълно автономни транспортни превозни средства.

Шефът на Daimler допълни, че автомобилните производители трябва да въвеждат тези системи поетапно, като това ще им позволи да си извоюват доверието на обществеността.

"Дори автономните системи да бъдат 10 пъти по-безопасни, отколкото ако се управляват от хора, достатъчен е един голям инцидент, за да се усложни безкрайно въвеждането на тези технологии", каза още Цетше.

Изявлението на шефа на Daimler бе подкрепено от проучване на Американската автомобилна асоциация (AAA), което показва, че 71% от анкетираните (над 1000 души) се страхуват да пътуват с изцяло автономни превозни средства. Отношението към подобни машини може да се промени, но това няма да стане за един ден и по тази причина на първо време на пътищата трябва да се появят полуавтономни технологии.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 28Аргумент 1 - И какво означавт всички тези числа? Нищо, защото не си дал информация, какво означават. Аргумент 2 - ДОбре, един инцидент. Разлиакта - каот бъде изследван и разбран, ще бъде коригиран и никога, няма да се случи отново под същите обстоятелства. А хората - висоакта скорост е причина номер едно, за смъртта на пътя. Но какво от това? Хората пордължават, да го правят.ПП - Може би, е време да оглжедаме истински мозъци, за аутомация!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Цитирам ти професор Мичио Каку-човешкият мозък има 100 милиарда неврона всеки от които се свързва с 10 хиляди други.При това консумира само 20 вата!Подобна архитектура няма нито един процесор.Вторият ми аргумент е свързан с катастрофа на Тесла при която вратите и се заключили и вътре изгорял жив 19 годишен младеж.Поне вратите да бяха направили механични-все от някоя щеше да излезе и да се спаси!
21
1
 
1
 
! Отговори
до Автоном преди 5 години
Защо да не може? Само, моля те, изложи обективни аргументи. Псувни и лично мнение, не вървят.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
илон маск продължава да се излага и с ракети и с самолети и с коли.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнат да летят колите, тогава Боинг да се кахърят.За момента нито има летящи коли, нито Боинг правят автомобили.
18
1
 
6
 
! Отговори
Автоном преди 5 години
Никоя автономна система не може да ти пази живота както инстинкта.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкуствение интелект щял да остави 800 милиона хора без работа. Щял бил да кара автономно коли. Врели некипели. Аз имам един Ехо плюс на Амазон с асистент Алекса. С изкуствен интелект дето трябва да разбира какво й говориш и да изпълнява. Дръжки, седнала си е на глухите уши. Толкова е *** че не вярвам тоя изкуствен интелект да стане работоспособен и след 50 години. Ако въобще стане.
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двата боинга бяха жертва на диверсия, извършена от руските из роди. Това е истината. Любимото на психопата Путин е да избива хора в самолетни катастрофи.
15
1
 
1
 
! Отговори
@18 преди 5 години
То и диванът ти ако се запали, гори зверски, можеш да провериш в нета flashover какво е. Тъй че и с батерии и без батерии, всяко нещо като се запали е лошо. Пък газовите бутилки какво правят, всички знаем. Пък си караме на тях. Ако имах толкова пари и такъв стандарт на живот, веднага щях да си купя Тесла. Ей така за кефа да карам не кола, а космически кораб, да получавам ъпдейти по въздуха и лично Мъск да ми отговаря на драмите с яркостта на екрана. :)
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В твоята кола стоиш върху 80 литра бензин или газ, пък си тръгнал да се притесняваш за лития.Запалилите се тесли са по-малко отколкото запалилите се бензинки, като %.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилотите дори и да са имали контрол на тази височина с тази скорост са имали 2-3 секунди да направят нещо а с тоя тромав слон натоварен с пътници,багаж и гориво едва ши дори се е поместил.Просто се е забил в земята с огромна скорост.Кофти.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хоеа,имайте едно наум за Теслата.Супер е тиха е много бърза,набира по бързо от самолет вътре е красота и лукс обаче....Седите върху 1 тон литиеви батерии които ако нещо се случи се запалват и горят адски бързо и силно.Е тва им е лошото на тесла. Като им направят други батерии сигурно всички автомобили без кариерните самосвали ще станат електрически.До тогава по добре недейте.
11
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
автопилота трябва само да "дублира" пилота или шофьора!-Да "си дава мнението",да "съветва",но без пълен контрол над средството.За мен е абсолютно безумие да седнеш в автомобил и да оставиш машинарийката да отговаря за живота ти.Не разбирам напъна "технологиите" да изместят тотално човека...Това е нещо като "геноцид" на практика..Изхвърляш човека,заменяш го с машина....Ако верно има Господ,как ли би погледнал на това,какво правят с любимото му изделие?..Ако няма, то...язък за "еволюцията"..!
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога, повярвам, че тия наглеци използват проблемите на Боинг, за да настроят хората срещу Тесла. Когато двете нямат абсолютно нищо общо, а и проблемът на Боинг не е автопилотът, а алчността и тъпотията на Боинг, които просто не са направили добър самолет. Не е истина колко са нагли тия от Даимлер. Автопилотът на Тесла идва този месец, и това е положението. Вярно, никога не мога да си купя Тесла, но хората в Туитър са толкова безумно доволни, че няма как да не им повярвам, че е супер кола.
9
5
 
3
 
! Отговори
do 12 преди 5 години
Потърси си го сам ве. Явно си бивш комсомолски секретар, вярвящ сляпо в пропагандата. Даже тука имаше статии, *** четенето трудно, нали?
8
1
 
8
 
! Отговори
бъгави са преди 5 години
Обществото приема трудно автономните системи защото са несъвършенни.Човек прави грешка в трудна ситуация.Автономните системи бъгват във ситуация в която дори и дете би се справило.Пример-тестът на волво където джипът трябваше да спре движейки се с 20 километра в час ако пред него застане човек при това не се появи внезапно.Просто си стоеше и автопилотът не го регистрира че е там. Ето това плаши хората. Неотдавна един автомобил на марката Тесла си заключил вратите и се запалил.Оня вътре изгорял.
7
4
 
5
 
! Отговори
do 7 преди 5 години
И в белите страни беше въпрос на време да падне. Ко не бяха го приземили. Това не ти го казвам аз, а американците, дето вече полека лека си признават, че много добре са знаели, че самолета им е недъгав и ще има падания. *** пусти $$$$$$$$$$$$$
6
6
 
4
 
! Отговори
ДО 7 преди 5 години
В *белите* страни лети еърбъс , бойнг е забранен .
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чесната в македония падна точно заради лошо време, въздушни дупки и турболенция, които са си усложнения и неочаквани събития.Голям самолет като боинг 737 това не го лови.А автопилотът разчита на датчици и т.н., които явно понякога дефектират.Загиналите са си отишли в името на прогреса, сигурен съм, че в следващото поколение всичко ще бъде подсигурено многократно. И въпреки това ще остане нещо скрито, което се случва веднъж на милиард часове и пак обръща каруцата в реката.
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен2Знаеш ли колко часа пътнически полети има боинг 737 преди да падне тоя втория самолет? Стотици милиони часове полет.Това да не ти е ТУ144 да падне още на авиоизложението или SSJ100 още на демонстациония полет.