Фреди Дарбишър: Изкуственият интелект ще бъде ключов през следващите десетилетия

Как технологиите ще променят бизнеса - отговорите от Tech of Tomorrow днес
30 сеп 2020 10:55, Красимир Ангелов
13
Фреди Дарбишър: Изкуственият интелект ще бъде ключов през следващите десетилетия

"Изкуственият интелект  ще бъде ключов, диференциращ елемент през следващите десетилетия. Той ни помага да изпреварваме конкуренцията. В Shell имаме проактивно техническо решение за мониторинг, задвижвано от изкуствен интелект. Това решение интегрира процеси и технологии, за да ни помогне да открием малките проблеми и да ги отстраним навреме. Така свеждаме до минимум рисковете около нашите операции”. Това заяви дигиталният продуктов мениджър за нови енергии и нововъзникващи дигитални технологии в Shell Research Фреди Дарбишър.

По думите му изкуственият интелект формира бъдеща енергийна система, която е от полза и за околната среда.

"Например технологията за улавяне и съхранение на въглерод, която е ключов лост за постигане на нашите амбиции по отношение на въглерода и намаляването на въглеродния диоксид", заяви още Дарбишър.

Той е един от участниците в първото онлайн издание на конференцията Tech of Tomorrow на Investor.bg, която ще се проведе на 30 септември, от 14:15 часа и ще се излъчи на живо на сайта и в социалните мрежи на медията.

В първото от трите онлайн издания на събитието, което е комбинация от телевизионен и онлайн формат, експерти от водещи компании у нас и Европа ще коментират още защо дигитализацията вече не е допълнителния опция за различни видове бизнес, а необходимост; как банкирането в реално време става все по-важно; защо технологиите ще определят бизнес модела и как роботизацията променя цели сектори.

В студиото на Tech of Tomorrow на 30 септември освен Фреди Дарбишър ще бъдат инж. Калоян Георгиев, aрхитект IoT решения, Schneider Electric Bulgaria, Цветомир Досков, CEO, Sirma BC, Стефан Коларов, oперативен директор на eMAG Bulgaria и Лучиан Диакону, мениджър за развитие на продажбите в Universal Robots A/S, Румъния и България.

За да проследите интересните дискусии и да получите повече информация за темите и участниците в Tech of Tomorrow, може да се регистрирате безплатно на https://tech.investor.bg/.

Модератор на първата онлайн дискусия ще бъде главният редактор на Investor.bg и автор и водещ на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов.

Oнлайн изданията на Tech of Tomorrow се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics, Shell, Schneider Electric Bulgaria, Sirma, eMAG, Telelink Business Services, Atos, Select Asset Management, Industrial Holding Bulgaria.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg, „Мениджър“, Kaldata.bg, Hicomm.bg, Webcafe.bg, Dev.bg и Tech Tips Media.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такива работи в България - интелект? Това е за вярващите в в астрологията или реденето на карти или хвърляне на зарчета!

Какво ще прави онази армия от 450000 калинки, исках да кажа чиновници с по два печата на тезгяха?

България ще си тропа в четвъртия свят и ще търси вода за миене и пиене!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А само да добавя - разните му интерфейси, ако успят да се направят така, както са в моктите мечти на Мъск, са по-голяма опансост. Представи си някой, който ти мисли злото, но може да мисли 1000 пъти по-бързо от теб, да помни всичко, да свирява всеки факт, да прави сложни симулации в главата си за стотан от секундата, да е ограничен от това, да държи 5-8 идеи в съзнанието си, а от 5 до 8 милиона примерно.
Това, примесено с човешките слабости, може да е мнгоо лошо.
11
0
 
1
 
! Отговори
Номер 3 преди 1 месец
До Анонимен 4

Малко е странно ми идва, да обяснавам на себе си.
За съжаление, в моемнта все още имаме проблема, че да пресъздаде процесите в човешкият мозък, е много скъпи и има още много инеизвестни. Все пак разчитането на изображения и категоризацията им е нещо, което допреди 25 години, се считаше за голяма работа, ама като днес е в на всеки телефона, никой не го мисли за ИИ, въпреки, че е почти идентично копие на начина, по който бозайниците си позват очите. Е, категоризация не точно ...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Милен Илиев Минков

Ок. И какво да направим? То никой нормален не желае диви деца, фашист или не.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5

И какво от това? И какви са "логичексите езици", че нещо тая терминология за нищо я нямаш.
8
0
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 1 месец
Аз съм фашистки-внук
Аз не желая да имам диви деца
7
0
 
3
 
! Отговори
сфгх преди 1 месец
А по-ключов ще бъде обикновения човешки интелект, ама управляващите правят всичко възможно да го затрият.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато естествения интелект е на изчезване .... отчаяно се търси начин да се създаде изкуствен интелект поне за да управлява разумно човешкото стадо за да го предпази да се самоунищожи в глуппоста си.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последните истински разработки от частни компании в сферата на Изкуствен Интелект бяха спрени в краят на 80те. С тях умряха и логическите програмни езици. Просто за комерсиални приложения е прекалено скъпо. Съвременните само-поправящи се алгоритми за взимане на "решения" базирани на статистически анализ изгелждат като "умни", но се провалят тотално в екстремни и статистически мало-вероятни ситуации.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3

Кажи го на нумбер 2 дето бил чел ... евентуално ... някога... какво е чел ... не е ясно. Обясни му че говорят за експертни системи като пазарно надуват балона с новото име "изкуствен интелект". А къде е чел че се е възможно да се програмират идеи не е много ясно. Идеята е нематериална.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бизнесът основно ползва т.нар. машинно учене, което има за цел да "учи" при строго определени условия, ползвайки добре познати статистически можодели и скороста на съвременните компютри (реално - видеокартите много помагат), за да открива различни модели между голям набор от данни.
Каточовек, който е правил дори "научна дейност", за университетски проект, ще ви кажа, че това, което повечето мислят за И.И. просто нито го има, нито някой сериозно се опитва, да го създаде.
2
4
 
3
 
! Отговори
Имам съобщение преди 1 месец
До Анонимен

Май не само не си чул ама и не си чел... никога :(
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някъдеееее....4123-5678 година нали ака ? Евентуално. Защото още не съм чул да може да се програмира идея. Даже и няма мисъл все още за такова нещо.