Почти 200 български училища изпращат картички в Космоса

Посланията ще се върнат с печат "Летяло в Космоса" на децата
29 окт 2020 18:50, Петя Славова
2
Почти 200 български училища изпращат картички в Космоса
Снимка: PR

 Международната програма #Космическа Поща вдъхнови хиляди ученици да участват със своя картичка в едно незабравимо приключение. Послания за по-добро бъдеще на планетата, новаторски решения и цветни рисунки ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard, а след това всички те ще се върнат обратно като ценен сувенир с печат: "Летяло в Космоса".  България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос.

София, 29 октомври 2020 г. – Човешкият прогрес е провокиран от откривателството, а днес, с помощта на съвременните технологии, сме толкова близо до Космоса! Идеи за бъдещето в един нов свят представиха близо 200 български училища, които се включиха в международната програма #Космическа Поща. Благодарение на инициативата, от 15 септември до 23 октомври, хиляди ученици имаха възможност да изпратят картички с послания и рисунки на тема: "Защо Земята се нуждае от Космоса?". Картичките ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard, разработена от компанията Blue Origin, а след далечния полет ще бъдат върнати на своите притежатели с печат: "Летяло в Космоса".

Още по темата

"Впечатлени сме от картичките, които вече имахме възможност да видим! Освен симпатичните идеи на малките деца, има и много смислени предложения на по-големите – тези, които познават по-добре Земята и нейните ресурси. Те предлагат и завършени идеи как бихме могли да съществуваме в Космоса", разказва Георги Митов, представител на програмата в България и управляващ партньор в BrightCap Ventures. В рамките на кампанията картичките на малък брой деца бяха изстреляни с полет на "Мисия 13" – скоро те ще пристигнат обратно в България.

Организаторите споделят, че кампанията не само е вдъхновила учениците да създадат оригинални картички и послания, но и да заговорят за Космоса заедно със своите учители. Творческият процес в клас е илюстриран с галерии и дори специални видеа по темата, които училищата изпращат до #Космическа Поща. За изненада в проекта се включват и няколко детски градини, които изпращат идеите на най-малките, но за сметка на това най-големи мечтатели сред участниците.  

Картичките на Българските ученици ще бъдат изстреляни с един от следващите полети на преизползваемата ракетата New Shepard. За повече информация следете официалната фейсбук страница на #Космическа Поща в България.  
 


2
Още от Страната
Chernomore.bg с нова визия и модерна мобилна версия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Глобално село преди 3 седмици
Те затова извънземните избягват контакти със земята напоследък, защото има много селяни.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ха дано и Космоса да стане едно голямо село,като Земята и пощата да стане междупланетна.