Google спира реклами до дезинформация за климата

Какви са мотивите?
8 окт 2021 08:19, Ния Христова
38
Google спира реклами до дезинформация за климата
Снимка: Pixabay
От Google заявиха, че повече няма да се публикуват реклами до дезинформация за изменението на климата в търсачката им или в глобалната платформа за споделяне на видеа YouTube.
 
Новата политика за рекламодатели, издатели и създатели на Google ще забрани на платформите да помагат на хората да печелят пари от съдържание, което "противоречи на утвърдения научен консенсус относно съществуването и причините за изменението на климата", гласи изявлението на компанията, цитирано от БГНЕС.
 
Става въпрос за онлайн съдържание, отнасящо се до изменението на климата като измама или съдържание, което отрича покачването на температурите в света и че човешката дейност допринася за проблема, се казва в публикацията на Google.
 
"Рекламодателите просто не искат рекламите им да се показват до такова съдържание", казаха от Google.
 
От компанията добавиха, че промяната на политиката е в съответствие с усилията им да популяризират устойчиви практики и да се справи с изменението на климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - Ми има ленсо уе не ги ползвувай и айде!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До noFreeman - Не че нещо, но те имат армии с дронове и масово наблюдение ... Ти имаш едно толовще, деот е добра мишена, някоя самоделна пушка и това е. Масите, със съвременните методи, може д абъдат избивани със соттици хиялди з аминути.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 - За съжаление, 95-6% от хората ще ползват Google и YouTube.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая снимка е от 2011 ... общо взето годината, в кяото тоя сайт загуби всякква честност и значение.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще публикуват само лъжите за глобалното затопляне, но не и факти които ги оборват
27
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
Потресаващо неграмотно обяснено - да се чудиш и да проумееш за какво става дума. Иначе - Гугъла и Тубата много си повярваха, че са единствени. Аз ползвам други търсачки вече, защото Гугълът крие резултати и се мъчи да ги персонализира за съответния потребител.
26
0
 
4
 
! Отговори
някой да преведе преди 2 години
"спира реклами до дезинформация за климата"
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма цензура,майка.
24
0
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
В познатата история никой с абсолютна власт не е прокопсал. В момента сами си подкопават и без това лошия вече имидж. Отдавна не са търсачка на всичко, пускат ти реклами на керемиди, ако само си посетил Практикера, пращат Метро оферти като минеш край магазина, вече не стига а искат да ти казват и кое е правилно. Навремето едни други също се опитваха, но нямаха техните инструменти, а само едни конгреси и събрания
23
2
 
1
 
! Отговори
Реклами до преди 2 години
Рекламите просто няма да се появяват в близост до линкове към материали, които са преценени, че са дезинформация. Най-вероятно такива линкове няма и да се появяват на първа страница.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също като Alex питам авторката (Гугъл преводачката) на статията: какво означава "реклами до дезинформацията на климата", повторено поне два пъти? Хайде да не ви мързи чак толкова, т.нар. журналисти! После се чудим защо са толкова неграмотни масите...
21
1
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
настъпва тотален фашизъм... и така никой не го е еня за вашите измислици по климата... създавайте глад по този начин и после бункерите дето сте си построили няма да ви спасят... гладът е на първо място пред лудостта и пияният..
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крал *** _ Да така е, но населението затова има глави на раменете си за да мисли, а не сляпо да вярва на всичко, иначе е стадо.
19
0
 
11
 
! Отговори
Освен консенсус преди 2 години
В науката има и сменящи се парадигми. Коперниканската парадигма е била ерес във времената на Джордано Бруно.
18
3
 
15
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
До "Кой определя кое е дезинформация, това е благовиден повод за цензура." Абсолютно съм съгласен, че със сигурност ще започнат да злоупотребяват, но не бива да забравяме, че днес има хора, които единственото, което правят е да внушават глупости в населението.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ги маркират като ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, ще ги съдят до дупка. Затова взимат неефективни мерки. Възниква и въпросът за научната достоверност на рекламите.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б***cu и заглавието! Грамотността на нашите журналисти кърти всяко дъно!
15
2
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Гугъл отдавна се отдаде на печалбата. Няма нищо общо с това, което беше някога. Информацията, която връща търсачката е тотален крап. А някога хората можеха наистина да намират това, което искат..Изглежда света отива към някаква форма на абсолютен контрол под маската на фалшиво усещане за свобода и демокрация насадено от медиите.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой определя кое е дезинформация, това е благовиден повод за цензура.
13
2
 
18
 
! Отговори
Тоталитаризъм, бате преди 2 години
Участвали сме в тези игрички, знаем симптомите на болестта. За научните постижения е необходим не "консенсус", а изследвания, хипотези, проверки, свободни и честни дискусии. Опре ли до запушване на устите на несъгласните със силово налагана доктрина, това вече е форма на диктатура, а в крайните форми - фашизъм. Който винаги е заради изгодата и свръхпечалбите на малка група спекуланти. Това важи и за истерично и нагло налагания "антропогенен затоплизъм".