Климатичните промени и зеленият преход - как влияят на икономиките?

Гледайте новата рубрика Made In Green по Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 11 ное 2021 17:06 | 11 ное 2021 16:26, Веселина Йорданова
4
Климатичните промени и зеленият преход - как влияят на икономиките?

Как климатичните промени влияят на различните индустрии и икономическия профил на държави и региони, кои са проблемите и решенията на глобално ниво - тези и още теми ще бъдат на фокус в новата рубрика Made In Green, която от 11 ноември стартира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Всеки четвъртък в рамките на 20 минути специално място за зеления преход, кръговата икономика и устойчивите финанси ще има в предаването “В развитие”, а водещ на новата рубрика ще бъде журналистът Роселина Петкова.

Как различните индустрии се трансформират, за да отговорят на изискванията и целите на Зелената сделка, какви са реалните резултати и възможности и кои са иновациите, които помагат на зелената трансформация са сред темите, които ще бъдат в центъра на Made In Green. Рубриката с Роселина Петкова ще срещне зрителите с водещи експерти по климатология, представители на бизнеса, предприемачи, учени, преподаватели и правни консултанти, които ще коментират важните теми.

Сред големите събития, които Made In Green ще проследи в детайл, е Конференцията на ООН по изменението на климата - COP26 , която се случва в момента в Глазгоу. По време на нея, само  преди ден, САЩ и Китай, които са най-големите емитенти на въглероден диоксид в света, обявиха сделка за засилване на сътрудничеството за справяне с климатичните промени, включително чрез намаляване на метановите емисии, защита на горите и отказ от въглищата.

В първото издание на рубриката “В развитие” днес Роселина Петкова е подготвила обзор на най-важното от конференцията с коментар от ръководителя на катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“ към Геолого-Географския факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” проф. Нина Николова.

Не пропускайте Made In Green - всеки четвъртък от 11 ноември във "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: климатични промени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влияят много добре всъщност....помогнаха на една *** преди била *президент* на САЩ да си купи къща за $10М на място където всеки момент ще бъде потопено от прииждането на езера, океани и морета. Още го чакаме, но не ще....Също така помогна на една либерастична гнида на име ал гор да си купи къща на подобно място за подобна сума, което всеки момент ще се потопи под вода, ама за последните 30 години все не иска. Общо взето друго не се е променило
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промени в климата предизвикани от хората са ЛЪЖА и ИЗМАМА. Това е заблудата и лъжата на 21-ви век, целяща да ви ограничат още повече и постигането на 100% контрол над това какво ядете, къде пътувате, с кой се срещате. Главният виновник за това дередже е искате или не искате да вярвате -- папата, управляван директно от сатана.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯ ПРЕХОД В ТОЗИ МУ ВИД Е КАТАСТРОФА!!!БЕЗДАРНИ ПОЛИТИЦИ КАЛПАВИ ПОЛИТИКИ
1
2
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Ще ви задължат да купувате скъпи коли и да плащате такса въглерод т.е. ще плащате че дишате "чист" въздух. Всичко може когато глобалистите са корумпирали почти целия свят.