Мъск може и да поднови сделката за Twitter

Платформата трябва да покаже как се потвърждава автентичността на акаунтите
6 авг 2022 15:26, Нели Христова
16
Мъск може и да поднови сделката за Twitter
Снимка: БГНЕС

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че може да поднови сделката за придобиване на Twitter, ако компанията демонстрира как се потвърждава автентичността на акаунтите в социалната мрежа, предадоха световните медии.

„Ако Twitter просто говори за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и покаже как са удостоверени, тогава сделката ще бъде сключена при първоначалните условия“, написа той в Twitter в събота. Преди това Мъск каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии. През април ръководителите на Twitter съобщиха, че Мъск е предложил да придобие социалната мрежа за $44 милиардо. През май предприемачът заяви, че се опитва да получи информация, която да потвърди, че фалшивите акаунти и тези, използвани за масово изпращане на рекламни съобщения, съставляват по-малко от 5% от общия им брой в Twitter.

В началото на юли адвокатите на Мъск уведомиха компанията, че предприемачът отказва да купи социалната мрежа, тъй като компанията не е изпълнила редица задължения, които са предвидени в споразумението, включително не предоставя пълна информация за дела на фалшивите акаунти и акаунти, използвани за масова поща. На 12 юли Twitter заведе дело, ответници по случая са предприемачът и неговата компания X Holdings. Съд в Делауеър насрочи изслушване през октомври за отказ на предприемач да завърши сделка за закупуване на Twitter. На 29 юли Илон Мъск подаде насрещен иск срещу компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати гнусния човек.
13
0
 
0
 
! Отговори
До финанси преди 1 година
Изобщо не си запознат гений, погледни обвързващата оферта, там цената е фиксирана. Това, което ти го обясняваш би имало смисъл само при "къса" позиция.
12
1
 
0
 
! Отговори
Финанси преди 1 година
Има си обвързващ предварителен договгор това са просто чалъми да купи от свободния пазар акции на по ниска цена от договорен ата.
11
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
може,ама може и да не може..Вонден:-"И жъ го купа твитера!"..Вчера:-"Нема да го купа,ни мъ интирисува!" ..Днеска:..-"Ааа,размислих,може и да го купа"..Утре:-..-"Майтап,бе Уили!"...Адмирации за "Мега Спам"!.
10
4
 
1
 
! Отговори
Мега Спам преди 1 година
Мъск и Корона вируса просто са най бруталния спам на 21ви век Официално!!! Знаете ли хората колко ги интересува Мъск и Короната? ПРЕСТАНЕТЕ
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служителят е в действие благодим булсат
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последиците ще са необратими от днес започвам това което преживях заради вас ще си го върна с лихвите
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая фирма с неоните умни произведения на изкуството им обещавам златно бъдеще колкото до това не съм служител а клиент и се чудя защо има постоянно разправии с тия всеки месец то каква била играта.Уважаема Кремена Бончева аз не съм ви служител а клиент а сега първото което ще направя е да се махна от вас а второто е да ви разкажа играта
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно сигорно заплата и осигуровки да е водила и процент да се смееш ли да плачеш не знам
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новината на деня.Булсатком обеви клиент за служител и такова чудо господа доживяхЛовеч някоя завеяна служителка обевила клиент за служител на компания Господи каква управителка си имат щом и персонала си не знаят господи
4
2
 
2
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
До2..... Имат пари бол българите ама са бyдаaллли и им ги крадат политиците!
3
3
 
3
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Тоя много ме кефи, играе на "тука има, тука нема" с туитъра, ама и те за това си заслужават.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българите немат пари за салам народен, той до марс щял да ходи
1
4
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Не пускате достатъчно често статии за Мъск. Това е може би най-важният човек във света в момента. Излети ли Септември Старшип, хванат ли СуперХеви Марс ще бъде покорен. Отваря се нова глава в човешката история!